Известие

Collapse
No announcement yet.

Ресет на дросел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

2 дни, доста!Другия път опитай това: палиш, тръгваш и натискаш два три пъти педала на газта докрай, задържайки по около 1-2 сек., само да отвори дросела на макс.След два-три старта на мотора не трябва да има проблем.Адаптация в сервиз е нужна, ако си сменил ТПС-а.Това с инерцията не го разбрах за какво е.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
      2 дни, доста!Другия път опитай това: палиш, тръгваш и натискаш два три пъти педала на газта докрай, задържайки по около 1-2 сек., само да отвори дросела на макс.След два-три старта на мотора не трябва да има проблем.Адаптация в сервиз е нужна, ако си сменил ТПС-а.Това с инерцията не го разбрах за какво е.

Е аз почти винаги карам така с такива натискания на педала харесва ми автомата все пак. Иначе грубо казах ,че за 200 км пробег се самоадаптира ... но някъде там беше. За инерцията бях чел горе и писах ,че и аз я пусках и на Н и на 1ва и на 2ра ... та незнам от кое се адаптира ама си спестих едно от 35-50 лева (незнам колко искат ама са цифромани навсякъде за едно закачане на комп в Бургас...даже и да не свършат работа)
      156,2.0,2000

Comment

Първоначално публикувано от ODB Покажи съобщение
        Е аз почти винаги карам така с такива натискания на педала харесва ми автомата все пак. Иначе грубо казах ,че за 200 км пробег се самоадаптира ... но някъде там беше. За инерцията бях чел горе и писах ,че и аз я пусках и на Н и на 1ва и на 2ра ... та незнам от кое се адаптира ама си спестих едно от 35-50 лева (незнам колко искат ама са цифромани навсякъде за едно закачане на комп в Бургас...даже и да не свършат работа)
        Много ама много важно е преди да пускаме мнения да знаем коя кола каква е и може ли да се адаптира и с какво е различна от другите. А ти щом си със селеспийд изобщо ти предлагам да не вземаш отношение по темата защото управлението на селеспийда се различава коренно от това за което е темата. Наясно ли си че селеспийда е с електрически дросел и няма жило А?
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
          Много ама много важно е преди да пускаме мнения да знаем коя кола каква е и може ли да се адаптира и с какво е различна от другите. А ти щом си със селеспийд изобщо ти предлагам да не вземаш отношение по темата защото управлението на селеспийда се различава коренно от това за което е темата. Наясно ли си че селеспийда е с електрически дросел и няма жило А?

Мдааа наясно съм ,че е с електронна газ както се изразяа един твой познат или приятел
          Иначе, все пак ме пратиха доста хора от форума на адаптация... тогава явно селеспийда е бил друг модел... Както и да е няма значение Въпреки това аз пък бих посъветвал да покарат 150 200 км пробег и ако не се оправи да отиват в сервиз ..
          156,2.0,2000

Comment

За да не пускам нова тема ще ползвам тази да питам вещите по въпроса дали тази пружина и е тука мястото и ква работа попринцип върши. Самата тя е напъхана и свободно стояща в малкото грозно маркучле.
            Евала на отговорилите.
            А...колата е 1.8, 16V
            Attached Files
            Last edited by qkimov; d.m.y г., 15:04.
            sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
            Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!

Comment

Първоначално публикувано от qkimov Покажи съобщение
              За да не пускам нова тема ще ползвам тази да питам вещите по въпроса дали тази пружина и е тука мястото и ква работа попринцип върши. Самата тя е напъхана и свободно стояща в малкото грозно маркучле.
              Евала на отговорилите.
              А...колата е 1.8, 16V
              Тази пружина е сложена от същия който е увил маркуча с изолирбанд - най-вероятно за да не се сгъва там маркуча, а иначе няма работа там клапанчето си е самостоятелно и си баца
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ахаааа......благодаря.
                sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
                Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!

Comment

Working...
                X