Известие

Collapse
No announcement yet.

След дупка, балон, а после :-)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• След дупка, балон, а после :-)

Здравейте колеги,
    днес се умъкнах в една добре маскирана дупка,
    която излезе даже и дълбочка.
    Погледнах предната лява гума, с която паднах славно
    и забелязах, че имам цицина на гумата 5 см. над борда
    с ясен белег от асфалт.

Не ми се е случвало до сега и ще ви попитам за съвет : какво следва сега ?

Да сменя гумата с нова може би ?

Предварително благодаря.

Първоначално публикувано от dragonaz Покажи съобщение
    Здравейте колеги,
    днес се умъкнах в една добре маскирана дупка,
    която излезе даже и дълбочка.
    Погледнах предната лява гума, с която паднах славно
    и забелязах, че имам цицина на гумата 5 см. над борда
    с ясен белег от асфалт.

Не ми се е случвало до сега и ще ви попитам за съвет : какво следва сега ?

Да сменя гумата с нова може би ?

Предварително благодаря.
    Сменяш гумата с нова е вариант 1
    Носиш я да я вулканизират, ако може да се вулканизира и слагаш за задна вариант 2
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ако искаш да ти е мирна главата смени я с нова гума ...
      Аз изкарах с излекуван балон 2 зими на една зимна гума , но през цялото време си под стрес . Слагат подложка на гумата и казват , че държи . Струва около 30 лева тази процедура . Моят съвет е , да я смениш , особено ако е предна .
      145 1.6 ТС '97 ех.
      145 1.9 JTD '00
      307 CC 2.0 '04

Comment

Благодаря за съветите ..

Благодаря за съветите ..
        До сега не ми се беше случвало и се чудех
        какво би станало, ако я сменя по-късно,
        че исках да ходя за риба.

Вероятно с тази деформация може по всяко време
        да се спука и да стане беля ?

Comment

Да , по всяко време може да очаквах да гръмна ( в буквалния смисъл ) .Ако ще си правиш експеримент , поне я сложи отзад
          145 1.6 ТС '97 ех.
          145 1.9 JTD '00
          307 CC 2.0 '04

Comment

Не няма да експериментирам

Не няма да експериментирам

Ще я сменя веднага идната седмица.
            Силно се надявам на лятата ми джанта да й няма нищо

Аз съм на години, но може да се каже млад шофер,
            и се отчаях днес за пореден път.

За 30 км. разстояние на всеки един километър яма...
            То на моменти повече гледам в земята отколкото напред.

Колко и да пазя и внимавам мине се не мине и се цапардосам в някой замаскиран кратер

Comment

Ами джантата може би е наред . По тия пътища сме само за железни джанти с гуми със 65-70 височина
              145 1.6 ТС '97 ех.
              145 1.9 JTD '00
              307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                Сменяш гумата с нова е вариант 1
                Носиш я да я вулканизират, ако може да се вулканизира и слагаш за задна вариант 2
                Май вариант 2 не е много удачен!
                Не бих сложил такава гума нито задна,нито предна!
                Гледал съм тестове,в които пукане на задна гума в определени ситуации,е по-опасно от пукане на предна!
                Ако задна гума,гръмне по време на завой,колата става почти неконтолируема!
                Колега,ако имаш възможност слагай нова!
                Успех!
                ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
                ALFA 156 2.0 1999 - бивша
                ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

колеги аз преди време пък така яко го изядох карам си с някъде около 100-110км беше тъмно и изведнъж платното изрязано на половина около 5-6м и като продължение изрязано 3-4м цялото платно до рева ми се 4ри криви джанти и 3 балона на почти чисто новите ми гуми ! данъка ми е 200+++ безобразие! днес се разхождах из нощна софия и искам да споделя че след зимата дъпките са се породили от една избягаш в друга влезнеш......
                  Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщение
                    колеги аз преди време пък така яко го изядох карам си с някъде около 100-110км беше тъмно и изведнъж платното изрязано на половина около 5-6м и като продължение изрязано 3-4м цялото платно до рева ми се 4ри криви джанти и 3 балона на почти чисто новите ми гуми ! данъка ми е 200+++ безобразие! днес се разхождах из нощна софия и искам да споделя че след зимата дъпките са се породили от една избягаш в друга влезнеш......
                    Защо не викна КАТ, да напишат протокол и после при застрахователите? Поне те съдят общината за такива щети, докато нашите шансове като граждани са минимални.
                    sigpic

Comment

Е как да викнеш КАТ

Е как да викнеш КАТ, като съм на средата на нищото м.у две села.

