Известие

Collapse
No announcement yet.

Ресет на дросел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ако дросела е самоадапривен значи темата е изчерпана. Та да се спре с иронията и желанието да се "скубе" наред.
    Alfa156 Against All

Comment

Ако не се "самоадаптирате", ще се наложи да ви ресетна!
      Благодадаря!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        Дросела също е самоадаптивен
        Но не може да се ресетне сам или по точно ня някой модели има шанс с даване на контакт чакане молитва и палене на свеш да стане но това е рядко.
        Пробвано е много пути колата взема да клати обороти маха се клеймата на акумолатора или се разкачва компа направо то двете букси ефекта е временен 2 дни или около 50км после старата песен на нов глас.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Това, че после след 2, 3 дни пак почва да клати е друго. Всъщност си има техника на обучение и не става всеки който му скимне да обучава. За това са и сервизите. Да се ходи там.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

И последно кво решихте
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Дросела също е самоадаптивен

Това, че после след 2, 3 дни пак почва да клати е друго. Всъщност си има техника на обучение и не става всеки който му скимне да обучава. За това са и сервизите. Да се ходи там.
              Последно?

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                Последно?
                Какво последно? Между двете неща които съм казал няма нищо ощо, че да ме питаш "последно"?

Comment

Това, че е самоадаптивен не означава, че собственика на колата трябва да знае как да го самоадаптира...

Comment

Това, че е самоадаптивен не означава, че собственика на колата трябва да знае как да го самоадаптира...
                    Ами да. За това отива на сервиз, пуксат му сигнал за адаптация и той се самодаптира.

Comment

Ами да. За това отива на сервиз, пуксат му сигнал за адаптация и той се самодаптира.
                      Ако не му пуснат сигнал в сервиза, няма да се адаптира, т.е. не се самоадаптира ... !

Сега накъде ще се завъртиш?!?

Comment

Ако не му пуснат сигнал в сервиза, няма да се адаптира, т.е. не се самоадаптира ... !

Сега накъде ще се завъртиш?!?
                        Искаш ли да пробваш и без сервиз? Извади ТПС-а от дросела и го сложи пак и пали колата без да държиш на контакт и тръгни да караш. Дросела ще се самоадаптира След 1, 2 изгасвания на мотора Важно само е да пускаш колата по инерция.

Comment

Честно да ти кажа, не ми се пробва ... да пробват тези, на които не им се ходи на сервиз и после да споделят...

Моята Алфа си я ползвам за каране и фън, за експеримени имам други забавления

Comment

Ама преди това нема да е лошо да бъде почистен хубаво,защото иначе няма много смисъл
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

С какъв софтуер се пуска този сигнал за адаптация? Въобще през VAG интерфейса могат ли да се сетват някакви параметри или само четем и ресетваме процесора?
                              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
                              Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
                              Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Така
                                Дросела (поне моя .. 156 2.0 2000 година ) се самоадаптира след чистене САМ!
                                Реших преди да спонсорирам бош или който и да е майстор да пробвам както си ми каза човека,а именно:
                                карай малко .. колата сама ще се напасне, САМОАДАПТИРА СЕ!
                                Аз ... не навсякъде казват във форума ,че е нужна адаптация!
                                Той пак абе човек покарай малко и ако не се оправи тогава иди..
                                Аз си тръгнах колата ужас :Д оборотите до 2000 ходят когато си искат ...на празен ход в движение на скорост по надолнище .. ууууужас и викам айде сега .. 3 4 минути седя на контакт ... после толкова изключена... паля .. 5 минути на място и газ.
                                Покарах 50 100 км градско, и постепенно качването на обороти намаля... на вторият ден след пробег от около 200 км със гасене престоии колата стана перфектна!
                                Вече 2500 км почти никакви проблеми !
                                Та първо съвета ми е преди да спонсорирате майсторите да пробвате това и да оставите дросела да се самоадаптрира сам!
                                Все пак с пари всеки може... важното е знаеш как да си харчиш парите и то в тази криза.
                                Извинявам се ако някой от майсторите във форума се сърди ,но това е моето мнение а и съм го пробвал и при мен работи. Мисля, че алфата ми не е уникална ,напротив вкарана от Италия през 2009та година както повечето тук Успех и дано се получава при повече колеги това!

---------- Post added at 02:22 ---------- Previous post was at 02:21 ----------

Искаш ли да пробваш и без сервиз? Извади ТПС-а от дросела и го сложи пак и пали колата без да държиш на контакт и тръгни да караш. Дросела ще се самоадаптира След 1, 2 изгасвания на мотора Важно само е да пускаш колата по инерция.

точно така .. пусках я по инерция и на неутрал и на скорост за тези 2 дни ..
                                156,2.0,2000

Comment

Working...
                                X