Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с чистачки на Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Та да съживя аз тая тема с едно питане.Значи при пускане на чистачките на 1-ва степен се повдигат 5 см и спират.На 2-ра и 3-та си бачкат,а и като задържа да пръсне не тръгват сами?Слушам нямало релета,а и аз поне не намерих.Да не се окаже както аз си мисля,че трябва да сменям моторчето за чистачките?Видим проблем по платката и пистите няма,отварях го и го проверих.
    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Хайде специалистите...

Comment

мойто моторче има такива симптоми на първа степек като пръска слабо дигаги и запецват на 5 10 см нагоре минава малко време и правят оборот.Отворих моторчето и имаше лека дупчица от късо.

Comment

Най-вероятно са се протрили пистите на крайния изключвател. И аз го имам тоя проблем. В събота го отварях да го правя - закривяват се леко контактите настрани, за да опират на здраво. Само дето май пак ще трябва да ги отварям - явно не съм ги наместил добре и оправянето беше временно Тоя път ще снимам.
          Last edited by tonov; d.m.y г., 00:12.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
            Най-вероятно са се протрили пистите на крайния изключвател. И аз го имам тоя проблем. В събота го отварях да го правя - закривяват се леко контактите настрани, за да опират на здраво. Само дето май пак ще трябва да ги отварям - явно не съм ги наместил добре и оправянето беше временно Тоя път ще снимам.
            Аз мисля че ги опирах преди да натискат добре.Но може и да не е там проблема.Пистите бяха в добро състояние.

Comment

при италянеца има м оторче за 20 лв махате и слагате и сте ок

Comment

Да изровя тая стара тема, че и моята белисима си пати от чистачките... Та от около месец насам чистачките ми си правят някакви магарии - като ги пусна в първите 5 минути се движат по-бавно отколкото би трябвало, докато в един момент направо спират. Моторчето иначе върти, но запецват в най-различни положения и ако не изляза от колата, за да им помогна с ръка, не могат да се смъкнат в изходно положение сами. Когато вдигна перата на чистачките, моторчето върти без никакви проблеми, но смъкна ли ги на прозореца, пак започват едвам-едвам да вървят. Гледам да реша проблема възможно най-скоро, че ми предстоят едни далечни пътувания през идните седмици и ако ме заплющи дъжд по пътя ще си е истинско приключение...

Какво може да причинява проблема и евентуално нов механизъм ли да търся (предполагам оригинален струва немалко пари) или този има нужда от почистване и смазване? Ясно е, че не може да се даде категоричен отговор от разстояние, но ако някой има опит и вече е патил от това, предполагам би могъл да ме насочи. Благодаря предварително.
                Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Немощното въртене може да се дължи на лоши (окислени) ел връзки. На първо време почисти клеми, предпазител, връзки към шаси и пр.
                  Добър ориентир за казаното по-горе е меренето на напрежението директно на изводите на моторчето и съпоставянето на стойностите с тези в останалата част на инсталацията.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                  X