Известие

Collapse
No announcement yet.

чека на ABS светва.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
    Ако има проблемен датчик, той може да се хване на диагностика, дори и да не е в движение грешката се записва и остава докато не се изтрие. При проблемен датчик(понеже единия при мен се беше скапал), симптомите са светване при натискане на спирачка, без значение от скороста, и приритва няколко пъти след което светва лампата.
    Пиши какви са размерите на гумите и ще видим дали се различават. По принцип трябва да са с еднакъв цолаж и размер.

пп А този проблем със светването на лампата за АБС преди скачането в дупката появявал ли се е?
    Ти що реши че,датчика неможе да лъже в скоростта при опеределена скорост а,аз поне съм имал няколко такива случаи,след определена скорост датчика започва да лъже,и лампата светва
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ми де да знам, щото при мен беше така, при теб е по друг начин, всичко е възможно, но си трябва диагностика за да се види.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Ти що реши че,датчика неможе да лъже в скоростта при опеределена скорост а,аз поне съм имал няколко такива случаи,след определена скорост датчика започва да лъже,и лампата светва
        Няма как така конструиран датчик да лъже над определена скорост отклонението е линейно в целия диапазон
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Благодаря на всички колеги за изчерпателните отговори и предположения,които сте дали.още,когато отидох да слагам другите гуми изрично казах да проверят джантата дали е крива и за мое учудване не беше.размера на гумите наистина сега е различен.предните ми са по ниски от задните.задните 205.60.15 а предните 205.50.15-просто това имаше на момента в неделя по обед в една гумаджийница на сносна цена.абс при натискане не светва а само и единствено когато мине 90 км.и задържа скороста около минутка.проверих главините и дисковете,здрави са и предна,и задна главина.ужасно ме дразни това,че светва лампата,но сега не мога да отида и на диагностига защото не съм в България,а това претрисане след 110 е просто нечовешко дразнещо и изнервящо.все едно на аутобан съм тръгнал да излизам към мантинелата,просто е ужасно.благодаря за отзивчивоста отново колеги.най-вероятно ще открия бромлема какъв е,ще се поправи и колата заминава на пазара,защото ми писна вече и нямам нерви да се занимавам с нея повече.то бива лигла,бива,ама то нейното не бива вече.
          Със здраве
          sigpic
          156 2.0 T.S-155 на 100к км.мойта гордост!

Comment

Що не си вземеш един кабел от Ибей и да си правиш сам диагностиката, трябва ти само лаптоп, кабел и софт,... и четене естествено.

пп Сега като гледам размера на гумите ти, по проста сметка излиза че 205x60%=123mm , a 205x50%=102.5mm , близо 2см разлика !!!
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
              Що не си вземеш един кабел от Ибей и да си правиш сам диагностиката, трябва ти само лаптоп, кабел и софт,... и четене естествено.

пп Сега като гледам размера на гумите ти, по проста сметка излиза че 205x60%=123mm , a 205x50%=102.5mm , близо 2см разлика !!!
              От което най-вероятно е проблема
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
              X