Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за съвсем чуждия за нашия форум орган- Диференциал!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Абе знаете ли че сега се сетих че бях купил тампони за задния мост да ги сменям ама съм забравил за тях, сега V_A_N_K_A_T_A като спомена се сетих . При мене на самия диф няма тампони , самия заден мост се държи на 4 тампона и май единия беше скъсан та за това съм ги купил.
    Май почва да изниква един пъклен план в тиквата ми !!!!.
    А я колегата Търтей да каже ако може ( а той все вади отнякъде няк'ви хитри схеми и графици на английски японски и още 13 езика ) - дали тези планетарни и сателитни колела на 3.64 и 3.09 са еднакви?!?!? Според мене би трябвало да са същите, че пиньона и коронката на стария диф са като нови !!!
    Last edited by Orm; d.m.y г., 10:37.
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Не ти трябва схема. Предавателното число се определя от пиньона и короната. Касетата е отделен елемент. Дали касетите са еднакви се разбира опитно с броене на зъби
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Стига короната да пасва на касетата,щом тя и пиньона са наред, няма проблеми да се регулира и кара със старата корона и пиньон и новата касета!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
          Не ти трябва схема. Предавателното число се определя от пиньона и короната. Касетата е отделен елемент. Дали касетите са еднакви се разбира опитно с броене на зъби
          Е, аз исках да мина по лесния начин , без да отварям дифа които е на колата .В смисъл ако не става изобщо да не се занимавам с него , ама май ще трябва да се рискува

---------- Post added at 08:06 ---------- Previous post was at 08:05 ----------

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Стига короната да пасва на касетата,щом тя и пиньона са наред, няма проблеми да се регулира и кара със старата корона и пиньон и новата касета!
          Ако зъбните колела са същите , аз мога да ги монтирам в моята касета!!!
          Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Ако касетата пасва със старата корона, което подозирам, няма смисъл да я разглобяваш и преместваш зъбните на старата, защото ще трябва реглаж!
            Така ще регулираш само короната и пиньона.
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

То4но,моя вътре в касетата бе6е станал на пар4ета,взех си втора употреба касета от бобо(за което му благодаря) и сложих моята зъбна корона на касетата и заспа.Успех.
              Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                Като карам не тропа толкова, по скоро на място като сменям от D на R все едно някой ме рита по гъзянгата
                Значи викате да се откажа от търсене на зъбни колела така ли?!??
                Здрасти колега да се изкажа и аз по въпроса като звънец ,които звъни без да го натискат.Първо много важно нещо е че дифа работи само в завой .Под думата диф. имам предвид сателитните и планетни колела ,това е дифа.Короната и пиниона не е диф.а е така нареченото главно предаване.Второ важно нещо е ,че дори и да са още по зле тези колела на дифа, не ти зор ,защото ръмжи само в завой.Трето ако короната и пиниона са зле ще вие или като сложиш от Д на Р ще издава лек шум като от каре ,но няма да подскача.Четвърто това е мерцедес и колкото и да е зле дифа не ти е зор.И пето последно ти си за скоростна кутия а не за диф.Можеш да го сменяш до безкрай дифа и пак ще подскача мечока.Виж си кутията.
                155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                  Здрасти колега да се изкажа и аз по въпроса като звънец ,които звъни без да го натискат.Първо много важно нещо е че дифа работи само в завой .Под думата диф. имам предвид сателитните и планетни колела ,това е дифа.Короната и пиниона не е диф.а е така нареченото главно предаване.Второ важно нещо е ,че дори и да са още по зле тези колела на дифа, не ти зор ,защото ръмжи само в завой.Трето ако короната и пиниона са зле ще вие или като сложиш от Д на Р ще издава лек шум като от каре ,но няма да подскача.Четвърто това е мерцедес и колкото и да е зле дифа не ти е зор.И пето последно ти си за скоростна кутия а не за диф.Можеш да го сменяш до безкрай дифа и пак ще подскача мечока.Виж си кутията.
                  Ами скоросната кутия я правих в Джемини (точно там ги питах за това нещо и ми казаха че дифа има голям луфт и за това е така,и действително кардана прави половин оборот преди да зацепат гумите , и като паркирам колата на баир едно 20-30 сантима се търкаля докато спре ) и съм минал 5к километри след това , работи без проблем .А има ли вариант да е от кардана или тампоните на задния мост???

---------- Post added at 19:01 ---------- Previous post was at 18:55 ----------

Има едно жило , с което се прави някъкъв реглаж на скоросната кутия .... освен от там да не е регулирано правилно..... Знам ли!!!!!
                  Last edited by Orm; d.m.y г., 22:08.

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                    .А има ли вариант да е от кардана или тампоните на задния мост???
                    Не!
                    Last edited by Kuker; d.m.y г., 16:54.

Comment

Разбити полуоски???

Comment

Working...
                      X