Известие

Collapse
No announcement yet.

Резонаторно гърне/ускорител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Резонаторно гърне/ускорител

Някой слагал ли е такова чудо, да сподели впечатления.
    Attached Files
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Е аз съм с такова, но съм дизел, ако очакваш да върви повече няма да стане, но задължително си сложи иначе ще ти се надуе главата
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от ksf Покажи съобщение
      Някой слагал ли е такова чудо, да сподели впечатления.
      По скоро се води искроуловител слагай смело.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Тц, това по всички сервизи за гърнета казват, чее ускорител товати оновати..., а в същност тези отвори служат като джобчета през които газовете да влязат в кухината на резонатора и колата да утихне малко. Отговорът на въпроса ти е да, има смисъл да сложиш такъв резонатор ако искаш колата ти да стане по-тиха.
        Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
        Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
          Тц, това по всички сервизи за гърнета казват, чее ускорител товати оновати..., а в същност тези отвори служат като джобчета през които газовете да влязат в кухината на резонатора и колата да утихне малко. Отговорът на въпроса ти е да, има смисъл да сложиш такъв резонатор ако искаш колата ти да стане по-тиха.
          Според мен с подобен резонатор ще стане тъкмо обратното...шумна даже с грозен звук

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
            Според мен с подобен резонатор ще стане тъкмо обратното...шумна даже с грозен звук
            Бъркаш много, аз съм с такъв и съм много доволен.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
              Бъркаш много, аз съм с такъв и съм много доволен.
              Ти, не си ли с дизел?

Comment

Ти, не си ли с дизел?
                Бензин съм. Ето ме с такъв искроуловител, генерация на 55 и Ремус крайно. http://www.vbox7.com/play:42686370

П.С. Припушва защото е преди ревизията на мотора.
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                  Бензин съм. Ето ме с такъв искроуловител, генерация на 55 и Ремус крайно. http://www.vbox7.com/play:42686370

П.С. Припушва защото е преди ревизията на мотора.
                  И сега пак припушва пущинята ти.
                  Резонатора е добър слагай го колега.
                  Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 23:03.
                  ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

И аз съм с такъв. Преди да ми го монтират карах известно време с друг за по-малък обем мотори. С този определено звука е много по-добър (заглушен).
                    Attached Files
                    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Освен това в първия пост предлагат и още един модел елипсовидно гърне, за което някои майстори твърдят, че е по-безшумно.
                      Целта ми е при демонтаж на катализатора който взе да дрънка нещо, колата да е възможно по-тиха.
                      Attached Files

Comment

Освен това в първия пост предлагат и още един модел елипсовидно гърне, за което някои майстори твърдят, че е по-безшумно.
                        Целта ми е при демонтаж на катализатора който взе да дрънка нещо, колата да е възможно по-тиха.
                        Именно, аз твърдя също, че колата ще е по-тиха с него от колкото с ''пура-та'' Аз съм с такова елипсовидно гърне.
                        Сигурен ли си че ти тропа катализатора а, не меката връзка да речем? Ако е катализатора час по-скоро го махай че стават запушвания по другите гърнета

Comment

Именно, аз твърдя също, че колата ще е по-тиха с него от колкото с ''пура-та'' Аз съм с такова елипсовидно гърне.
                          Сигурен ли си че ти тропа катализатора а, не меката връзка да речем? Ако е катализатора час по-скоро го махай че стават запушвания по другите гърнета
                          И аз не знам кое дрънка, ама какво ще и стана на меката връзка, няма черно по нея примерно, ако да речем е пробита. Като сваля катализатора ще видим.
                          На празен ход подрънква леко, а между 2000 - 2500 оборота като подам повече газ ръмжи една такава ...

Comment

И аз не знам кое дрънка, ама какво ще и стана на меката връзка, няма черно по нея примерно, ако да речем е пробита. Като сваля катализатора ще видим.
                            На празен ход подрънква леко, а между 2000 - 2500 оборота като подам повече газ ръмжи една такава ...
                            Меката връзка се разбива
                            Преди години на форд-а ми така беше станало ...едно много странно потропване все едно разбито окачване..и се проявяваше само в движение...доста умуваха майстори преди да го открият.
                            Абе с една дума като отидеш в сервиз за аспуси ще ти кажат кое какво

Comment

МеССаГе

Тази сутрин си смених катализатора с резонаторно гърненце,че даже и парички за харчлък ми дадоха пичовете .Много приятен звук има вече Алфината,а пък и взе да върви доста по-леко-напрао се отпуши бе да го е..,особено в ниските обороти,'щото преди тази интервенция се мъчеше бая докато набира от старта.
                              THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
                              http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

Working...
                              X