Колеги някой знае ли преблизително до колко коня стискат биелите на 3.0 V6 ???
Известие
Collapse
No announcement yet.
Запитване за V6
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Penchev Покажи съобщениеКолеги някой знае ли преблизително до колко коня стискат биелите на 3.0 V6 ???Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
-
-
Първоначално публикувано от Penchev Покажи съобщениеМерси колега а знаеш ли какви мога да ползвам за над 300 коняFiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Имам ГТВ 2.0 В6 Турбо с разпределителни валове от 3.0, големи дюзи, голяма бензинова помпа, генерация, електрониката ми е мега.Сега искам да слагам колянов вал от 3.0 може би бутала от голф 4 1.8Т, но това не се знае.Първо да отворим мотора, турбината ще е ТД05 18Ж, метални гърнитури и така.В момента търсим биели и начин за подсилване на ризите.
Comment
-
Първоначално публикувано от Penchev Покажи съобщениеИмам ГТВ 2.0 В6 Турбо с разпределителни валове от 3.0, големи дюзи, голяма бензинова помпа, генерация, електрониката ми е мега.Сега искам да слагам колянов вал от 3.0 може би бутала от голф 4 1.8Т, но това не се знае.Първо да отворим мотора, турбината ще е ТД05 18Ж, метални гърнитури и така.В момента търсим биели и начин за подсилване на ризите.
С по голям вал (от 3.0) кубатурата ти нараства до 2170 кубика. Не е кой-знае колко повече, но дори с твоя вал и с големи бутала печелиш вного повече. Просто Арезе шестака е късоходов във всички варианти и е предразположен да си увеличава кубатурата с диаметър на цилиндъра, и по-малко с ход. Просто за разлика от всички други познати шестаци, този е с много голямо разстояние между цилиндрите. Затова е и толкова голям на размери.
Аз си мисля, че е по-лесно да извадиш 300 коня от 3.0 мотор с малък надув, отколкото много напънат 2.0 шестак. Със сигурност 3.0 мотора ще има и повече въртящ момент в по-голям диапазон.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
Comment