Известие

Collapse
No announcement yet.

Възможна ли е замяна на имобилайзер по следния начин...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
    Точно така аз говоря за код 1 коли с Бош 2.10.3/4 става 100%-пробвано е
    Добре де, Мъри. И на мен са ми давали един Мотроник М2.10.4 (същия като моя), но ремапнат.
    Откачих моя и закачих "новия".
    Е така и непоиска да запали. Светеше "CODE" на таблото. Поне се надявах при ремапа да са изолирали Имо-то, но... уви. Не стана.

След като си закачих обратно моя, си запали без никакви драми.

Не изключвам и варианта това ЕКУ да е било сдало багажа, но е малко вероятно. След това си го върнаха на колата (145QV ако не се лъжа) която нямаше проблеми с паленето.
    Last edited by b_angelov; d.m.y г., 19:53.
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Свършихте ли с гадаенето Са да ви кажа при наличие на мастер + кутийка мога да запаля всяко ЕКУ и да му обуча "пълни" ключове че гледам тука некви празни транспондери се приказват
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
        Свършихте ли с гадаенето Са да ви кажа при наличие на мастер + кутийка мога да запаля всяко ЕКУ и да му обуча "пълни" ключове че гледам тука некви празни транспондери се приказват
        Са поне кажи ЕКУ-тата плъг-енд-плей ли са при Код1? И ако да - евентуална причина защо се получи това с кода при мен?

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
          Са поне кажи ЕКУ-тата плъг-енд-плей ли са при Код1? И ако да - евентуална причина защо се получи това с кода при мен?
          Защото не четеш внимателно какво съм написал - думата "мастер" си пропуснал
          sigpic
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
            Защото не четеш внимателно какво съм написал - думата "мастер" си пропуснал
            Ясно, нарежда ми се пъзела.

Едно доуточнение за мен - Мастър ключ (кафявия квадратен ключ) и сервизен ключ една и съща личност ли са?
            Last edited by b_angelov; d.m.y г., 21:47.

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
              Демек всичко както съм го описал в първия ми пост е възможно както съм го описал..?

ПС: те някои хора бъркат "мастър" и "сервизен" затова така...
              sigpic

Comment

Е хубу де, аз имам един кафяв квадратен и два червени с гумената емблема на Алфа.
                А сега ми кажете кой от трите е сервизния
                Отделно си имам и карта с кода на Имо-то. Тя необходима ли е за обучение на ключове?

Comment

Е хубу де, аз имам един кафяв квадратен и два червени с гумената емблема на Алфа.
                  Отделно си имам и карта с кода на Имо-то. Тя необходима ли е за обучение на ключове?
                  Квадратния е мастър
                  sigpic

Comment

кафявия е мастър,основен,сервизен,обучаващ... както искаш му викай. той по принцип трябва да се ползва само за обучаването на червените ключове. той казва на имото да запише кодовете на червените които поставяш след него и с тях да се отключва.
                    код картата е последен вариант да запалиш колата , ако има някакъв проблем с имото. кодът от нея се въвежда с натискане на педала на газта.
                    освен това,кафявия ключ е така направен че може да се отвори, да извадиш транспондера и да го сложиш в друга заготовка в случай че сменяш патроните на колата. между другото, тая технология се ползва в чиповете за асансьори, врати.... и се казва RFID
                    точка

Comment

Пробвай бе кво толкова? Най-много после да направиш иммооф и готово

Никога не съм виждал мастър ключ на кола. Обикновено се изгубени преди много време и никога не съм имал възможност да си играя. Ние дето не ги знаем тия неща ползваме avdi, gambit, tango и др. известни инструменти за имобилайзери и общо взето не се занимаваме с глупости. Транспондерите струват стотинки Сега не съм гледал с кой точно транспондер е алфата с код 1, но обикновено като се обучават ключове през буксата кодовете не се записват в транспондера, а вече записаните в ключа транспондери се записват в кутииката.

Та ако в възможно това което казва Бобо (сигурно е така) значи пробвай и трябва да стане.
                      Last edited by oem; d.m.y г., 09:41.
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                        Сервизен не е. Сервизен ключ е същия като нормалния с който се кара колата, само дето не може да отваря багажника и жабката, т.е. Сервизен = Когато караш колата в сервиз
                        Не всички имат сервизен ключ, но всички трябва да имат мастър (само дето за Х години съществуване на колата той обикновено е изгубен по трасето)
                        шъ мъ извиняваш ама нашите коли излизат от завода с 3 ключа - 1 мастър и 2 нормални плюс код карта. това е !
                        а такъв "сервизен" ключ не съм виждал. едно време ладите имаха 2 ключа- един за всички врати и багажника и един за запалване.
                        точка

Comment

тая ли
                          http://forum.alfa145.com/uploads/own...%20To%20Go.pdf

между другото, моя багажник се отваря с бутон от купето.
                          точка

Comment

Ето нещо интересно по темата за ключовете от Библията на GTV:

За сервизния си пише, че неможе да отключва багажника и жабката
                            Attached Files

Comment

Working...
                            X