Известие

Collapse
No announcement yet.

Вдлъбнатинки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вдлъбнатинки

Напоследък поради голямата селяния на нашата "прекрасна" държава, колата ми се сдобива с вдлъбнатинки навсякъде по нея, отзад имам една (така я закупих) лека, отстрани имам няколко дребни едва си личат ( от майстори шофьори/"паркировчици" ) на капака отпред имам още една ( съсед от старата квартира си изхвърлил разни работи през терасата ), отгоре имам също една ( пак такава някаква причина ). Имам и една точно в горната част между задната врата и задното стъкло ( това е от снощи - съседи кретени ) ...

Та въпроса ми е, тези вдлъбнатинки лесно ли се изправят, трябва ли след това да боядисвам, или според зависи ... не са много вдлъбнати, леко е крива ламарината, като на места си личи само под ъгъл (само тази задната е леко повечко вдлъбната). Но взеха да стават много вече и ме дразнят.

Явно селянията граници няма, накрая колата ми ще заприлича на швейцарско сирене, та си мислех дали ще мога да взема някакви мерки и ще струва ли всичко много пари?
    Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Здравей колега!
    И аз имах същия проблем. така и не можах да се примиря с него.
    Аз лично дадох моята за китване на тези места - вдлъбнатинките и след това боядисване. Имай предвид, че ако трябва например един калник да се прави тоест да се изпъва една вдлъбнатинка върху него, трябва лака на целия калник да се маха и после естествено боядисване на китнатото място. Струва пари наистина, но после ако майсторът - бояджия е добър, ще изпитваш удовлетворение. Аз лично избягвам по възмжоност паркирането на паркинги защото селяните в тази държава наистина са в излишък. За вратите не помагат и страничните лайсни на немските кошници. И тях съм ги виждал с "накъдрени ламарини отстрани. Виждал съм и нови коли с тези красоти по себе си. Друг начин не знам да има освен китването и боядисването. Мой съвет е ако парите са ти кът да я правиш парче по парче или казано по-точно детайл по детайл - първо капака, след това покрива и така. Хайде късмет!
    алфа ромео 155 1,7 ТС 8в

Comment

Много скъпо ще ми излезе това решение ... досега вложих много пари да я стегна отвътре както се вика, а външния вид - той най-лесно се поврежда от кретеноиди, та него съм го изоставил засега. За мен важното за една кола е да върви добре, и да няма проблеми с частите, а за външния вид ... ще му мисля засега не е много зле, но се влошава буквално с дни

Comment

Няма смисъл да я правиш.Това е скапана сържава със селски водачи. Повечео от новите , ако не всички могат да карат само напред и то , ако има място за 1 Тир да мине. За маневра на заден хо не трябва да се говори, а паркирането пък е непознато чудо.
        Мен на червен светофар - 3 кола съм ме изтресона силистренски селяни отзад защото не били видяли. Ба си 155 Алфата толкова ли е незабележима. Имам 1 идиот дето си хвърля боклука от блока върху колите/ и Алфата/. Отделно има и млекари колбасари дето зареждат магазина под мен и като си отварят вратите пак в колата. 2 пъти виках КАТ и какво - все тая. Болно не болно трябва да се примириш такава е държавата такъв скапан е и народа.
        Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
        Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от kris11
          Ба си 155 Алфата толкова ли е незабележима.
          То за тези които не могат да карат или не гледат къде карат, всичко освен тях е незабележимо ... Много си прав с това че няма смисъл да я правя ( поне сега ). Догодина съм се наточил на 156-ца, по-нова година малко ... ако не съм си отишъл от глупавата държава, най-вероятно ще изправя 146-цата от разните вдлъбнатинки, ще я пребоядисам и ще я продам колкото и да не ми се иска (ходи разправяй на евентуалния купувач че вътрешно е поддържана с пари) ... но дори и да се махна от бг, пак ще трябва да я продам. А ме е яд щото вложих много пари да я направя почти колата която ми харесва ...

Comment

В нашата мила държава колите стават на гъз точно за 1 год. Първата ми кола Реното беше на 10 год от Германия и немаше драскотина както и Алфата на 7 год. След градушки, одрасквания с ключ, опит за разбиване сега последното е вдлъбнатина на предния капак с неясен произход вероятно от паднал предмет от високо, но интересното е че няма драскотина на боята.

След опита за разбиването просто претръпнах и си казах, че няма да се ядосвам щото все пак е една кола при това застрахована ама понеже ми е любовница и ми е на сърцето се ме яде от вътре като некой изрод я оскверни.
            98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Вдлабатини

В средата на вдлабнатината се пробива дупка с тънка бургия. Навива се болче и се дърпа нагоре ламарината подава и се "изправя". Дупчицата се китва и с един тампон боица мац и горово. След време се събират пари за боядисване на целия детайл.
              Ако не ти се занимава и мястото е "подходящо" , лепни една две детелинки
              97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Някой ми обясняваше, че в Дару кар ако не ме лъже паметта с неква машинка дето прави вакуум и не е нужен кит и пребоядисване ама все пак не съм го видял с очите си, а смо съм чул.
                98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Ако ламарината не е подала еластично става с вакуума.
                  97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Моята стана на "гъз" за 8 месеца, прав си че няма смисъл да се ядосвам. А за повечето вдлъбнатини - леки са, надявам се че с таз машинка за вакуум може да се оправи положението, може би освен за 2 от тях ...

Comment

Аз пък знам че с тая машинка се оправя положението за един ден горе долу, а и после винаги си личи
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Зависи къде са вдлъбнатинките.Аз имах опред на капака,още когато е взехме.Но за късмет ламарината отпред на капака има едни малки отворчета,от които много внимателно с леко притискане успях да е изправя.Боята не се напука,тъй като просто беше натисната явно,но за по-големи гънки имаше една друга машинка,но тя пробива леки дупчици и с тласъци изпъва,но пак си трябва кит,шприц и боя
                        Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                        ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                        ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Е каското не върши ли работа в случая?
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

работа върши само Драгунов ... стоиш си кротичко на тераската, и кат видиш комшията да се оглежда гузно със съмнителна торба в ръка от съседния вход или блок, го целваш в ръчичката - да си знае за другия път... малко е грубо решението, ама я си помислете какво е пък тяхното (на селяните) отношение ...
                            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Не може да стоя постоянно на терасата, или да я наглеждам. Нямам толкова свободно време та да следя кой от поредните кретени я прави на гъз ... и да се разправя с един, ще дойде следващия. Край нямат.

Comment

Working...
                              X