Известие

Collapse
No announcement yet.

Запитване за V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Запитване за V6

Колеги някой знае ли преблизително до колко коня стискат биелите на 3.0 V6 ???
    Last edited by mitaka_cs; d.m.y г., 20:43. Основание: по-конкретно заглавие на темата

Първоначално публикувано от Penchev Покажи съобщение
    Колеги някой знае ли преблизително до колко коня стискат биелите на 3.0 V6 ???
    300
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
      300
      А JTD
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Мерси колега а знаеш ли какви мога да ползвам за над 300 коня

Comment

Друго запитване

Колеги пускам нова тема с въпроса как мога да подсиля ризите на 2.0 V6 Турбо за над 300 коня

Comment

Мерси колега а знаеш ли какви мога да ползвам за над 300 коня
            Първо разкажи какво искаш да правиш, как и т.н.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Имам ГТВ 2.0 В6 Турбо с разпределителни валове от 3.0, големи дюзи, голяма бензинова помпа, генерация, електрониката ми е мега.Сега искам да слагам колянов вал от 3.0 може би бутала от голф 4 1.8Т, но това не се знае.Първо да отворим мотора, турбината ще е ТД05 18Ж, метални гърнитури и така.В момента търсим биели и начин за подсилване на ризите.

Comment

Имам ГТВ 2.0 В6 Турбо с разпределителни валове от 3.0, големи дюзи, голяма бензинова помпа, генерация, електрониката ми е мега.Сега искам да слагам колянов вал от 3.0 може би бутала от голф 4 1.8Т, но това не се знае.Първо да отворим мотора, турбината ще е ТД05 18Ж, метални гърнитури и така.В момента търсим биели и начин за подсилване на ризите.
                Искаш да увеличиш обема на мотора, но според мен е по-гот да увелечиш обема с другия параметър - диаметър на цилиндъра. А за този варант ( по-големи цилиндри и ризи) има много повече варианти. До 101 мм. цилиндър и риза.

С по голям вал (от 3.0) кубатурата ти нараства до 2170 кубика. Не е кой-знае колко повече, но дори с твоя вал и с големи бутала печелиш вного повече. Просто Арезе шестака е късоходов във всички варианти и е предразположен да си увеличава кубатурата с диаметър на цилиндъра, и по-малко с ход. Просто за разлика от всички други познати шестаци, този е с много голямо разстояние между цилиндрите. Затова е и толкова голям на размери.
                Аз си мисля, че е по-лесно да извадиш 300 коня от 3.0 мотор с малък надув, отколкото много напънат 2.0 шестак. Със сигурност 3.0 мотора ще има и повече въртящ момент в по-голям диапазон.
                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Ами колега аз имам 2.0 и исках да направя него, но знаех, че като сложа 3-ка вал ще стана 2.5 но явно са ме подвели. Какъв е твоя съвет за ризи и бутала за да издаржат за около 350 коня макс

Comment

По точно незнам колко коня, мисля с тази турбина за която съм писал да е карам на 1-ин бар което мисля, че ще искара към 320 коня

Comment

Working...
                    X