Известие

Collapse
No announcement yet.

Разлики м/у Selenia 20K и Selenia Gold

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Само да напомня, че бистрото и потъмнялото масло не е критерий за качество.
    Качествените масла потъмняват относително бързо именно защото работят добре.
    От друга страна това, че едно масло стои бистро не означава непременно, че е добро за двигателя. Много е вероятно да е точно обратното.
    именно бързото потъмняване означава че си върши работата и обира мръсотиите в мотора и още и още работи прави
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Ако не гледате името на маслото всички рекламни текстове са досущ еднакви. Да сте видели друг производител на коли да препоръчва супер маслата Селения. Това важи и за другите масла.
      Last edited by lordliness; d.m.y г., 17:33.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka
        Абе има един заблуден и тотално умрЕл производител на подобия на коли дето го препоръчва за скраповете си...
        То и в макдоналдс предлагат само кока кола.Ама не значи че е най добрата напитка за гадните им сандвичи
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
          То и в макдоналдс предлагат само кока кола.Ама не значи че е най добрата напитка за гадните им сандвичи
          Колега, вечерям в момента!
          Не ми споменавай за Мак Доналдс

Аз до сега не съм имал проблеми със Селения, ама карам 33-ка!
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• и другото което не мога да разбера е защо си сменяте маслата на 10 000, че и на по- малко, сменям на 15 000 или на около 18 месеца и досега да чукна на дърво никога не съм правил ремонт на двигател

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              Колега, вечерям в момента!
              Не ми споменавай за Мак Доналдс

Аз до сега не съм имал проблеми със Селения, ама карам 33-ка!
              Едно време на Ладата и сипвах Селена на скоростите и Диона в мотора.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                и другото което не мога да разбера е защо си сменяте маслата на 10 000, че и на по- малко, сменям на 15 000 или на около 18 месеца и досега да чукна на дърво никога не съм правил ремонт на двигател
                Зависи как се кара колата, колега. Моята я юркам на къси разстояния студена, което скапва бързичко качествата на маслото. Даже щеката мирише на бензин.

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                  Зависи как се кара колата, колега. Моята я юркам на къси разстояния студена, което скапва бързичко качествата на маслото. Даже щеката мирише на бензин.
                  качи я на магистралата, едно кръгче до Пловдив и ще изчезне това за късите растояния е ясно, но сигурно са малко колите, които въобще не напускат града, иначе гледам тука по селата ходят да пият кафе с колите на 100- 200 метра

Comment

Избери си подходящо Лики Моли и филтри Филтрон.
                    И аз съм фен на ликито, сега съм с 10/60
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      И аз съм фен на ликито, сега съм с 10/60
                      10/ 40 лек ход за моята географска ширина

Comment

и другото което не мога да разбера е защо си сменяте маслата на 10 000, че и на по- малко, сменям на 15 000 или на около 18 месеца и досега да чукна на дърво никога не съм правил ремонт на двигател
                        Аз също го сменям на 15000 хиляди,на фията със селения 20к бях го истървал на 20000 и беше интересно че е кафеникаво а не черно
                        Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

• Имам приятели, които сменят също на 20 000 и никога не са имали проблеми, пробега примерно е 50/50 градско и извън града.

Между другото, не знам дали знаете вече всички масла, които се произвеждат трябва да стават едновременно и за дизелови и за бензинови двигатели.
                          Last edited by lordliness; d.m.y г., 06:27.

Comment

• Първоначално публикувано от etrovskii Покажи съобщение
                            Аз също го сменям на 15000 хиляди,на фията със селения 20к бях го истървал на 20000 и беше интересно че е кафеникаво а не черно
                            Аз много отдавна съм казвал, че си сменям маслото на 20 000 км, ама ме обявиха за некомпетентен луд!
                            Обаче като гледам новата си придобивка, почвам да ги разбирам тия, дето си го сменяват на 5 000км.
                            На мотора му работят задоволително два цилиндъра, а другите два са на три осми
                            Стават странни неща с маслото. Освен, че хвърчи навсякъде и се цапа и аз не знам от какво, видимо качеството му се промени.
                            Та когато мотора не е наред, каквото и масло да му сложиш-все е тая!
                            20К или Голд няма значение за 33-ката.
                            Както и да го въртя, 3.5 -3.7 литра в мотора, а останалото, плюс още една туба от два литра за доливане и хоп-20 000 км.
                            Туин спарка 16 В е друга бира. Там и луфтовете са по-малки, а и моторите са по- насилени.
                            Факт е, че както от дърт х*й и стар акумулатор, така и от Селения Голд никой не се е похвалил.
                            Много голеги се оплакват и от 20К.
                            Тука съм раздвоен
                            156-цата ни в гръцкия завод се кара само с 20К . Кочината,а тя е такава, защото се използува за какво ли не, е вече над 450 000км, без основен ремонт. Само три пъти е късала ремък, с последващите операции, защото се сменява , когато се скъса. На всичко отгоре и мотора е 1.6 , а се дъни по магистралата със 180-200.
                            Явно има разлика, от къде идва маслото.
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                              ...
                              156-цата ни в гръцкия завод се кара само с 20К . Кочината,а тя е такава, защото се използува за какво ли не, е вече над 450 000км, без основен ремонт. Само три пъти е късала ремък, с последващите операции, защото се сменява , когато се скъса. На всичко отгоре и мотора е 1.6 , а се дъни по магистралата със 180-200.
                              ...
                              офф

За първи път да чуя накой да хвали туин спарк!

енд офф

Comment

• [QUOTE=mordohy;1180413]Аз много отдавна съм казвал, че си сменям маслото на 20 000 км, ама ме обявиха за некомпетентен луд!
                                Обаче като гледам новата си придобивка, почвам да ги разбирам тия, дето си го сменяват на 5 000км.
                                На мотора му работят задоволително два цилиндъра, а другите два са на три осми
                                Стават странни неща с маслото. Освен, че хвърчи навсякъде и се цапа и аз не знам от какво, видимо качеството му се промени.
                                Та когато мотора не е наред, каквото и масло да му сложиш-все е тая!
                                20К или Голд няма значение за 33-ката.
                                Както и да го въртя, 3.5 -3.7 литра в мотора, а останалото, плюс още една туба от два литра за доливане и хоп-20 000 км.
                                Туин спарка 16 В е друга бира. Там и луфтовете са по-малки, а и моторите са по- насилени.
                                Факт е, че както от дърт х*й и стар акумулатор, така и от Селения Голд никой не се е похвалил.
                                Много голеги се оплакват и от 20К.
                                Тука съм раздвоен
                                Явно има разлика, от къде идва маслото.[/Q

Прав си 20к ми го гореше,голда не го пипаше плътно 15000км,има и разлика наистина от къде са маслата става въпрос за вноса им,май нащи не биват
                                Last edited by etrovskii; d.m.y г., 16:12.
                                Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

Working...
                                X