If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако има проблемен датчик, той може да се хване на диагностика, дори и да не е в движение грешката се записва и остава докато не се изтрие. При проблемен датчик(понеже единия при мен се беше скапал), симптомите са светване при натискане на спирачка, без значение от скороста, и приритва няколко пъти след което светва лампата.
Пиши какви са размерите на гумите и ще видим дали се различават. По принцип трябва да са с еднакъв цолаж и размер.
пп А този проблем със светването на лампата за АБС преди скачането в дупката появявал ли се е?
Ти що реши че,датчика неможе да лъже в скоростта при опеределена скорост а,аз поне съм имал няколко такива случаи,след определена скорост датчика започва да лъже,и лампата светва
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Ми де да знам, щото при мен беше така, при теб е по друг начин, всичко е възможно, но си трябва диагностика за да се види.
Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Ти що реши че,датчика неможе да лъже в скоростта при опеределена скорост а,аз поне съм имал няколко такива случаи,след определена скорост датчика започва да лъже,и лампата светва
Няма как така конструиран датчик да лъже над определена скорост отклонението е линейно в целия диапазон
Благодаря на всички колеги за изчерпателните отговори и предположения,които сте дали.още,когато отидох да слагам другите гуми изрично казах да проверят джантата дали е крива и за мое учудване не беше.размера на гумите наистина сега е различен.предните ми са по ниски от задните.задните 205.60.15 а предните 205.50.15-просто това имаше на момента в неделя по обед в една гумаджийница на сносна цена.абс при натискане не светва а само и единствено когато мине 90 км.и задържа скороста около минутка.проверих главините и дисковете,здрави са и предна,и задна главина.ужасно ме дразни това,че светва лампата,но сега не мога да отида и на диагностига защото не съм в България,а това претрисане след 110 е просто нечовешко дразнещо и изнервящо.все едно на аутобан съм тръгнал да излизам към мантинелата,просто е ужасно.благодаря за отзивчивоста отново колеги.най-вероятно ще открия бромлема какъв е,ще се поправи и колата заминава на пазара,защото ми писна вече и нямам нерви да се занимавам с нея повече.то бива лигла,бива,ама то нейното не бива вече.
Със здраве
Що не си вземеш един кабел от Ибей и да си правиш сам диагностиката, трябва ти само лаптоп, кабел и софт,... и четене естествено.
пп Сега като гледам размера на гумите ти, по проста сметка излиза че 205x60%=123mm , a 205x50%=102.5mm , близо 2см разлика !!!
Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment