Тази вечер ми се наложи да карам една 156 2.4JTD.Моята е 1.8, та натиснах спирачките на дизела и щях да изляза през предното стъкло.Натиснах като за нормално спокойно спиране.На моята и с двата крака да скоча няма да спре така.Дизела е с вентилирани дискове и нам кво си феродо.Моите ли не са наред или неговите.Щото преди време имах съмнения относно моите спирачки но ме увериха че са си съвсем наред.Или на JTD-то са по-ефективни.Пък и не усетих "почукване" от ABS-а на нафтата.Някой ако има наблюдения да каже.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Разлика в спирането.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеточно при мене 2,4-ка при докосване и забива муцуна веднага
би трябвало иначе и при тебе да е вентилирани трябва да са еднакви спирачките 284мм е диска
Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение1.8 не е с вентилирани дискове. От нагоре 2.0 са с такива.
1.8 до вътрешния ФЛ, е с плътни дискове отпред и малките дискове отзад. След това става с вентилирани дискове отпред и големи дискове отзад. А колегата със 1,8 цата си купува едни апарати от някоя морга за вентилирания диск, слага си вентилирани дискове и накладки за тях и си кара.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
EBD = Electronic Brakeforce Distribution
би трябвало да го има в повечето Алфи, някой знае ли от коя година се вгражда...
Аз като кача някои почитател на немска марка, винаги се учудва как спира Алфа 146 -1999г. А в немските супер автомобили от същия клас въпросната система се вгражда последните години....2007...Last edited by toto99; d.m.y г., 10:36.Alfa Romeo 146 1.6 t.s.
Comment
-
Не знам от какво зависи, но точно в 156 1.8 съм изпитвал ефекта 'изхвърчане от прозореца'.Моментална и много силна реакция на сравнително малко натискане на педала.
Comment
-
А така - EBD го има във всички. Аз поне така знам и е като част от ABS, но не е в него май (не помня). Но той следи налягането на спирачната течност и ако накладките са ти гола вода - не помагаLast edited by NightRider; d.m.y г., 12:01.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
При мен като имах 1.8 беше с нечовешки спирачки.
Сега на 2,4 ЖТД-то неще да спира както 1.8 цата.
При 2.5 също спирачките ми са много добри.
Предполагах че нещо вакум помпата се еб.ва ама я проверих и се оказа ОК. За сега вината е върху сервото..sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщениеЗа сега вината е върху сервото..
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеТази вечер ми се наложи да карам една 156 2.4JTD.Моята е 1.8, та натиснах спирачките на дизела и щях да изляза през предното стъкло.Натиснах като за нормално спокойно спиране.На моята и с двата крака да скоча няма да спре така.Дизела е с вентилирани дискове и нам кво си феродо.Моите ли не са наред или неговите.Щото преди време имах съмнения относно моите спирачки но ме увериха че са си съвсем наред.Или на JTD-то са по-ефективни.Пък и не усетих "почукване" от ABS-а на нафтата.Някой ако има наблюдения да каже.
Но пък в неделя карах една ТС 1,8 с плътни дискове и не забелязах чак такава фрапираща разлика.
Най-добре покарай някоя друга като твоята и виж как стоят нещата, може да имаш някакъв проблем със спирачките.
А ЕБД мисля че се вгражда фабрично във всички 156-ци.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеИма една съществена разлика между бензиновите и дизелите - при бензиновите спирачките са със серво, което получава вакуум от смукателните колектори. При дизела по понятни причини там вакуум няма, така че си с отделна вакуум помпа. И аз като се качих за пръв път на 2,4 щях да се ударя в стъклото като натиснах спирачките.
Но пък в неделя карах една ТС 1,8 с плътни дискове и не забелязах чак такава фрапираща разлика.
Най-добре покарай някоя друга като твоята и виж как стоят нещата, може да имаш някакъв проблем със спирачките.
А ЕБД мисля че се вгражда фабрично във всички 156-ци.
За да не спира - апарати, наклатки, помпа, серво - мноого трудно (ако няма вакуум ще му играят и оборотите), кантар, маркучиAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от toto99 Покажи съобщениеEBD = Electronic Brakeforce Distribution
би трябвало да го има в повечето Алфи, някой знае ли от коя година се вгражда...
Аз като кача някои почитател на немска марка, винаги се учудва как спира Алфа 146 -1999г. А в немските супер автомобили от същия клас въпросната система се вгражда последните години....2007...точка
Comment
-
ABS = Anti-Brake System - предотвратява блокирането на колелата при рязко натискане на педала на спирачките или при спиране на хлъзгав път
EBD = Electronic Brakeforce Distribution /Електронно разпределение на спирачното усилие/
EBD - електронно разпределение на спирачната сила (Electronic brakeforce distribution от англ.) е спирачна технология използвана при автомобилите за разпределяне спирачната сила в-у всяко колело, влияеща се от състоянието на пътя, скоростта, товара и т.н. Винаги в комбинация с ABS, EBD може да подаде повече или по-малко спирачна сила към всяко колело за да направи спирането възможно най-ефективно, както и запазване контрола на автомобила от водача.Alfa Romeo 146 1.6 t.s.
Comment
Comment