Известие

Collapse
No announcement yet.

спирачен проблем - инцидентно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• спирачен проблем - инцидентно

всичко си ми беше наред: - накладки, сп.течност, буталца...и изведнъж педалът потъна. спира само с напомпване. така около 20тина минути и се оправи самичка. сега си работи чудесно, и АБЦто включително.
    нищо не свети на таблото, нищо не капе под колата?!

гледам сп. течност не само, че не е изтекла ами се е качила над максимума, до ръба на казанчето. ще прелеее всеки момент.

* от къде се взело това количество и къде да търся проблема?!?
    sigpic156 SW 2001 бивша.

За пръв път чувам течността в казанчето да става повече, единственото логично обяснение е да се налапала с въздух, откъде обаче не ме питай щото не мога да ти отговоря.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Спирачна помпа.

Comment

А да си сменил накладки скоро?
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Стара спирачна течност! Когато се изпари някаде в системата(най-често става долу в някой от апаратите, защото там е горещо от спирането, а с времето течността абсорбира влагата по системата) педала точно така потъва и трябва да се напомпва, а от разшрението на парата нивото в казанчето се покачва! Смени си цялата течност някаде с вакуум помпа най-добре, за да източат всичко, нова за предпочитане хубаваи си готов...
          Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
          Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
            Спирачна помпа.
            +1
            sigpic Alfasud/156 1.8ex
            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

хммм.....10х, всички сте прави.

* накладки смених(майстор, без мое присъствие)и предполагам е погледнал нивото в казанчето.
              * сп. течност казах да ми сменят веднъж, при някакъв ремонт в сервиза, ама не помня преди или след смяна на накладките. и с какво качество е?!
              * помпата не е бутана и си работи чудесно в момента и преди.
              * изключено е да съм загрял течността. с50-60км/ч градско, около 30 минути каране.....няма как!

ще сменя сп. течност, пък то ще си покаже.

п.п.
              нали няма какво по-лошо да се случи?
              от гл. т. на безопасността.
              sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Както казах преди това, смени течността... може да се изпари по 100 причини...

Comment

Аз си настоявам за помпа... Просто съм го изпитвал на типото първо мислех че си внушавам ...но се смени помпата и проблема изчезна

Comment

смених сп. течност, дано се размина само с това!
                    sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Ако педала ти е твърд, нямаш проблеми при натискане, да пропада постепенно, или да хваща от 2-ри 3-ти път, то тогава си се разминал вече...

Comment

хипотетично, ако проблемът е в помпата, какво може да се случи в най-лошия сценарий??
                        все си представям, че в един момент, точно когато натискаш силно и рязко, някаква гумичка се пръсва в помпата и си евало бабата-така ли е??
                        sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Ами не... в някакъв момент натискаш силно и рязко и течността в по-голямата си част минава между гумичката и цилиндъра на помпата. Тогава се налага на напомпаш още 1-2-3 пъти за да спреш, което в определен момент става страшно... Какво става с течността - смени ли я? Аз все още си държа на нея... Още един пример от днес... От спирачната ми система излезе литър черна течност с утайка, а в апаратите имах нещо подобно на кал отложено на гърба на цилиндърчетата?! А кажете ми защо... Спорд мен някой умник е сипал вместо спирачна течност хидравлично масло и е станала манджа с грозде и утайка...

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
                            хипотетично, ако проблемът е в помпата, какво може да се случи в най-лошия сценарий??
                            все си представям, че в един момент, точно когато натискаш силно и рязко, някаква гумичка се пръсва в помпата и си евало бабата-така ли е??
                            Какво може да стане ако караш кола със 130 по магистралата и нямаш спирачки. И изведнъж ти изкочи ТИР? Ето ти един отговор
                            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                            0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
                              .......Какво става с течността - смени ли я? Аз все още си държа на нея...

... От спирачната ми система излезе литър черна течност с утайка, а в апаратите имах нещо подобно на кал ....

смених я, и майстора каза, че се изляла някаква черна боза, като твоята.
                              дано това да е бил проблема!

---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:22 ----------

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                              Какво може да стане ако караш кола със 130 по магистралата и нямаш спирачки. И изведнъж ти изкочи ТИР? Ето ти един отговор
                              питах, дали с гръм и трясък ще остана без грам спирачки или ще се държат като необезвъздушени.
                              sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Working...
                              X