Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за фланци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Според мен кръга трябва да е цял,щото действат сили на усукване както по периферията,така и по цялата повърхнина на фланеца.Затова съм толкова сигурен,че е направен именно по този начин.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
      Що направо не подложи по една гайка М14 от вътрешната страна на всеки болт и няма да дебалансира нищо......и ще изнесе колелото с колко си иска.
      Карал съм така (не с гайки, а със шайби 2-3мм.) на Жулиетата и не съм имал проблеми. Не, че давам акъл на някой така да кара, но...
      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Според мен кръга трябва да е цял,щото действат сили на усукване както по периферията,така и по цялата повърхнина на фланеца.Затова съм толкова сигурен,че е направен именно по този начин.
        Свали си джантите и виж отвътре точно там дали има нещо на самата джанта, което да се допира в тази част на фланеца...
        Иначе, пак казвам, си прав. "Правилните" фланци са един цял, плътен диск, който напълно имитира повърхността на главината...

Comment

Хора ...осъзнайте се.....какви са тия глупости които бръштолевите....изрежи това-онова.....20-се грама от тук 20 от там,диаметрално незнам си какво...
          Що направо не подложи по една гайка М14 от вътрешната страна на всеки болт и няма да дебалансира нищо......и ще изнесе колелото с колко си иска.
          Щом няма парче значи не е добре.Нещата опират до "площ" която е нужна,за да се прилепи джантата до главината максимално,за да се предава движението на колелата както е изчислено.......там от "некакви" си инженери.
          Не виждам смисъл повече да замотавате човека с глупости.

Ако съм обидил някой-извинявам се предварително.

Ами това, което го разискваме не са глупости колега.
          Физичните закони за разлика от човешките са железни.
          Преди време си направих секретни болтове. Джантите бяха с по 4 отвора. Когато ги сложих, установих биене - не много силно но осезаемо при скорости над 120.
          Премерих болтовете на тегло и се оказа, че секретните болтове са с по 15 грама по-тежки от останалите. Наложи се да направя още 4 нормални болта с тегло равно на това на секретните и ги навих срещуположно на секретните. Биенето изчезна.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

По тая логика,когато има сняг,на всяко спиране трябва да си човъркам в грайферите,така ли........не мисля,че 15гр при положение,че болтовете са на малко разстояние от центъра,са ти правили проблем с биене..........
            ...не знам....кой както прецени....оправяйте се
            Аз мисля,че не е редно колегата да изрязва нещо,а да го изхвърли направо,за да няма главоболия.....кво кат са момо.....голямо важно.

Comment

Аз мисля,че не е редно колегата да изрязва нещо,а да го изхвърли направо,за да няма главоболия.....кво кат са момо.....голямо важно.
              С това вече съм 100% съгласен...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                С това вече съм 100% съгласен...
                Като ми остане време тези дни ще го занеса на баланс машина да го видиме. Ако не е балансиран, може да пробвам да изрежа и срещуположното парче. Ако стане добре дошло, ако не в кофата. В крайна сметка нищо не губя да пробвам. Все пак 4-те фланеца заедно с болтовете ми излезнаха по-евтино от нови обикновени болтове, така че в най-лошия случай ще си купя 2 нови фланеца. Липсващото парче е много леко, даже при по-силно натискане с пръст може да се отчупят и другите парчета. Също така фланеца не е напълно симетричен (на дали са го направили дебалансиран ), което ме наведе на мисълта, че малкия грамаж на тези парчета и не много голямото разстояние до центъра на фланеца, не оказват вличние на баланса. (Може и голяма глупост да казах, но както споменах физиката не ми е от силните страни )
                Jet Black E46 M3
                ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
                Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT

Comment

Важното е да се действа "логично"........гледам разсъждаваш правилно...успех

Comment

По тая логика,когато има сняг,на всяко спиране трябва да си човъркам в грайферите,така ли........не мисля,че 15гр при положение,че болтовете са на малко разстояние от центъра,са ти правили проблем с биене..........
                    ...не знам....кой както прецени....оправяйте се
                    Напълно съм съгласен с мненията на колегата по темата
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Баси колко се втилявате за 10 грама алумин, дето е на 7-8-9 санта от оста, и би предизвикало вибрации дето може и да могат да се усетят от някой по чуствителен драйвер на Ламборджини при 320кмч да речем........трябва да видите диска на Купето ми как го надупчих като минавах от 4 болта на 5......
                      Бие се един флекс на срещуположната тежест ако изобщо си струва труда и се забравя за ситуацията, тва надали тежи повече от 5-10 грама, и не е като да е на върха на джантата.......
                      Не коментирам факта че той така или иначе не е идеално балансиран, щото както се вижда дясната му част е запълнена........
                      Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 18:01.
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                      X