Известие

Collapse
No announcement yet.

Масло за двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Масло за двигател

Здравеите колеги.
    Въпроса ми е какво масло да си сипя.В момента съм с 20К селения,харчи ми около литър на 8000км.Но все пак мотора ми е на 240000км.Не трябва ли да бъде някво по гъсто?
    33Imola/1351cc/1994 & 33Boxer16v/1712cc/1990 & 164SuperV6/2959cc/1997

Аз мисля че разхода на масло ти е доста добър за кола на тези километри така че ако си доволен не го сменяй/като марка/
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Марката пак ще е Селения
      А нещо повече за тазиhttp://www.flselenia.it/pag_prodotti...id_categoria=8
      По добре ли е за мотора от 20к?
      33Imola/1351cc/1994 & 33Boxer16v/1712cc/1990 & 164SuperV6/2959cc/1997

Comment

Аз доколкото знам тази е за по изтормозени мотори а твоя на тез километри е перфектен

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Аз малко като офф-топик, ама сега има една Селения 5W50 в ТиН - мисля да взема да я пробвам сегашното масло вече стана на 6 000 км, ама е само 20к не е спец за Алфа и затова ще го сменя
          Все още никой ли не е пробвал Селения 5В50
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Re: Масло за двигател

Първоначално публикувано от rasho 33 imola
            Здравеите колеги.
            Въпроса ми е какво масло да си сипя.В момента съм с 20К селения,харчи ми около литър на 8000км.Но все пак мотора ми е на 240000км.Не трябва ли да бъде някво по гъсто?
            Да ти кажа в момента съм със Селения 20К и изобщо не съм доволен.Преди да сменя маслото колата мъркаше като коте сега трака като дизеларка , при палене още повече. Не знам от какво е но предполагам че пуснаха много ментаци, тъй като по каталог го дават точно такова.Слагай в специализиран сервиз...
            Alfa 146 1.6TS 16v '98
            Fiat Punto 55 1.1 `97 - градската

Comment

Първоначално публикувано от SNAIPERIST
              Първоначално публикувано от rasho 33 imola
              Здравеите колеги.
              Да ти кажа в момента съм със Селения 20К и изобщо не съм доволен.Преди да сменя маслото колата мъркаше като коте сега трака като дизеларка , при палене още повече. Не знам от какво е но предполагам че пуснаха много ментаци, тъй като по каталог го дават точно такова.Слагай в специализиран сервиз...
              Зависи кое 20К си сипал дали за Алфа или Фиатовското

Comment

Да ти кажа в момента съм със Селения 20К и изобщо не съм доволен.Преди да сменя маслото колата мъркаше като коте сега.....
                Не ти е виновна Селенията. То работата е съвсем друга ама пари трябват
                97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Първоначално публикувано от Yon
                  Да ти кажа в момента съм със Селения 20К и изобщо не съм доволен.Преди да сменя маслото колата мъркаше като коте сега.....
                  Не ти е виновна Селенията. То работата е съвсем друга ама пари трябват
                  И кое е виновно? Че и на мен ми се случва същото, селения 20к, за алфа ромео, и трака като дизел ... ма тя и преди това си тракаше
                  Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Aбе я сложете едно руско масло 20w50 и нема ви тракат кошниците
                    1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                    2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                    1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от LuckyMan
                      Aбе я сложете едно руско масло 20w50 и нема ви тракат кошниците
                      ти така ли се грижиш за твоита кошница

Comment

ааааааааааааа мойто кош и с мотул и със селенията не трака
                        Но мани бъзика карал съм два опела и един форд мондео с такова единият опел и форда се движат още другият замина на скрап
                        1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                        2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                        1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/viewt...E8%FF%F2%EE%F0

Колеги,прочетете тук,може да ви помогне за тракането!Една от причините е карането с лоши масла или ненавременната смяна на маслото!
                          Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
                          ------------------------------------------

Comment

Първоначално публикувано от mikoasp
                            http://clubalfaromeo.com/forum/viewt...E8%FF%F2%EE%F0

Колеги,прочетете тук,може да ви помогне за тракането!Една от причините е карането с лоши масла или ненавременната смяна на маслото!
                            ...точно!!!
                            Тя и моята доскоро ни тракаше, ни масло гореше, но вече стана на 7-8 000км и взе хем да трака, хем масло да гори... те затова сега съм си напазарувал един MOTUL, та белким се оправят нещата ... но ще пиша за резултата де (след процедурата по смяна на маслото)
                            AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                            Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

При мен трудно ще е вариатора Но това за тракането не знам от какво е, смених маслото със селения 20к, Румен го сменя, уж изглежда като оригинално, знам ли го и аз, но пак си трака здраво, при палене повечко. А не беше така ... знам че някои ще кажат боксера си трака ама ... абе не беше така
                              Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Working...
                              X