За или против. Има ли смисъл колко е вредно/полезно. Моля без безсмислени мнения дайте един път да го обсъдим като хората.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Прекъсване на запалването от алармата!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Re: Прекъсване на запалването от алармата!
Първоначално публикувано от DeXЗа или против. Има ли смисъл колко е вредно/полезно. Моля без безсмислени мнения дайте един път да го обсъдим като хората.
Един приятел преди време караше 1 ТОЙОТА, която не палеше без да пуснеш задната чистачка. Имаше реле, което "чакаше" сигнал от чистачката при даден контакт, за да "освободи" запалването
Е това си беше хитроОт друга страна знаеш ако се прецака нещо какво да шунтираш, за да заработи колата
Поразпитай по сервизите за аларми, дали могат да ти изфабрикуват нещо подобноsigpic
-
Първоначално публикувано от DeXАма мен алармата си ми го може идеята ми е да я вържа ли да го прави или не. Дали може да има негативен ефект да речем ако се задейства алармата докато работи двигателя тфа ми е мисълта.
относно прекъсването, провери консуматор с каква сила на тока, препоръчва производителя да прекъснеш
Comment
-
Негативен ефект за двигателя не за реленцето или алармата. Знам как да я вържа имам нужните джаджи. Питането ми е конкретно за самата кола. Дали ще има негативни последствия за смия двигател и еку-то, ако докато всичко си работи изведнъж някой го резне.
Първоначално публикувано от голямата рибаПървоначално публикувано от DeXАма мен алармата си ми го може идеята ми е да я вържа ли да го прави или не. Дали може да има негативен ефект да речем ако се задейства алармата докато работи двигателя тфа ми е мисълта.
относно прекъсването, провери консуматор с каква сила на тока, препоръчва производителя да прекъснешAlfa Romeo Stelvio 2.0T
Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT
Comment
-
Бе нищо му няма на ДВГ-то и ЕКУ-то ако по някаква /не мога да се сетя/ причина, прекъсне захранването на помпата при запален ДВГ.
Тъпото е че повечето ефтинки аларми го правят с едно /повече от лесно за откриване/ реле.Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от CrusaderБе нищо му няма на ДВГ-то и ЕКУ-то ако по някаква /не мога да се сетя/ причина, прекъсне захранването на помпата при запален ДВГ.
Тъпото е че повечето ефтинки аларми го правят с едно /повече от лесно за откриване/ реле.и да не може да запали повече
Alfa Romeo Stelvio 2.0T
Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT
Comment
-
Аз си слагах алармата в Тояга и момчетата изрично ме питаха дали искам тя да прави всички магарии с прекъсвания на запалване и т.н., на които е способна. Понеже ме видяха, че не съм в състояние да дам смислен отговор, казаха следното: При наличие на добър фабричен имобилайзер (и то точно този) по-добре да не му се месим в работата. Тва само за количествено натрупване на мнения го казвам - впечатленията от Тояга не са еднозначни (дори и моите), така че...
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Първоначално публикувано от bassАз си слагах алармата в Тояга и момчетата изрично ме питаха дали искам тя да прави всички магарии с прекъсвания на запалване и т.н., на които е способна. Понеже ме видяха, че не съм в състояние да дам смислен отговор, казаха следното: При наличие на добър фабричен имобилайзер (и то точно този) по-добре да не му се месим в работата. Тва само за количествено натрупване на мнения го казвам - впечатленията от Тояга не са еднозначни (дори и моите), така че...
@MODER
LOCK ONAlfa Romeo Stelvio 2.0T
Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT
Comment
Comment