If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ще отнема от маховика като се колебая дали да отнема и от вала...И в двата случая знам, че трябва да се балансира кадърно, за да не ме четете после по вестниците
Идеи?
Един колега ми писа на ЛС, че някъде в МЕИ балансирали, ама къде точно в МЕИ ?
п.с. Целта на цялото упражнение е колата да се развърта малко по-добре или казано с други думи...намирам си работа хаха
Говориш за по-добрите характеристики при ниски и средни за сметка на високите обороти ли? Загубата на "въртящ момент" и усиления ефект на т.нар. "моторна спирачка" ?
Ако са тези, то...Да запознат съм Ако имаш нещо друго в предвид драсни тук или на ЛС
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
Ами принципно освен теоретично съм се допитал и до хора каращи с олекотени маховици
Няма да споменавам имена (те, ако искат да драснат тук), но и двамата са от форума и може да им се вярва на 100% На единия маховика му е 4,2кг, ако не се лъжа, а на другия към 6кг (фабрично е около 9)...И двете коли се карат, както на гонки, така и като ежедневки (МПС-тата са 2.0ТС)
За проблеми с празния ход не са споменавали, а изрично ги питах дали колата може да се кара нормално, както по задръстванията, така и на дълъг път...Отговора беше положителен
Значи не знам дали не съм създал грешното впечатление, че ще олекотявам зверски Нищо подобно...Леко ще взема от маховика да речем 2 максимум 3 килца И най-важното..Имам още един стоков маховик Ако нещо не ми хареса може да се върне към стария по всяко време
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
Аз карах от стоков 7,1кг на 3,5кг и нямаше проблеми!!!
Подкрепям за клатенето на оборотите - 4.2кг от кована стомана, оборотите са бетон......страничния ефект е че иска една идея повече газ на тръгване......
Мисля да правя упражнението и с 2.5 двигателя някой слънчев ден като се наложи да сваля все вал с маховик и шайба, че при тоя двг и тъпата шайба трябва да е в уравнението.....
Comment