Та да съживя аз тая тема с едно питане.Значи при пускане на чистачките на 1-ва степен се повдигат 5 см и спират.На 2-ра и 3-та си бачкат,а и като задържа да пръсне не тръгват сами?Слушам нямало релета,а и аз поне не намерих.Да не се окаже както аз си мисля,че трябва да сменям моторчето за чистачките?Видим проблем по платката и пистите няма,отварях го и го проверих.
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с чистачки на Алфа 156
Collapse
X
-
Най-вероятно са се протрили пистите на крайния изключвател. И аз го имам тоя проблем. В събота го отварях да го правя - закривяват се леко контактите настрани, за да опират на здраво. Само дето май пак ще трябва да ги отварям - явно не съм ги наместил добре и оправянето беше временноТоя път ще снимам.
Last edited by tonov; d.m.y г., 00:12.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеНай-вероятно са се протрили пистите на крайния изключвател. И аз го имам тоя проблем. В събота го отварях да го правя - закривяват се леко контактите настрани, за да опират на здраво. Само дето май пак ще трябва да ги отварям - явно не съм ги наместил добре и оправянето беше временноТоя път ще снимам.
Mercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
Да изровя тая стара тема, че и моята белисима си пати от чистачките... Та от около месец насам чистачките ми си правят някакви магарии - като ги пусна в първите 5 минути се движат по-бавно отколкото би трябвало, докато в един момент направо спират. Моторчето иначе върти, но запецват в най-различни положения и ако не изляза от колата, за да им помогна с ръка, не могат да се смъкнат в изходно положение сами. Когато вдигна перата на чистачките, моторчето върти без никакви проблеми, но смъкна ли ги на прозореца, пак започват едвам-едвам да вървят. Гледам да реша проблема възможно най-скоро, че ми предстоят едни далечни пътувания през идните седмици и ако ме заплющи дъжд по пътя ще си е истинско приключение...
Какво може да причинява проблема и евентуално нов механизъм ли да търся (предполагам оригинален струва немалко пари) или този има нужда от почистване и смазване? Ясно е, че не може да се даде категоричен отговор от разстояние, но ако някой има опит и вече е патил от това, предполагам би могъл да ме насочи. Благодаря предварително.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)
Comment
-
Немощното въртене може да се дължи на лоши (окислени) ел връзки. На първо време почисти клеми, предпазител, връзки към шаси и пр.
Добър ориентир за казаното по-горе е меренето на напрежението директно на изводите на моторчето и съпоставянето на стойностите с тези в останалата част на инсталацията.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment