Известие

Collapse
No announcement yet.

Летни гуми сезон 2011

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

"Твърди/меки смеси" има при сликовете

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
      Алексиус,аз съм отворен на гуми,тоя спорт 01 за мене е гола вода,даже имам снимка на моята кола точно с същите се виждат от "Люлински срещи" да не каже някой че си измислям ей така,тотално твърда смес е Дънлопа за вода с атрагични,поднасят странично,има ли малко прах или пясъче на асфалта-забравяш,за кал са ме вадили 3ма човека там няма какво да се иска от лятна гума там айде е простено,като цяло им пиша 3+ не повече,имат много здрави странични бордове за скачане в дупки само заради това е 3+,карал съм с спорт 3000 тотална трагедия,с зимен Дънлоп шарка М3 И 3D също,бих ти препоръчал горещо или някой летен Континетал или Нокиан,найстина отлична гума лятна е САВА Интенса HP давам ти дума може да ти е смешно ама е класи над доста пройзводители-колата е като залепена на пътя.
      С това ти мнение доста ме разубеди, въпреки това аз не мога да се оплача от тях. Ще се огледам за други явно, имам още месец, месец и нещо време за избор. Междудругото ходих преди седмица до австрия да купя някаква колица за баща ми и да Ви кажа имаше толкова много изхвърлени гуми по сервизите и смея да кажа добре изглежащи, но никак не съм привърженик на гумите втора ръка
      sigpic
      Alfa 156 SW 2.4 JTD 140 hp

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
        "Твърди/меки смеси" има при сликовете
        Колега, уморих се да доказвам на някой каквото и да било, написах на момчето съвсем реални неща от опит и практика.Занимавал съм се 3 години с гуми, има твърди и меки смеси не само при сликовете.Най-прост пример е зимната гума, тя е традиционно по-мека и се изхабява по лесно, с по малък пробег е.По-мека е за да не се одървя зимата и да става "пластмасова".Пипни един Гудиър ултра грип 7 и пипни един летен Дънлоп спорт 01.Под "твърда" недей разбира на пипане, разположението на конците и подреждането на теловете от изплитането на машината, влез в една гумаджийница и ги попитай това което ти казвам.Отиди в Диана -центровете, или във Фулда България-Трейдинг и разгледай там, ще ти обърнат внимание и ще ти дадат рекламни брошури да прочетеш за твърди и меки смеси, за всичко.Ако искаш и на тях им сложи едно зеленко човече.Поздрави.
        Last edited by Kuker; d.m.y г., 08:13.

Comment

фулда
          Mercedes C 200 compressor

Comment

Фулда все още си е една наистина отлична гума, тя е проектирана за комфортно возене и е с дълъг пробег.Някога Мерцедесите от завода за излизали фабрично с Фулда.Модела Екселеро е най високият клас, с прави канали е, държи на сухо и е красив като шарка.Карат Прогресо е по-ниският клас, тя е доста мека гума като шарка и изпълнение е близо дори до зимната гума, нея я слагам на едно с Сава Интенса HP.Двете са абсолютно еднакви гуми с различна търговска марка.Аз лично не съм срещал аналог на Нокиана като изработка, зверско поведение на вода, със скорост.Като аквапланинг също се усеща, разцепва водата, има канали за вода на гумата който не са за украса.Спиране-отлично!Техните модели са с прави канали, а той те държи в завои.Има полирани канали дори за водата, те се виждат.Другото което е, че контрола за производство е драконовски, като в Япония.Аз до сега съм виждал 1 Нокиан на 18 цола с дефект.Произвежда се в много страни, в Русия, Финландия, Южна Африка и Япония.
            Last edited by Kuker; d.m.y г., 11:10.

Comment

Когато си купувах колата беше с чисто нови гуми Фулда Екселеро- страшно съм доволен от поведението на колата с тях - на мокро на сухо е перфектна, единствено което не ми харесва е че е малко шумна, но се свиква
              сега това лято мисля да инвестирам в 2 нови гуми, че едните са малко скапани от едно калояново та се чудя в какво да избера, сякаш клоня към континентал спорт контакт, но незнам дали ми се дават толкова пари за гуми, някакъв еквивалент на по ниска цена?
              Alfa Romeo 147 "Selespeed"
              sigpic

Comment

Летният Континентал не знам с какво ще го замениш с по-ниска цена.Има модели на УниРоял дето ги спрягат за дъщерни на Континентал, от един ще чуеш едно от друг друго.Каквото ти е на сърцето.На мене примерно Пирели не ми харесва, нито зимно нито лятно.Континентала в зимната гама е да не кажа трагичен, не знам как ги тестват и обират точките.В лятната е уникален!Отиди и разгледай SAVA INTENSA HP, ама да е HP, виж я като шарка дали ти харесва.Аз й пиша 6+ цена-качество.
                Не знам как се качват снимки, щях да ти кача.
                Last edited by Kuker; d.m.y г., 11:13.

