Известие

Collapse
No announcement yet.

Фрай лайф

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Фрай лайф

Привет
    Има ли дизелови алфи с фрай лайф шайби на алтернатора?
    Някой слагал ли е такава на 136коня жтд?
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
    Привет
    Има ли дизелови алфи с фрай лайф шайби на алтернатора?
    Някой слагал ли е такава на 136коня жтд?
    По документация, всички JTD-та трябва да са с такава.
    Моята я смених миналата година, че блокира.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Ами имам 2 алтернатора от 2.4 98-99г и са си с обикновенни шайби. И на мен ми е стрянно защо моята кола не е с такава шайба при положение ,че има по стари "мареи" дето им слагат такива
      sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Ами имам 2 алтернатора от 2.4 98-99г и са си с обикновенни шайби. И на мен ми е стрянно защо моята кола не е с такава шайба при положение ,че има по стари "мареи" дето им слагат такива
        Ето какво пише за твоята: http://axm-auto.com/index2.php?brand...t=33&subcat=97

Явно е минала през "Магьосника от Оз".
        И по моята бяха се опитвали да правят тъпотии, даже опит да зарежат оста на алтернатора.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Ето какво пише за твоята: http://axm-auto.com/index2.php?brand...t=33&subcat=97

Явно е минала през "Магьосника от Оз".
          И по моята бяха се опитвали да правят тъпотии, даже опит да зарежат оста на алтернатора.
          Супер значи ще мога лесно да си я сменя. Благодаря
          sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Супер значи ще мога лесно да си я сменя. Благодаря
            Предполагам да.За развиването на фрайлауф ролката трябва малко по-специален инструмент, но твойта като е с обикновенна, ще ти трябва само скоба.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              Предполагам да.За развиването на фрайлауф ролката трябва малко по-специален инструмент, но твойта като е с обикновенна, ще ти трябва само скоба.
              Вчера сложих фраилайф ролка и стана чудо. Двигателя започна да работи по плавно . За съжаление демпферната шайба продължава да си потраква леко на метал въпреки,че не се е разкъсала, явно има нужда от смяна. Старата ролка се разви с шестограм 8 и лула 24. Но се наложи да разкачам три от четирите тампона на двигателя плюс полуоската за да сменя въпросното нещо.
              Мястото е доста оскъдно и голям зор видях ,но си струваше.
              sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Вчера сложих фраилайф ролка и стана чудо. Двигателя започна да работи по плавно . За съжаление демпферната шайба продължава да си потраква леко на метал въпреки,че не се е разкъсала, явно има нужда от смяна. Старата ролка се разви с шестограм 8 и лула 24. Но се наложи да разкачам три от четирите тампона на двигателя плюс полуоската за да сменя въпросното нещо.
                Като смениш и демпферната и ще заспи.
                Да, при теб е по-тясно.

Comment

Странно..когато сменях моята шайба на алтернатора,не съм свалял нищо..колата на крик,свалят се болтовете които държат динамото...извърта се на една страна,слагам удължението на гайковерта и хоп..ролката пада в ръцете ми.........после всичко по обратния ред.
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                    Странно..когато сменях моята шайба на алтернатора,не съм свалял нищо..колата на крик,свалят се болтовете които държат динамото...извърта се на една страна,слагам удължението на гайковерта и хоп..ролката пада в ръцете ми.........после всичко по обратния ред.
                    Ами твоят начин може би е правилният за смяна на ролката.
                    Аз незнайно защо си бях наумил ,че не ми се разкача динамото и се мъчих по трудния.... Но ако пак ми се наложи тая процедура ще опитам по твоя начин.
                    sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Ами твоят начин може би е правилният за смяна на ролката.
                      Аз незнайно защо си бях наумил ,че не ми се разкача динамото и се мъчих по трудния.... Но ако пак ми се наложи тая процедура ще опитам по твоя начин.
                      Тайната е в гайковера!
                      То за това е добре да се пита, преди да се прави нещо ново.
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        Тайната е в гайковера!
                        То за това е добре да се пита, преди да се прави нещо ново.
                        Имам и въздух и гайковерт и всички екстри ама.... от главата болят краката За другия път ще знам
                        sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

А не беше ли по-добре да се отвие и тогава отпусне ремъка?
                          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            А не беше ли по-добре да се отвие и тогава отпусне ремъка?
                            Все тая.. аз нямах проблем с развиването а по скоро с изваждането на ролката защото няма място да излезе от оста.
                            sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Все тая.. аз нямах проблем с развиването а по скоро с изваждането на ролката защото няма място да излезе от оста.
                              А ти сигурен ли си че ти трака от демфера,да не се окаже проблема в обтегача на ремъка,обикновенно е там..........
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                              X