If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Може би нишадър, но нямах под ръка. А и ме е страх от него да не се разяде метализираното покритие на джама.
Цинков двухлорид и малко нишадър за неутрализация във воден разтвор. Става с лакмус за маниаци!
С тоя флюс се лепи отлично дори и железни детайли с калай!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Цинков двухлорид и малко нишадър за неутрализация във воден разтвор. Става с лакмус за маниаци!
Ееее, напиши ми го малко по-нормално де, с повече подробности и пропорции
Благодаря за идеята. Много съм се мъчил да запоявам желязо. С нишадър става, но и с много "молитви".
Какво представлява този цинков двухлорид? Чичко Гугъл ми дава само това като информация: http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...N0VN7xjagiv8iw
Но пак не се разбира приложението му в живота и къде се намира/продава.
И ако нямам лакмус как да си оцеля пропорциите?
Най добре се почиства с киселина ако нямаш става като топиш поялника в таблетка обикновен аспирин(който също е киселина),но не дишай пушека защото мирише ужасно.
Най добре се почиства с киселина ако нямаш става като топиш поялника в таблетка обикновен аспирин(който също е киселина),но не дишай пушека защото мирише ужасно.
Е, то се разтваря аспирин в колофон и спирт
Last edited by NightRider; d.m.y г., 08:37.
Основание: уточнение
Аспирина го забравете!
Прекалено просташко е, а освен това и спойката не е добра. С течение на времето ръждясва всичко. За електроника пък хептен не става.Зинковия двухлорид се получава от гасенето на солна киселина с цинк.
Проблема е, че никога не гасят киселината както трябва.
Трябва да и слагаш цинк, до като поема, а след това да е остави цяла вечер с парче цинк,до като престане да поглъща цинка.
В тоя вид може да започваш и без нищадър.
Номера е, това което ще запояваш да е почистено предварително. Друго условие, за запояване на желязо е да намажеш и оставиш около минута флюса върху повърхността.
Иначе цинковия двухлорид е бяло, подобно на захар вещество, много тежко!
Използват го навсякъде, където поцинковат. Има го в Монтана във Фитингите, в ТПЦ-то.
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
абе ако запояваш нещо вертикално или ти се наложи да спояваш тенекии а не си си взел флюса за това и той е вариант. няма да отричаме изпитаните методи ей
абе ако запояваш нещо вертикално или ти се наложи да спояваш тенекии а не си си взел флюса за това и той е вариант. няма да отричаме изпитаните методи ей
Аз съм ги отрекъл още до като бях нач. участък в ТПЦ-то
Освен това, където минеш с тоя флюс, после не ръждясва!
Иначе като няма друго и аспирина е риба!
Аспирина го забравете!
Прекалено просташко е, а освен това и спойката не е добра. С течение на времето ръждясва всичко. За електроника пък хептен не става.Зинковия двухлорид се получава от гасенето на солна киселина с цинк.
Проблема е, че никога не гасят киселината както трябва.
Трябва да и слагаш цинк, до като поема, а след това да е остави цяла вечер с парче цинк,до като престане да поглъща цинка.
В тоя вид може да започваш и без нищадър.
Номера е, това което ще запояваш да е почистено предварително. Друго условие, за запояване на желязо е да намажеш и оставиш около минута флюса върху повърхността.
Иначе цинковия двухлорид е бяло, подобно на захар вещество, много тежко!
Използват го навсякъде, където поцинковат. Има го в Монтана във Фитингите, в ТПЦ-то.
Мерси, ама разтваряш ли го в нещо после? Дай де дай малко повече инфо
Comment