If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
какво за него.
а и очевидно колата се кара с хубав бензин. между другото, каква е връзката на октановото число с качеството на бензина
човек знам че ги разбираш повече от мен и не искам да се заяждам ама айде отречи че чипосана с ебахти аванса с 95 октан не чука а ? аиде отречи че във високи сместа като почне да не загасва после няма смляни бутала и лагери и др.. та затва зимам октановото число (все пак показва до колко е устойчив на детонаций демек самозапалване) .. А тва за бензина може и да сте прави че не е 100 октана че е боклук за рейсинга на шел говоря .. но казвам специално при мен разлика има с този бензин затова и го слагам .. знам че всичките тия работи са ти ясни ама що се прайш нз
alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
Fiat punto GT in progress ~200hp
не бе колега, нямам претенции да съм някакъв разбирач. още повече че не се занимавам професионално с ремонт на коли. въпроса тука е че вадим генерални заключения от снимки на свещи, като не знаем и нищо друго за колата. той като ги смени ще каже какво става.
Значи закачих я днес на ФЕС-а,123к км. по комп. няма презаписвания значи не е мапната дата на флашване беше 26.11.2006. имаше запаметени грешки за някоя от ламбдите изчистих ги и не се появиха повече(колата не е карана само на място,че е без номера)качвам няколко графики ,но най важната на когато я запалих студена не съм я запаметил.
направи ми впечатление ,че температурата на въздуха беше 15гр. а на мотора 7 толкова беше и по термометър.После при 92 на мотора беше 55 на въздуха.
кажете кой параметри да запиша утре на студен мотор.
Колеги, темата е за свещите, а не как да се оправи колата на Мариан.
Смени свещите и иди на диагностика!- това се знае още от самото начало. И
Интересно ще е, дали след реглаж на свещите ще се оправи мотора и изобщо, ако е от нещо друго проблема, дали с тия свещи ще работи мотора удовлетворително.
Това е въпроса, а не какви са проблемите на мотора.
Това вече е друга тема!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Абе тоя дебитомер даваше веднъж 370 при около 6к оборота, след това под 270 при 6000. Нещо не е наред или аз съм сбъркал. И при 3к да дава 37??? Нещо не е наред. Я маркирай напрежение на дебитомера и вдигай оборотите като задържаш по някоя секунда. И след това някое изфорсирване дай
ами и аз видях че дава все различни стойности и все малки ми се струват,май една ламбда е починала,но не ми стана ясно как предварението ще скача до 160 градуса,че то направо закъснение си идва
alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacementMOMO GT2 WHEELSOMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL
ами и аз видях че дава все различни стойности и все малки ми се струват,май една ламбда е починала,но не ми стана ясно как предварението ще скача до 160 градуса,че то направо закъснение си идва
Ламбдите са ти добре - имаш 3. Две преди и една след катализатора. Тая дет ти е 0 просто я нямаш
Малко развитие:докато чакам новите свещи пробвах да намаля малко разтоянието и никаква промяна няма, и дросела почистих пак никаква разлика.
Направих и други графики ,но не мога да видя закономерност, на място мотора се цепи много рано и на много малко гас и невъзможно да стигна до повторяемост или закономерност.
Колеги все ми се струва че проблема ми е механичен ,но ще отворя нова тема да не размивам повече тая,и като дойдат новите ще кажа резултата.
alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacementMOMO GT2 WHEELSOMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
Я покарай в обороти (около 4-4500 я задръж) 100- 150 км по магистрала с хубав бензин и на другия ден като я запалиш кажи дали не върви студена .
И не прави глупости без нужда
Да стана малко какафония ,но отначало мислех, че е от прекъсване тоя шум и затова. А и аз на студена кола ръчка много рядко давам, че да ми прави впечатление.
Comment