Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за съвсем чуждия за нашия форум орган- Диференциал!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за съвсем чуждия за нашия форум орган- Диференциал!!!

Момчета , някой има ли опит с тази част от колата и дали ги ремонтират . При мене проблема е в сателитните и планетарни колела и след много ровене намерих само един майстор , който ми обясни че няма да стане )) , и едни които правят зъбни колела искат 500 лв. но не знаят дали ще паснат....

Някой да знае някъкъв магазин за зъбни колела или къде могат да се поръчат , или пък някакво друго решение на проблема????
    Знам че винаги съществува варианта с втора употреба , ама аз този вариант съм го оставил за краен случай(друго си е ремонтираното).
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Купи си втора употреба. Ремонта ще ти излезе поне колкото 2 използвани дифа.

Comment

Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщение
      Купи си втора употреба. Ремонта ще ти излезе поне колкото 2 използвани дифа.
      Аз вече си купих един , той се оказа с друго предавателно число и с луфт сега моя е в нас и разглобен и за това се чудя .
      Last edited by Kuker; d.m.y г., 23:07.
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

какво точно му е на твоя и употребявания който си взел от какво е.
        точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
          какво точно му е на твоя и употребявания който си взел от какво е.
          Значи чакай да ви обясня как са нещата, че така звуча като малоумник ( купил съм друг диференциал)!!!

Значи търсих дълго като моя със щпер намерих 2-3 в софия ама на извънземни цени ( от порядъка на 650 - 700лв) После намерих един в пазарджик със шпер само че от ръчни скорости от 124 с предавателно число 3.64 ( моята е автомат 3.09) питах "майстора" който се занимава с диференциали каква ще е разликата , той ми каза ( дали да си отмъсти за това че се отказах от него , дали от незнание - не знам) че няма проблем разликата ще е че ще набира по бързо и максималната скорост малко ще ми падне . Отчасти се оказа прав , да ама аз не си представях че на магистралата със 120 км/ч вместо да съм на 3000 об/мин ще съм на 4000/ 4200 оборота.
          Както и да е качих си го , се оказа че и тоя има луфт , и после вече не ми се занимаваше ( за вграда горе/долу става) . Реших да си оправя моя вместо да купувам стари дифове ( а те са сигурно на по половин милион километри) и вместо да си ги сменям като луд, да взема да оправя моя . Та това е общо взето .
          Моя диф виеше (това явно от лагери и лесно се оправя) и имаше огромен луфт сега е отворен и планетарните и сателитни колела са бая износени. След малко ще видя да кача снимки . Знам за някакви пластини дето се сменят но не съм сигурен дали ще стане само с това!!!!
          Last edited by Orm; d.m.y г., 11:05.

Comment

това на каква кола, че аз си помислих че за боксера става въпрос.
            точка

Comment

На C220 . Пробвах в техния форум да питам два три пъти за разни неща, ама нещо много куца работа е там . Вместо да ти отговорят тръгват да се подиграват.
              [ATTACH][ATTACH]Click image for larger version

Name:	Image0124.jpg
Views:	1
Size:	91.6 Килобайта
ID:	2303097[/ATTACH][/ATTACH]
              Attached Files

Comment

тоя мисля че трябва направо към кофата да го засилиш и да си търсиш употребяван със същото предавателно число.
                точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                  тоя мисля че трябва направо към кофата да го засилиш и да си търсиш употребяван със същото предавателно число.
                  То това е ясно че накрая така ще стане ама може пък някой да знае каде продават или ги правят тия зъбни колела. Че според мене по добрия вариант е с нови отколкото диф втора употреба .

Сетих се за нещо интересно Ходих в Балкан стар да ги питам за номер на дифа искаха ми 60 лв за распечатка , а за нов диф 4600лв
                  Last edited by Orm; d.m.y г., 11:52.

Comment

като гледам ти е паднала циментацията и имаш сериозни язви, тия по-добре се откажи да ги правиш.
                    тука има една тема къде и как правят
                    http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=16489&page=1
                    но според мен най-добре взимай употребявана. ако не можеш да намериш тук или ти искат много пари, може да видиш в ebay
                    точка

Comment

Не, не става дума да ги оправя тия а да ги сменя!Са ще видя темата! Мерси!

Comment

Какво имаш предвид под луфт...тропа ли?
                        Просто преди да си купиш втора употреба се уговори с някой които разбира да го ревизира...
                        Иначе разликата в предавателните числа си я разбрал Майсторът не те е излъгал..по голямо число = по къси скорости

Comment

Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщение
                          Какво имаш предвид под луфт...тропа ли?
                          Просто преди да си купиш втора употреба се уговори с някой които разбира да го ревизира...
                          Иначе разликата в предавателните числа си я разбрал Майсторът не те е излъгал..по голямо число = по къси скорости
                          Като карам не тропа толкова, по скоро на място като сменям от D на R все едно някой ме рита по гъзянгата
                          Значи викате да се откажа от търсене на зъбни колела така ли?!??

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                            Като карам не тропа толкова, по скоро на място като сменям от D на R все едно някой ме рита по гъзянгата
                            Значи викате да се откажа от търсене на зъбни колела така ли?!??
                            Такова глухо тупкане отзад при превключване и все едно някой те ритва отзад при БМВ-тата е от тампона на диференциала...На моето се оправи след смяна.
                            Само като идея.А,този диференциал си е за хвърляне...
                            Last edited by V_A_N_K_A_T_A; d.m.y г., 18:41.
                            Mercedes ML 63 AMG 07'
                            159 TI 2.4JTDm SW 09'
                            156 2.0 20V Turbo
                            VW Phaeton 3.0 TDI 09'
                            sigpic

Comment

Няма кой да ти направи колела за дифа като хората на смислена цена. Луфт се регулира стига майстора ти да знае кво прави.
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                              X