Колеги, как най-надеждно може да се провери дали автоджамбазина е слагал някакви гадости в маслото? Ще съм благодарен да ми дадат съвет хора с някакъв практически опит, а не някой чул отнякъде, мерси предварително. Ясно е, че няма как да правя лабораторен анализ на всяка кола по автокъщите, който си струва една малка сума, чувал съм за някакви стъкълца и т.н. но не ми е ясно, кое в крайна сметка работи и как точно ..
Известие
Collapse
No announcement yet.
Покупка на кола, добавки в маслото???
Collapse
X
-
Според мен,няма как да го разбереш това от позицията на обикновен потребител.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеКолеги, как най-надеждно може да се провери дали автоджамбазина е слагал някакви гадости в маслото?
..Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщениеАбе и прееб@н автоджамбазин съм виждал, как му бяха набутали едно ауди със задръстени пътища на маслото в блока, така, че всеки може да отнесе плувката с кола с добавки, иначе принципно идеята на стъкълцата е, че добавката има по-твърди частици и при разтъркване върху стъкло ще надраска стъклото. Ама... ти човека гледай, не маслото за добавки, аз като купувах алфата прецених човека и не се излъгах, двигателя си беше читав на звук и без пушеци, та за диагностика не, че ми се свидят парите, а все ми се струва сложно на кола без номера в автокъща да и направиш диагностика, еле па ако си в чужд град.
И не на стъкло, а на огледало става по-добре. И то само за добавки от типа на тоталнбо вдигане на компресия. А ако е сипал масло HRX май беше на Селения, а?Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
И кое е различното на стъклото спрямо огледалото?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеИ кое е различното на стъклото спрямо огледалото?Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от niki_future Покажи съобщениеАз пък съм чувал, че тези добавки са голям "shit". Можели и здрава кола да сдухат. Незнам за маслото, но един колега слага някаква в радиатора зимата и ефекта беше запушено радиаторче на парното и доста сериозна цигфра.........................Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеЯ сподели как го прецени, че на Дупница шапката ще ти падне от преценкиAlfa Romeo 147 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщениеАми как... Ето как - на някои места просто изобщо не ща да стъпвам, така съм преценил.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Колега , нали е знаеш тая приказка:
" Жена ,кола и прасе - само на късмет"
Аз като взех моята 156 ца за маса пари от приятел , уникално гледана и глезена , и като набутах още 1000- и в нея за обслужване и всичко каквото се сетиш ,пак не и попречи януари да се окоти...
Успех и късмет ти желая и дано ти е лек погледа и ръката ,та да си я караш с кеф...Свилен Александров 0890/907560. Вече без Легендата - Alfa 155 TS / 1,7 BEST of THE BEST
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеКолеги, как най-надеждно може да се провери дали автоджамбазина е слагал някакви гадости в маслото? Ще съм благодарен да ми дадат съвет хора с някакъв практически опит, а не някой чул отнякъде, мерси предварително. Ясно е, че няма как да правя лабораторен анализ на всяка кола по автокъщите, който си струва една малка сума, чувал съм за някакви стъкълца и т.н. но не ми е ясно, кое в крайна сметка работи и как точно ..
Но иначе и аз си я взех без никакви анализи и тн, късмет има в тая работа, колкото и да е относителна.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеПринципно единствения начин е да смениш маслото и да се покара след това, с уговорка някаква.
Но иначе и аз си я взех без никакви анализи и тн, късмет има в тая работа, колкото и да е относителна.По-добрия вариант май е при смяната да и налееш едно промивно масло да поработи 5 минути и тогава новото, макар че не виждам пак какво ще разтвори промивното ако добавката е с някакви твърди частици ..
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеПреди 5г като си взех 166-цата точно така направих, смених маслото покарах из Пловдив, купих я, прибрах се в Бургас покарах още 20-30км и се разчука коляновия вал.По-добрия вариант май е при смяната да и налееш едно промивно масло да поработи 5 минути и тогава новото, макар че не виждам пак какво ще разтвори промивното ако добавката е с някакви твърди частици ..
Аз като купувам кола винаги повече се притеснявам за окачването.
Цената също е голям фактор. Колкото и да е странно за някои хора, купувайки кола по- скъпа от средното за пазара, до сега моят отпит показва, че колата е безпроблемна в 90% от случаите.Lexus IS200
Comment
Comment