Известие

Collapse
No announcement yet.

Баланс на маховик и вал - в София ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Баланс на маховик и вал - в София ?

Колеги кажете къде мога да закарам маховика да го балансират заедно с коляновия вал? Говорим за София и околностите...

Благодаря
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Отнемал ли си от маховика или вала, че се налага балансиране? Или за олекотяване говориш?
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Ще отнема от маховика като се колебая дали да отнема и от вала...И в двата случая знам, че трябва да се балансира кадърно, за да не ме четете после по вестниците

Идеи?

Един колега ми писа на ЛС, че някъде в МЕИ балансирали, ама къде точно в МЕИ ?

п.с. Целта на цялото упражнение е колата да се развърта малко по-добре или казано с други думи...намирам си работа хаха
      Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 17:16.
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

А наясно ли си със страничните ефекти от олекотяването?
        _______
        146 JTD - ex

Comment

Говориш за по-добрите характеристики при ниски и средни за сметка на високите обороти ли? Загубата на "въртящ момент" и усиления ефект на т.нар. "моторна спирачка" ?

Ако са тези, то...Да запознат съм Ако имаш нещо друго в предвид драсни тук или на ЛС

FIAT Coupe 16VT

Comment

А на празен ход? Или под 2000 оборота няма да сваляш
            _______
            146 JTD - ex

Comment

Ами принципно освен теоретично съм се допитал и до хора каращи с олекотени маховици

Няма да споменавам имена (те, ако искат да драснат тук), но и двамата са от форума и може да им се вярва на 100% На единия маховика му е 4,2кг, ако не се лъжа, а на другия към 6кг (фабрично е около 9)...И двете коли се карат, както на гонки, така и като ежедневки (МПС-тата са 2.0ТС)

За проблеми с празния ход не са споменавали, а изрично ги питах дали колата може да се кара нормално, както по задръстванията, така и на дълъг път...Отговора беше положителен

Значи не знам дали не съм създал грешното впечатление, че ще олекотявам зверски Нищо подобно...Леко ще взема от маховика да речем 2 максимум 3 килца И най-важното..Имам още един стоков маховик Ако нещо не ми хареса може да се върне към стария по всяко време

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                Какво имаш точно предвид за празния ход я ни обясни подробно моля
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                  Те такова нещо от олекотяване неможе да се получи !!!!!!!

Аз карах от стоков 7,1кг на 3,5кг и нямаше проблеми!!!

Коляновият вал не е желателно да пада под 11кг,което означава ,че имате 7кг дисбаланс за стъргане,ако ви стиска.

Много е важно да знаете по колко и от къде да сваляте кг. иначе ще станат инциденти.
                  145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщение
                    Много е важно да знаете по колко и от къде да сваляте кг. иначе ще станат инциденти.

Добри ти можеш ли да ме насочиш към някой, който знае как да го направи читаво Пиши на ЛС

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщение
                      Аз карах от стоков 7,1кг на 3,5кг и нямаше проблеми!!!
                      Подкрепям за клатенето на оборотите - 4.2кг от кована стомана, оборотите са бетон......страничния ефект е че иска една идея повече газ на тръгване......
                      Мисля да правя упражнението и с 2.5 двигателя някой слънчев ден като се наложи да сваля все вал с маховик и шайба, че при тоя двг и тъпата шайба трябва да е в уравнението.....
                      Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 14:37.
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                      X