Известие

Collapse
No announcement yet.

Разлики м/у Selenia 20K и Selenia Gold

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Потъмняването на маслото се получава от саждите, при дизелите е нормално да потъмнява бързо (все пак охлажда турбината) при бензиновия мотор е важно да седи максимално най-светло (ако е атмосферен ) На пунтото съм му сменявал гарнитура на капака на клапаните (капака слиза с валовете ) и в мотора на пунтото няма какво да се почиства от маслото, има потъмняване на местата които са обливани с от маслата но няма наслоявания или сажди по детайлите.

Comment

• Първоначално публикувано от ivaka89 Покажи съобщение
      Потъмняването на маслото се получава от саждите, при дизелите е нормално да потъмнява бързо (все пак охлажда турбината) при бензиновия мотор е важно да седи максимално най-светло (ако е атмосферен ) На пунтото съм му сменявал гарнитура на капака на клапаните (капака слиза с валовете ) и в мотора на пунтото няма какво да се почиства от маслото, има потъмняване на местата които са обливани с от маслата но няма наслоявания или сажди по детайлите.
      Колега, малко объркано , но го каза много точно!
      Маслото, освен да маже и мие. Освен това и още 15 функции.
      Малцина го знаят!
      После се пулят и отсичат- маслото е боклук
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        Аз много отдавна съм казвал, че си сменям маслото на 20 000 км, ама ме обявиха за некомпетентен луд!
        Обаче като гледам новата си придобивка, почвам да ги разбирам тия, дето си го сменяват на 5 000км.
        На мотора му работят задоволително два цилиндъра, а другите два са на три осми
        Селения 20К издържа 5к км, а не 20к. В началото слагах от него, защото така пише по книга. До 5к км. след смяната е горе-долу добре, но след това почва да го харчи по 1л. на 5к км. Това с 20К купувано и от Бг и от чужбина. Смених маслото на Селения Рейсинг и сега на Селения Туринг и ако се налага да доливам до 10-те хиляди км то е незначително количество. Двигателят е един и същи само, че с едни 90к повече. Когато карах с 20К беше на 70к км., а сега е на 160к км. Просто за мен 20К е някакво недоразумение. Пробвал съм и с 20К за Алфа Ромео и е същата работа.
        2014: Deutschland über alles

Comment

• Само името и остана на тая селения. А винаги съм се чудел каква е истинската разлика между 20к и 20к АР
          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Така е...аз лично не бих дал 20лв. за литъра масло полусинтетика 10в40... и то за Италианско масло, което не е с нищо по-добро от едно друго италианско-класичеко, което наскоро му излезе наследника с SM клас и много добри отзиви за момента от колеги, което в момента е на 11лв. за литър....а и по-късно няма да е много по-скъпо от тази цена...
            Ахъмм....
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
            by RUBIG service

Comment

• Определено е така,дори за близка до тая цена (22лв) ми предлагат Репсол 5W50 carera, е вярно че ползвам 30% отстъпка,но мисля че е много по-добре от тая селения,предвид,че сега карам с 10W40 multivalvulas Respol и съм доволен, мислч че с тая карера 5W50 дето е 2 класа нагоре ще е ОК
              EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
              EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
              NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                Така е...аз лично не бих дал 20лв. за литъра масло полусинтетика 10в40... и то за Италианско масло, което не е с нищо по-добро от едно друго италианско-класичеко, което наскоро му излезе наследника с SM клас и много добри отзиви за момента от колеги, което в момента е на 11лв. за литър....а и по-късно няма да е много по-скъпо от тази цена...
                Ахъмм....
                Абсолютно, оргинален Castrol 10w60 EDGE e 5литра 90лева, ега я у Селенията скъпа.
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                  Само името и остана на тая селения. А винаги съм се чудел каква е истинската разлика между 20к и 20к АР
                  В 20к за АР има нано човечета, които се грижат за доброто състояние на биелните лагери и поддържат чисти маслените магистрали

Абе всичкото мАсло иде от един варел, само етикета накрая е друг
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Като стана въпрос за нанотехнологии
                    http://www.xado.bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8/
                    и ефекта от добавката по отношение на маслата
                    http://www.xado.bg/xado-%D1%82%D0%B5...2%D0%B2%D0%B0/
                    Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

• Първоначално публикувано от toto99 Покажи съобщение
                      Като стана въпрос за нанотехнологии
                      http://www.xado.bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8/
                      и ефекта от добавката по отношение на маслата
                      http://www.xado.bg/xado-%D1%82%D0%B5...2%D0%B2%D0%B0/
                      за мотор съм сиг че пак ще помага но аз имам наблюдения над един голф , който имаше проблеми с превключване на някои предавки, смени се маслото с истинско пълна синтетика за по 32л литъра и нещата леко се оправиха но... сложи се хадо и всичко приключи от към проблеми особено от 3-та към 4-та все едно не превключваш влизат мазно и гладко... до колкото знам почти всички джипки в офроод форума в кутии раздатки са с хадото иначе няма спасение в натоварнията които им се случват....
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Баси не мога някак си да хвана вяра на тия неща дето ми възстановявали износванията, колкото и мъдро и научно да са написани.......
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                          Баси не мога някак си да хвана вяра на тия неща дето ми възстановявали износванията, колкото и мъдро и научно да са написани.......
                          бе бдж всички локомотиви са отваряни измерени после с хадо и после пак измерени... по истинско нещо, в тец марица изток също... аз лично давам мнение за кутията че върши работа...
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Преди доста години (може би около 20), когато у нас по-масово се заговори за качествени масла и разни добавки за масла, станах свидетел на интересен експеримент.
                            На околовръстното шосе - близо до Младост-4 докараха 2 жигулки. Обявиха, че на едната двигателят е третиран с определени добавки за масло а другата е карана с обикновено минерално масло без добавки.
                            Пред очите на събралите се хора, източиха маслото от двигателите, запалиха и подкараха колите.
                            Не-третираната измина около 200 метра преди двигателят да блокира. Другата измина близо 2 километра преди да се предаде.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Преди доста години (може би около 20), когато у нас по-масово се заговори за качествени масла и разни добавки за масла, станах свидетел на интересен експеримент.
                              На околовръстното шосе - близо до Младост-4 докараха 2 жигулки. Обявиха, че на едната двигателят е третиран с определени добавки за масло а другата е карана с обикновено минерално масло без добавки.
                              Пред очите на събралите се хора, източиха маслото от двигателите, запалиха и подкараха колите.
                              Не-третираната измина около 200 метра преди двигателят да блокира. Другата измина близо 2 километра преди да се предаде.
                              ако си наблъскан с фюлерин ще минеш и 200км...
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Преди доста години (може би около 20), когато у нас по-масово се заговори за качествени масла и разни добавки за масла, станах свидетел на интересен експеримент.
                                Доколкото мога да си спомня мисля, че за Ресурс ставаше въпрос.

Alfa Romeo 147 Selespeed - Landi Renzo Omegas -full decat - chipped by Extreme

Comment

Working...
                                X