Известие

Collapse
No announcement yet.

Трябва ми клапан, но какъв......

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Трябва ми клапан, но какъв......

.....не кой знае колко по хидравликата и видовете клапани, но ето какво ми трябва........трябва ми клапан който в свободно положение да пропуска въздух или в случая течност, която да може да си изтича през него свободно, без да е нужно да и се оказва налягане - просто да си изтече, тъй като ще е в долната част на място където тя може да се събере.......като същевременно тоя клапан да се затваря в обратната посока, когато се образува вакум в вх. колектори......тъй като той ще е вързан там......
    Някой има ли идея какво мога да ползвам в тоя случай и при тая нужда?
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Електромагнитен вентил на 12v управляван от някакъв вакуумен електропревключвател.Едно време имаше едни ел.контактни манометри,не знам дали няма и ел.контактни вакууметри,при това положение схемата ще стане с регулируема оперативна верига.

Comment

Сещам се за клапана на противогаза!Нещо таква ще ти трябва
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        Сещам се за клапана на противогаза!Нещо таква ще ти трябва
        Ще издържи ли на вакума в колекторите....?????
        Сещам се за газаджииските клапани - ако може като дам на контакт да затваря и да си бачка двг без да смуче, а като изключа контакт и 12v да си е отворен е най - доброто решение.....може би????
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Това заради водната инжекция ли го правиш?
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Мда - тия дни я сложих и почнах с експерименти.......обаче се събира вода в черния колектор, за два часа към 100 грама се събира, и макар че съм изфърлил въртящите елементи от колектора, по средата му има нещо като подпора дето държи въртящите му тръби, и тя е точно по средата......стоеики на пътя на водната мъгла може да е причина, може и да не е, щото един от щатския супорт на Аквамист каза че бидейки атмосферка това е нормално, при турбото повече въздух минава......а и колектора на ТС е доста ръбест отвътре и водната мъгла не минава "гладко" и може би се отлага по стените.......утре или вдруги ден ще дупча резервния колектор и на 2.5 за да видя дали и там ще се получи същото - там поне всичко е гладко и по "овално" някак си.......

Comment

Тогава за тебе ще е клапана ,който изсмуква бензиновите пари.Поне при боксерите го има.
              Само дето работи на обратно,а клапан тип пеперуда ще издържи,ако има пластмасово крило,а не само гумено.
              Last edited by mordohy; d.m.y г., 20:37.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                Тогава за тебе ще е клапана ,който изсмуква бензиновите пари.Поне при боксерите го има.
                Само дето работи на обратно,а клапан тип пеперуда ще издържи,ако има пластмасово крило,а не само гумено.
                И аз тва щях да кажа. Този клапан ще му свърши работа.

И въпреки това на тази инжекция не може ли да и се намали дебита?

И всъщност усещаш ли някакъв ефект?

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                  И аз тва щях да кажа. Този клапан ще му свърши работа.

И въпреки това на тази инжекция не може ли да и се намали дебита?

И всъщност усещаш ли някакъв ефект?
                  Може, дебита на помпата се намаля, макар че тогава не прави такава мъгла каквато ми се иска, най - добре е да е на макс налягане, и с по малка дюза.....сложих уж по малка, до 1-2 дена ще видя дали има разлика някаква........и ще вдигна стойностите на мапа, да ми се пуска някъде към 3к обм......
                  Има ефект(е не както при турбо двг-та), но още не съм набарал оптимума.....ще пиша тема уж тия дни......ще трябва да търся и някакъв квадратен резервоар или туба, че сега съм с едно бакърче дето не ме радва......разхода е 2,5 - 3 литра вода на час.....или на 100 км.....поне 7-10 литра искам да е.....
                  Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 20:56.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                    Може, дебита на помпата се намаля, макар че тогава не прави такава мъгла каквато ми се иска, най - добре е да е на макс налягане, и с по малка дюза.....сложих уж по малка, до 1-2 дена ще видя дали има разлика някаква........и ще вдигна стойностите на мапа, да ми се пуска някъде към 3к обм......
                    Има ефект(е не както при турбо двг-та), но още не съм набарал оптимума.....ще пиша тема уж тия дни......ще трябва да търся и някакъв квадратен резервоар или туба, че сега съм с едно бакърче дето не ме радва......разхода е 2,5 - 3 литра вода на час.....или на 100 км.....поне 7-10 литра искам да е.....
                    Ам пиши после дали си заслужава инвестицията. И каква точно е разликата от преди това. И наистина няма смиъл да пускаш в ниските обороти. Даже след 3500. От 4000 дори.

Comment

Отчаян съм, обиколих сите газажии из СТЗГ, половината ме гледат като лунен камък......но никъде няма клапан дето при 12 волта да затваря - всички при 12в отварят, а това не ме устройва......

Comment

ми елементарно колега. взимаш такъв клапан и му слагаш реле с крачета 86 и 87 /не с 87а и 87в/. когато няма напрежение на управлението на релето , ще има 12волта на крачета 30 и 86 и клапана ще седи отворен. когато има напрежение релето ще прекъсне връзката между 30 и 86 и ще има напрежение на 30 и 87 и клапана ще е затворен. то и без това ти трябва реле за да го управляваш.
                        точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                          ми елементарно колега. взимаш такъв клапан и му слагаш реле с крачета 86 и 87 /не с 87а и 87в/. когато няма напрежение на управлението на релето , ще има 12волта на крачета 30 и 86 и клапана ще седи отворен. когато има напрежение релето ще прекъсне връзката между 30 и 86 и ще има напрежение на 30 и 87 и клапана ще е затворен. то и без това ти трябва реле за да го управляваш.
                          Много добре казано

Или да го представя по-нагледно:

Last edited by b_angelov; d.m.y г., 16:46.
                          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                          Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Ама така ще му трябва постоянно захранване май...
                            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                              Ама така ще му трябва постоянно захранване май...
                              Да. Като е отпаднало напрежението на релето, контакта му е затворен, на клапана има напрежение и е отворен. Но напрежение може да взима само когато колата е на контакт, така че няма да му пада акумулатора бързо.
                              Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                              Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Working...
                              X