Принципно си прав, че това е начина и знам,
                      че застрахователят съди после отговорния за неподдържаната пътна настилка.

Страхотно е, когато се разминеш с балони и криви джанти.

За жалост има случаи, в които подобен род "пътни настилки" водят до катастрофи, където вече залогът е (са) човешки живот(и).

Интересно, когато попиташ 5 чужденци какво не харесват в България, първото нещо, за което се сещат са - дупките.

Аз за какво излизам от чорапите, като чуя поредната "новина" как КАТ ще правят акция "Чисто предно стъкло" и "Партизанска дружинка дебне в някой храст".

---------- Post added at 12:28 ---------- Previous post was at 12:24 ----------

Първоначално публикувано от alfamicin Покажи съобщение
                      Май вариант 2 не е много удачен!
                      Не бих сложил такава гума нито задна,нито предна!
                      Гледал съм тестове,в които пукане на задна гума в определени ситуации,е по-опасно от пукане на предна!
                      Ако задна гума,гръмне по време на завой,колата става почти неконтолируема!
                      Колега,ако имаш възможност слагай нова!
                      Успех!

Колега, ще сменям гумата със сигурност.
                      Сега по празниците малко тегаво, че никой не работи
                      и няма как да купя нова гума, а исках да ходя за риба.

Но наистина да се ходи на дълъг път с този балон е рисковано.

Аз имам много каръшки късмет.

Преди няколко месеца минавам покрай кв. "Враждебна" в посока Богров.
                      Там две ленти еднопосочни право, уж хубаво.

Както си карам излизам над едно възвишенийце и гледам ров.
                      Завивам вдясно избягвам рова и на няма и 20 метра гледам още един ров.
                      Бам в него по диагонал и единият амортисьор замина.

Сега пък ров, който няма как да се види дорде не прехвърчиш през него и бам гумата заминала.

То излиза, че трябва да си купя самолет.

Comment

Първоначално публикувано от dragonaz Покажи съобщение
                        За 30 км. разстояние на всеки един километър яма...
                        То на моменти повече гледам в земята отколкото напред.
                        А лошото е че това е един много по опасно, отколкото да си превишил скороста с 10-20-30 кмч да речем.....никой не си дава сметка че централното му зрение вече по навик е насочено на 20-30 метра пред колата, търсещо да избегне поредната дупка, а не на 50-100 метра напред, където може да забележи евентуална опасност, и да настрой реакциите си спрямо това което може да стане.....ама естествено е къде къде по приятно да се тръби за скороста, и за тва че водачите ала - бала.....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Кат задължително се вика, протоколче, и после при застрахователя да плаща!

Относно балона, ако не е мн голям, се отремонтира, от вътрешната страна се слага някакво парче гума, нз точно, всеки вулканизатор знае за кво иде реч...и я слагаш отзад. Това бих направил аз, ако гумата е нова и балона не е голям. Няма смисъл да се купува нова пти тези обстоятелства.
                          Нищо и не губиш, като е отзад нема опасност. Имаш си резервна гума, недай си боже нещо да стане винаги можеш да купиш гумата.
                          На едно работно ванче с което пътувам на нови гуми се получи това на предната. Направих маниполацията и вече 4-5к км и нямам грижа. За да си спокоен слагаш я отзад!
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Да се похваля и аз Вчера по пътя за Стара Загора се хакнах в един трап, който изникна от нищото!
                            Слизам от магистралата, хубав път това онова, както си карам така с 80-90км/ч изведнъж се чува БАААМ....Слизам и гледам балон на предна дясна...Най-лошото е, че гумите ги купих преди 2 седмици Сложих някаква подложка и я сложих задна

Говорим за гума 205/50/17 93W

Хем висока, хем с усилен борд и тегловен индекс и пак се балонира
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Ква марка са ти гумите ?
                              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X