Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на кола, добавки в маслото???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Покупка на кола, добавки в маслото???

Колеги, как най-надеждно може да се провери дали автоджамбазина е слагал някакви гадости в маслото? Ще съм благодарен да ми дадат съвет хора с някакъв практически опит, а не някой чул отнякъде, мерси предварително. Ясно е, че няма как да правя лабораторен анализ на всяка кола по автокъщите, който си струва една малка сума, чувал съм за някакви стъкълца и т.н. но не ми е ясно, кое в крайна сметка работи и как точно ..
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Според мен,няма как да го разбереш това от позицията на обикновен потребител.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
      Колеги, как най-надеждно може да се провери дали автоджамбазина е слагал някакви гадости в маслото?
      ..
      Абе и прееб@н автоджамбазин съм виждал, как му бяха набутали едно ауди със задръстени пътища на маслото в блока, така, че всеки може да отнесе плувката с кола с добавки, иначе принципно идеята на стъкълцата е, че добавката има по-твърди частици и при разтъркване върху стъкло ще надраска стъклото. Ама... ти човека гледай, не маслото за добавки, аз като купувах алфата прецених човека и не се излъгах, двигателя си беше читав на звук и без пушеци, та за диагностика не, че ми се свидят парите, а все ми се струва сложно на кола без номера в автокъща да и направиш диагностика, еле па ако си в чужд град.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
        Абе и прееб@н автоджамбазин съм виждал, как му бяха набутали едно ауди със задръстени пътища на маслото в блока, така, че всеки може да отнесе плувката с кола с добавки, иначе принципно идеята на стъкълцата е, че добавката има по-твърди частици и при разтъркване върху стъкло ще надраска стъклото. Ама... ти човека гледай, не маслото за добавки, аз като купувах алфата прецених човека и не се излъгах, двигателя си беше читав на звук и без пушеци, та за диагностика не, че ми се свидят парите, а все ми се струва сложно на кола без номера в автокъща да и направиш диагностика, еле па ако си в чужд град.
        Стига бе, прецених човека - ти си направо психиатър. Я сподели как го прецени, че на Дупница шапката ще ти падне от преценки
        И не на стъкло, а на огледало става по-добре. И то само за добавки от типа на тоталнбо вдигане на компресия. А ако е сипал масло HRX май беше на Селения, а?
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

И кое е различното на стъклото спрямо огледалото?
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            И кое е различното на стъклото спрямо огледалото?
            Пак ли ти? А отговори си сам
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            0879369082

Comment

Аз пък съм чувал, че тези добавки са голям "shit". Можели и здрава кола да сдухат. Незнам за маслото, но един колега слага някаква в радиатора зимата и ефекта беше запушено радиаторче на парното и доста сериозна цигфра.........................

Comment

Първоначално публикувано от niki_future Покажи съобщение
                Аз пък съм чувал, че тези добавки са голям "shit". Можели и здрава кола да сдухат. Незнам за маслото, но един колега слага някаква в радиатора зимата и ефекта беше запушено радиаторче на парното и доста сериозна цигфра.........................
                Щот не е знаел как се прави в случая
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                  Я сподели как го прецени, че на Дупница шапката ще ти падне от преценки
                  Ами как... Ето как - на някои места просто изобщо не ща да стъпвам, така съм преценил.
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
                    Ами как... Ето как - на някои места просто изобщо не ща да стъпвам, така съм преценил.
                    Има го и това. Но те ги въртят колите по автопазарите
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

Колега , нали е знаеш тая приказка:
                      " Жена ,кола и прасе - само на късмет"
                      Аз като взех моята 156 ца за маса пари от приятел , уникално гледана и глезена , и като набутах още 1000- и в нея за обслужване и всичко каквото се сетиш ,пак не и попречи януари да се окоти...
                      Успех и късмет ти желая и дано ти е лек погледа и ръката ,та да си я караш с кеф...
                      Свилен Александров 0890/907560. Вече без Легендата - Alfa 155 TS / 1,7 BEST of THE BEST

Comment

Колеги, как най-надеждно може да се провери дали автоджамбазина е слагал някакви гадости в маслото? Ще съм благодарен да ми дадат съвет хора с някакъв практически опит, а не някой чул отнякъде, мерси предварително. Ясно е, че няма как да правя лабораторен анализ на всяка кола по автокъщите, който си струва една малка сума, чувал съм за някакви стъкълца и т.н. но не ми е ясно, кое в крайна сметка работи и как точно ..
                        Принципно единствения начин е да смениш маслото и да се покара след това, с уговорка някаква.
                        Но иначе и аз си я взех без никакви анализи и тн, късмет има в тая работа, колкото и да е относителна.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          Принципно единствения начин е да смениш маслото и да се покара след това, с уговорка някаква.
                          Но иначе и аз си я взех без никакви анализи и тн, късмет има в тая работа, колкото и да е относителна.
                          Преди 5г като си взех 166-цата точно така направих, смених маслото покарах из Пловдив, купих я, прибрах се в Бургас покарах още 20-30км и се разчука коляновия вал. По-добрия вариант май е при смяната да и налееш едно промивно масло да поработи 5 минути и тогава новото, макар че не виждам пак какво ще разтвори промивното ако добавката е с някакви твърди частици ..
                          sigpic

Comment

Преди 5г като си взех 166-цата точно така направих, смених маслото покарах из Пловдив, купих я, прибрах се в Бургас покарах още 20-30км и се разчука коляновия вал. По-добрия вариант май е при смяната да и налееш едно промивно масло да поработи 5 минути и тогава новото, макар че не виждам пак какво ще разтвори промивното ако добавката е с някакви твърди частици ..
                            По принцип двигателя в по- малкия проблем. За да се скапе, колата е видяла бая зор, а това си личи, когато я видиш, колкото и да е лъсната.
                            Аз като купувам кола винаги повече се притеснявам за окачването.

Цената също е голям фактор. Колкото и да е странно за някои хора, купувайки кола по- скъпа от средното за пазара, до сега моят отпит показва, че колата е безпроблемна в 90% от случаите.
                            Lexus IS200

Comment

Ще ги ям пак тия дни ама да видим ..
                              sigpic

Comment

Working...
                              X