Известие

Collapse
No announcement yet.

Състояние на свещи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
    ми щом не се оплаква от трудно палене и гърмежи, значи не са толко зле свещите. иначе на снимката мерило нямаме, така че всичко си остава предположение.
    Е да чакаме да гърми и пука ли?
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
      Е да чакаме да гърми и пука ли?
      свещите са консуматив и се сменят при покупка на колата. след като колегата пита дали са за смяна, значи още не е преглътнал цената. то незнам и кой ги сменя с кеф тия свещи. за сравнение на боксера са 15лв ...... комплекта
      точка

Comment

вкарал си се в свин спарк филма. свещите изглеждат добре, поне по снимките - керемиден нагар и здрави електроди. за маслото - гарнитури,сепаратори и т.н.т. огледай и бобините за пукнатини. иначе студеното невървене си е типично за тс, така че може да ти се наложи и да свикнеш с него.
        туйн спарка "студеното невървене" дето му викаш точно студен върви най много .. и голям съвет му даваш да свикне ...изобщо не трябва да е така колата според мен ..студена си върви най много поне при мен.. Ако беше като при колегата щях да търся начин да отстраня проблема щото си е меко казано дразнещ
        alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
        Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

Като цяло да си смени само големите свещи (че комплекта не е малко пари) И да види как е колата.Ако пак има ядове... отива на диагностика да види параметрите на датчиците. За едни свещи 4000000 страници глупости.

Аз лично не бих карал с тези свещи нито един ден.
          Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
          ех.. Малкото КуВе
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от tqnbtb Покажи съобщение
            туйн спарка "студеното невървене" дето му викаш точно студен върви най много .. и голям съвет му даваш да свикне ...изобщо не трябва да е така колата според мен ..студена си върви най много поне при мен.. Ако беше като при колегата щях да търся начин да отстраня проблема щото си е меко казано дразнещ
            Exactly
            Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
            Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
            Lancia Ypsilon '02

Comment

свещите са консуматив и се сменят при покупка на колата. след като колегата пита дали са за смяна, значи още не е преглътнал цената. то незнам и кой ги сменя с кеф тия свещи. за сравнение на боксера са 15лв ...... комплекта
              Я пак за боксера???

---------- Post added at 21:23 ---------- Previous post was at 21:21 ----------

Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
              Като цяло да си смени само големите свещи (че комплекта не е малко пари) И да види как е колата.Ако пак има ядове... отива на диагностика да види параметрите на датчиците. За едни свещи 4000000 страници глупости.

Аз лично не бих карал с тези свещи нито един ден.
              И като смени само големите какво правим? Щот малките са на същата бобина де (за 7.3.1) или на другата (1.5.5). Но все ще смущава работата на с-мата
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

Аз ги поръчах вече свещите но съмнява да не е нещо друго.Днес заресих в поуър на шел тук не е 100 октана и колата заработи по-добре сега след 2та минута вече не се забелязваха шумовете от преди но в момента когато я запалих се чуваха и ме съмнява да не е бъзикан и компа че и спортен филтър има на BMC.Притеснява ме да не би като дам газ да и бяга аванса и да прекъсва от това и да се чува така.Никога не съм чувал как работи тс. със много предварение.
                alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщение
                  Аз ги поръчах вече свещите но съмнява да не е нещо друго.Днес заресих в поуър на шел тук не е 100 октана и колата заработи по-добре сега след 2та минута вече не се забелязваха шумовете от преди но в момента когато я запалих се чуваха и ме съмнява да не е бъзикан и компа че и спортен филтър има на BMC.Притеснява ме да не би като дам газ да и бяга аванса и да прекъсва от това и да се чува така.Никога не съм чувал как работи тс. със много предварение.
                  100-те октана на Шел са боклук - доста съм писал по темата, а и как го правят. Аванса няма как да го промениш, ако не е бъзикан компа, или нещо не е наред за което си има диагностика
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Тук в италия не е боклук и е 2 евро литъра.
                    Ами аз имам съмнения точно за намеса в компа от някой некадърник.
                    alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                    alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщение
                      Тук в италия не е боклук и е 2 евро литъра.
                      Ами аз имам съмнения точно за намеса в компа от някой некадърник.
                      Братле, говорим за България. Италия е в Европа. ние сме Булгаристан и ШЕЛ България е франчайз, демек пълно менте
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

братле зареждаш от бензиностанция менте явно .. големия аванс само в пауър рейсинг го оправя .. и 3 лв за литър викаш боклук е ? и как го правят блъскат го с добавки кво по хубаво от това ?
                        alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                        Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

братле зареждаш от бензиностанция менте явно .. големия аванс само в пауър рейсинг го оправя .. и 3 лв за литър викаш боклук е ? и как го правят блъскат го с добавки кво по хубаво от това ?
                          бензин 95 от Лукойл (или ...) и 50ml/50l добавка от специалните резервоари на ШЕЛ-Казичене. Сместа се бърка на място от самата цистерна - тя има три резервоара в нея
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

айде сега, не сме виждали ТС
                            Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            Я пак за боксера???
                            какво за него.
                            а и очевидно колата се кара с хубав бензин. между другото, каква е връзката на октановото число с качеството на бензина
                            точка

Comment

между другото, каква е връзката на октановото число с качеството на бензина
                              Ами нали се сещаш, че 100 е повече от 95
                              Това: колко октанов бензин е нужен за съответната компресия си е направо "тъп" въпрос. Никой не го разглежда.
                              Освен това, "бензина" , който ни продават е бензин само около 20-25 % . Останалото са пълнители.
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

За мен тези свещи са за смяна, или поне големите, както казаха колегите. Другото което е проблемно за мен е евентуално е датчик Т вода/въздух, помпа/филтър бенз, абе като цяло си трябва диагностика. Ако беше от София, веднага бих ти предложил да дойдеш, да я закачим на виза и да видим какво точно се случва докато загрява. Ако някой колега от Бургас има виза и желание, може да си каже да я закачите, защото в тази криза на никои не му се дават пари ей така за проба. При мен например диагностиката не показа нищо, а както знаете имах проблем...
                                Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                                Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Working...
                                X