Comment

летният Континентал не знам с какво ще го замениш на-по ниска цена,има модели на УниРоял дето ги спрягат за дъщерни на Континентал,от един ще чуеш едно от друг друго,каквото ти е на сърцето,на мене примерно Пирели не ми харесва нито зимно нито лятно,континентала в зимната гама е да не кажа трагичен не знам как ги тестват и обират точките...в лятната е уникален,отиди и разгледай SAVA INTENSA HP ама да е HP виж я като шарка дали ти харесва аз и пиша 6 + цена-качество,не знам как се качват снимки щях да ти кача.
                  Ето това е тази "САВА",но "Нокиана",както спомена по горе е истинската гума. Казвам го от опит с лична и служебна техника.
                  хамелеон 146 т.s 1.6 /00г.
                  Regata 100s /88г

Comment

Само да ви споделя, че континетала спорт контакт 2 е НЕподходящ за пистови изживявания....15 Обиколки на Серес и половината гума липсва...Цели Парчета хвърчаха от гумите...Много бързо прегрява...Иначе за нормална употреба е супер

Приятно съм изненадан от поведението на Бриджстоун Потенза RE050А на писта...

За нормално каране, обаче подозирам, че ще са твърдички (сместа) и ще искат висока температура, за да държат....
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      Само да ви споделя, че континетала спорт контакт 2 е НЕподходящ за пистови изживявания....15 Обиколки на Серес и половината гума липсва...Цели Парчета хвърчаха от гумите...Много бързо прегрява...Иначе за нормална употреба е супер

Приятно съм изненадан от поведението на Бриджстоун Потенза RE050А на писта...

За нормално каране, обаче подозирам, че ще са твърдички (сместа) и ще искат висока температура, за да държат....
                      Точно такива са ми наблюденията за бриджстоуна, като карах едно рено с такива. На студено бяха доста хлъзгави и на мокро-лигаво също .

Иначе Сава интенса не я препоръчвам за по-така каране - BatVas може да ви покаже снимки на какво приличат след неговото каране на Серес... обикновенна гума си е .

Ето с какво карах аз 2 лета, в които имаше 3 тракдея и един Италфест на пистата в Хасково -

Доста доволен съм от тази гума във всякакви условия. Доста спортен тип каране понася. Предните две гуми вече са аут!
                      Затова реших да потърся за това лято тази гума:

Yokohama AVS sport v1, като силно се надявам да си намеря две предни от тях .
                      Last edited by Furious 155; d.m.y г., 21:30.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Пистата в Серес или която и да е писта, не е шосето на България!В София по кварталните улици няма и 50 метра прав път без дупка, никъде нямаш еднакво покритие от асфалт.Има чакъл, път с прах, с пясък, с кал, с листа и с какво ли не!Не вярвам на пистата дето ходите да е така!?Другото е че асфалта в Гърция не е асфалта в България, и като изработка и като температурно нагряване.Повечето гуми втора ръка са от Гърция, а тия дето ги внасят казват че са от Германия примерно за да те успокоят.Знам за там че имали закон, с под 5 милиметра да не се кара, и гумите идват тук вече тотална щета.Ако е за спортен тип каране, магистралата ни е до 120 км., ограниченията в града са от 20-50 км., какво каране?Аз изпробвам гумите много елементарно на пътя от София до преди Самоков - Мечката!Яко завои, отстрани падат непрекъснато малки песъчинки от скалите, има листа по пътя, има пясък който го навява вятъра, стича се вода от скалите винаги, има остри завой колкото искаш.Асфалта е различен, някъде по груб някъде е като шоколад излят.Изкачване и спускане, има прави на който да вдигнеш 130.По-реална обстановка от този път не ми трябва, не мога да разчитам че винаги пред мен шосето ще е като на писта, нали?
                        Last edited by Kuker; d.m.y г., 11:26.

Comment

Goodyear excellence е лятната гума

Comment

С Дънлоп спорт 01, 225/45ZR17 карах почти 30000 км и съм страшно доволен. Пътят София-Самоков повчето от вас го знаят. Правил съм какви ли не изпълнения и Капата не мърдаше. Сухо, мокро без значение. Сега Алфата е с П6000 и са по-лоши като представяне.
                            Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Пистата в Серес или която и да е писта, не е шосето на България!.... не мога да разчитам че винаги пред мен шосето ще е като на писта, нали?
                              Това за пистата сме го писали, защото има колеги (няма да споменавам по именно), които караме и по писти няколко пъти в годината, освен по шосетата на България...

Та като решат да търсят гуми за търкане по пистите, да има инфо коя става и коя не...

Иначе е ясно, че българските и гръцките пътища нямат нищо общо (за съжаление), еле пък за пистите!!
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Още един глас за Nokian I3 особено на мокро,може да се погледне дали са изкарали нов модел за това лято.
                                Alfa Romeo 147 JTD '01

Comment

Working...
                                X