Известие

Collapse
No announcement yet.

JTD - тресе при ускорение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• JTD - тресе при ускорение

Съединител - нов.
    Лява полуоска - чашка -ок (с белези от контактуване с карето, но без наранявания), каре - ок - становище от сервиз.

http://prikachi.com/files/1284396g.jpg

Дясна полуоска - предстои да се сваля.
    Гуми, джанти - проверени !

Симптоми - при ускорение в ниските обороти, като намачкам газта предницата тресе, все едно подскача - определено идва отдясно.Като вдигне обороти тресенето намаля и почти не се усеща.Около 120-130км/ч сякаш волана шава много леко.
    Като върна/пусна газта - всичко описани симптоми изчезват, т.е. само при натоварване. Разни пукания и тем подобни, поне аз НЕ чувам.

На няколко места искат да сменям цяла полуоска, обаче:
    - ако е дебалансирана ще тресе постоянно или бъркам ?
    - възможно ли е да е от самото вътрешно каре ? Сам ще я свалям, как се проверява въпросното каре ? Чашката, доколкото разбрах се гледа да няма вдлъбнатини/наранявания, ня мястото, където контактува карето.
    - на 2 места ми гледаха обстойно окачване и не откриха нищо освен маншон външно каре за смяна, който вече е сменен.

Идеи ?
    Last edited by emzo; d.m.y г., 13:15.
    ex - 147 16v multijet

Май Ви затрудних ?
    ex - 147 16v multijet

Comment

Споко колега , моята тресе на ниски обороти като я сритам , и само на 3-та предавка ... вече 30 000 км . И аз не намерих решение на проблема ... но ме самнява маховика
      145 1.6 ТС '97 ех.
      145 1.9 JTD '00
      307 CC 2.0 '04

Comment

Вибрацийте усещат ли се в скоростния лост. Мести ли се щом почне да ти "подскача" предницата?
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

@Boby - не, в ск. лост няма грам вибрации, тампоните на ДВГ са ок, като този на ск. кутия е на 20ина дена.
          ex - 147 16v multijet

Comment

Като завиваш наляво и даваш гас също трябва да ти тресе...

шлиците на полуоската или карето са се загладили евентоално и се получава луфт....
            И със сифурност лагера на дясната полуоска ("висящия")

п.п.
            По каталог неизлиза никъде тоя лагер, мисля че върви комплект с полуоската нов...
            иначе, някъде където продават лагери по размер ще го намериш
            http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Първоначално публикувано от DiabL0 Покажи съобщение
              Като завиваш наляво и даваш гас също трябва да ти тресе...

шлиците на полуоската или карето са се загладили евентоално и се получава луфт....
              И със сифурност лагера на дясната полуоска ("висящия")

п.п.
              По каталог неизлиза никъде тоя лагер, мисля че върви комплект с полуоската нов...
              иначе, някъде където продават лагери по размер ще го намериш
              да прав си колега
              155 осем хиляди клапана 16 вериги
              0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Като вдиганаха колата на подемних се виждало ясно, че тресенето идва от въпросната полуоска.

едит - бабини им трънкини, виж следващия пост ...
                Last edited by emzo; d.m.y г., 13:59.
                ex - 147 16v multijet

Comment

Полуоските са сменени за проба с такива от работеща кола, не е от тях проблема.
                  Идеи, че не намирам читав сервиз в СтЗ, в който да правят друго освен да вдигат рамене ?

Преди малко забелязах, че докато катеря един баир с 130 на 5та, волана ми тресе, в момента който върна газта спира.
                  Естествено първата ми работа преди малко беше посещение в гумаджийница, джантите и гумите са идеалка.Ако беше от тях и по инерция щеше да тресе.
                  ex - 147 16v multijet

Comment

Само на вътрешно каре прилича,както го описваш Изпитвал съм го на няколко коли и бусове и точно това представлява,като пуснеш изчезва.И го прави само на определени обороти,като на по-високите скорости не се усеща толкова...
                    Mercedes ML 63 AMG 07'
                    159 TI 2.4JTDm SW 09'
                    156 2.0 20V Turbo
                    VW Phaeton 3.0 TDI 09'
                    sigpic

Comment

Отпада, като вариант.
                      Полуоските бяха свалени от работеща нормално кола.
                      ex - 147 16v multijet

Comment

Лошо...
                        Ходил ли си в Петров Сервиз?Те са представители на Ситроен,но собственика Ники Петров е свестен и е наясно с нещата...
                        Mercedes ML 63 AMG 07'
                        159 TI 2.4JTDm SW 09'
                        156 2.0 20V Turbo
                        VW Phaeton 3.0 TDI 09'
                        sigpic

Comment

Пешо Бъгито ли ? Ако визираш сервиза в СтЗ, не и не мисля да ходя там, имах преди време ситроен.....
                          ex - 147 16v multijet

Comment

Грес

По някога майсторите се престарават и тъпчат много грес в маншоните на каретата, но не правят сметка,че от центробежните сили тя/греста/ се събира на топка,от ниските температури се втвърдява и се получава много неприятен дебаланс при определена скорост!
                            Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
                              По някога майсторите се престарават и тъпчат много грес в маншоните на каретата, но не правят сметка,че от центробежните сили тя/греста/ се събира на топка,от ниските температури се втвърдява и се получава много неприятен дебаланс при определена скорост!
                              Хм, сигурен ли си за това което казваш?
                              sigpic
                              "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Working...
                              X