Известие

Collapse
No announcement yet.

смяна на маслото: минерално -> (полу)синтетично ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• смяна на маслото: минерално -> (полу)синтетично ?

В момента маслото е лики моли - минерално 15W40, но вече е време за смяна и мисля да сложа селения 20к. Трябва ли да се почиства двигателят с някави добавки, за да не се пресече, или може да се сипва диркетно новото масло ?
    '05 166 V6
    '98 156 2.0 TS ex ...

-

Сипвай смело без да чистиш и не се притеснявай.
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

Но няма да направиш лошо ако сипеш някоя от добавките за почистване като тръгнеш да го сменяш
      Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

Re: смяна на маслото: минерално -> (полу)синтетично ?

Първоначално публикувано от 156
        В момента маслото е лики моли - минерално 15W40, но вече е време за смяна и мисля да сложа селения 20к. Трябва ли да се почиства двигателят с някави добавки, за да не се пресече, или може да се сипва диркетно новото масло ?
        По добре е да налееш същото за да не се разтрака нещо при студен старт. Не се знае двигателя как ще понесе десятката, щом си бил с минералното..
        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Не знам какво ще стане, ама от минерално на полусинтетика?

Минералното масло е с по-големи молекули, което от своя страна е удачно за износен мотор, т.е един път сипано е увеличило луфтовете и сега може да ти гори полусинтетиката.

Comment

Първоначално публикувано от Nikiboy

Минералното масло е с по-големи молекули, което от своя страна е удачно за износен мотор, т.е един път сипано е увеличило луфтовете и сега може да ти гори полусинтетиката.
            Ами то от както е сложено (6 месеца) досега не е мръднало с милиметър - седи си точно по средата, според мен просто предишният собственик се е презастраховал, ама знам ли, почвам да се колебая сега какво да сложа
            '05 166 V6
            '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Re: смяна на маслото: минерално -> (полу)синтетично ?

Първоначално публикувано от Hrabri
              Първоначално публикувано от 156
              По добре е да налееш същото за да не се разтрака нещо при студен старт. Не се знае двигателя как ще понесе десятката, щом си бил с минералното..
              Тука се изказа неподготвен полусинтетиката пази мотора при студен старт много повече отколкото минералното
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Полечка бе Ники то ако така се отваряха луфтове от масло немаше да има здрава кола дошла от Италия тука
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Из имам същия казус ама за ладата, дали да не я мина на полусинтетика. Единсвено се притеснявам да не се пресече или вече да е много късно. Мотора е на 32К след ремонт и не пипа за 6К км минералното масло. Да не вземе да смуче като змей полусинтетиката.

Абе не знам само предположения изказвам, нека някой опитвал да сподели.

Comment

масла не се пресичет
                    а стига с тези градски легенди
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

На зима го смени с полусинтетика

Comment

Из имам същия казус ама за ладата, дали да не я мина на полусинтетика. Единсвено се притеснявам да не се пресече или вече да е много късно. Мотора е на 32К след ремонт и не пипа за 6К км минералното масло. Да не вземе да смуче като змей полусинтетиката.

Абе не знам само предположения изказвам, нека някой опитвал да сподели.
                        Жигулата я карам с полусинтетика 15/40 на Моторекс,за 8000 км цвета на маслото не е трепнал,мотора е на близо 170000км,а я караме на бензин.Сега ще й сложа 10/40 С ка4ествено масло я караме от нова и клапаните още не се нуждаят от реглаж.Слагай поне 10/40,един клепар си кара Пасата 1.6ТД с 5/40 , в момента е на 500000км,и няма никакви проблеми
                        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Малко да поясня значи долното число е важно за зимата колкото е по малко толкова при по ниска температура се сгъстява и пази при студен старт повече мотора, значи за наще условия с 10 е идеално - а горното число е важно за предпазването на ДВГ-то при екстремни натоварвания, запазва си качествата до по висока тмпература, ако караш нормално 40 е идеално ако си обаче все в червеното на оборотомера и то за дълго време по добре 50 или 60. Проблема е че масло тип 10в50 да речем е много скъпо, а 20в60 става зимата на грес. Та според мен слагай 10в 40 и си свиркай, няма да гори много повече от 15в40

Comment

шум при палене

Какво ще препоръчате тогава против тракане при палене 0 /40 или 5 /40. Сега съм с 10/40 голд ама сутрин доста си потщраква . Мислех да сложа 15 /40
                            някой е открил вече топлата вода я кажете бързо, че шей се невиди и кочината

Comment

Re: шум при палене

Първоначално публикувано от Hrabri
                              .......
                              15W40 Aral
                              Mitsubishi Outlander
                              Mitsubishi Space Star
                              Daihatsu Terios

Comment

Working...
                              X