Първоначално публикувано от ALFonsOlder
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
спирачен проблем - инцидентно
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщениесмених я, и майстора каза, че се изляла някаква черна боза, като твоята.
дано това да е бил проблема!
---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:22 ----------
питах, дали с гръм и трясък ще остана без грам спирачки или ще се държат като необезвъздушени.
Ако пропуска през гумичките на помпата, ще спираш като автобус и с напомпването ще се вдига педала, но никога няма да е "мек", както при въздух в системата.Усеща се различно.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщениеОще един пример от днес... От спирачната ми система излезе литър черна течност с утайка, а в апаратите имах нещо подобно на кал отложено на гърба на цилиндърчетата?! А кажете ми защо... Спорд мен някой умник е сипал вместо спирачна течност хидравлично масло и е станала манджа с грозде и утайка...точка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеразложени спирачни маркучета и несменяна течност. по принцип има даден интервал в който трябва да се подмени, ама никой не го прави.
Баш!
Черното винаги е признак за разложен каучук.
Гумички или маркучета.
При всички положения е за внимателен преглед.
Аз също залагам на помпата, но това ще се установи чак, когато му откажат напълно на колегата спирачките.
Потъването на педала става, когато се разложат гумичките на помпата и започнат да запушват компенсаторния отвор.
Станалото е предупреждение, като за учебник!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
При мен горе долу преди година симптомите бяха същите и направо си купих нова помпа.Със спирачки и окачване не си правя експерименти от рода на кое ще ми излезе по евтино,тъи като един път вече съм го ял дебелия.АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение.......Потъването на педала става, когато се разложат гумичките на помпата и започнат да запушват компенсаторния отвор.
Станалото е предупреждение, като за учебник!
подмяна само на гумичките, възможно ли е или абсурд?Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение.......Потъването на педала става, когато се разложат гумичките на помпата и започнат да запушват компенсаторния отвор.
Станалото е предупреждение, като за учебник!
подмяна само на гумичките, възможно ли е или абсурд?На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Дай една снимка на колата ти, та като те видим в огледалото да те пускаме да ни изпревариш за всеки случай, пък карай както си прецениш... Надявам се след време като прочетеш как си писал 10 въпроса в стил "как най-евтино да мина като имам някакви проблеми по спирачната система и мога ли да утрепя някого или само по-бавно ще спирам" да ти стане смешно...
Comment
-
Абе колеги, какво го емнахте колегата?! Естествено, че ако цилиндъра на помпата е износен няма да смени само гумички, но чак пък да го охулите така - нямам думи! Това форум за взаимопомощ ли е или място за караници?! Колкото до гумичките и помпата, аз лично бих го направил, защото имам мануал за моята кола в който си пише допуските за размера на помпата, имам и вътромер.
Иначе при моята система съм убеден, че става въпрос за сипано хдравлично масло в спирачната система, защото в казанчето имах много плътна и мазна черна утайка...Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92
България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!
Comment
-
Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщениеАбе колеги, какво го емнахте колегата?!
Иначе понеже е почти невъзможно да се прецени дали цилиндъра е износен или само гумичките, по-доброто решение за мен е да се смени цялата помпа - най-малкото е тъпо 5 пъти да сваляш и слагаш помпата като знаеш колко склонни към прецакване са накрайниците на тръбите, които се завинтват в нея, а ако се експериментира с гумички точно това ще стане. В случая най-вероятно е заради спирачната течност, която най-вероятно не са я сменили там, където човека е казал да му я сменят.
Comment
-
И това е възможно. Което би било тъпо. Друг често срещат "метод" за смяна наспирачна течност е сипване на новата докато протече бистра и "готово", което е палиативн орешение и не гарантира качество на течността в системата.Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92
България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!
Comment
-
Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщениеИ това е възможно. Което би било тъпо. Друг често срещат "метод" за смяна наспирачна течност е сипване на новата докато протече бистра и "готово", което е палиативн орешение и не гарантира качество на течността в системата.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
Comment