бе пробвай наистина да покараш с 150 на магистрала Тракия с пуснат климатик(въздуха към водният радиатор отива допълнително стоплен от радиатора на климатика ) , лятото към 2-3 след обед като е 35 градуса на сянка да видиш дали не може да дигне температура кошницата ... може
Известие
Collapse
No announcement yet.
Selenia Turbo diesel 10W40 vs Selenia WR 5W40
Collapse
X
-
па карал съм и с 200 ма с предната кочина ...
че тая ще дигне 200 само при свободно падане.
и няма проблеми с греенето напротив - чувстваше се перфе.
все пак насрещен 35 градусов вятър с 150 км/ч е по-добре от липсата на такъв ... поне на бившата така се отразяваше - личен опит.Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от vladuпа карал съм и с 200 ма с предната кочина ...
че тая ще дигне 200 само при свободно падане.
и няма проблеми с греенето напротив - чувстваше се перфе.
все пак насрещен 35 градусов вятър с 150 км/ч е по-добре от липсата на такъв ... поне на бившата така се отразяваше - личен опит.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от virusalfaче триенето в бутало-цилиндровата група чувствително намалява
Е тва па как го измисли?
Трябва да защитиш докторат на тема "Самовнушението като метод на лечение"
Първоначално публикувано от търтейПървоначално публикувано от vladuПървоначално публикувано от virusalfa...
мойта си седи на 70 и не смее да мръдне нагоре_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy
Бе ние, ча караме малолитражки - караме, ама това, дето ти държи 70 градуса не е за хвалене...или караш по 5 км и спираш да пичиваш докато изстине ДВГ-то, или просто трябва да смениш тоя заседнал термостатНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Момци, тая тема беше за масло и макар, и малко стара, и доста оспамена няма да отварям нова- ще попитам тук.
Скоро ще трябва да сменям маслото, та ако си кажете кой от къде и какво масло сипва ще сте от помощ голяма! Впечатления някакви...
Гледам бензинджиите доста са коментирали маслата си, а ние изоставаме! ( не са малко дизелите като гледам, обаче)
ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Kолега, има и за маслата з адизел писано доста, но като цяло изборът там се свежда до 5W40 - Selenia WR. Гледам, че всички ЖТД-та слагат такова, макар че за повечко караните двигатели (рпимерно 200-250к+ км) май е по-добре да е полусинтетиката 10W40 - Selenia Turbo Diesel. Towa e, което съм чел за ЖТд из форума_______
146 JTD - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthyKолега, има и за маслата з адизел писано доста, но като цяло изборът там се свежда до 5W40 - Selenia WR. Гледам, че всички ЖТД-та слагат такова, макар че за повечко караните двигатели (рпимерно 200-250к+ км) май е по-добре да е полусинтетиката 10W40 - Selenia Turbo Diesel. Towa e, което съм чел за ЖТд из форума
Всичките си коли карам с такова и никакви оплаквания. По немските Алфа форуми също отбелязват, че това е едно от малкото масла, които издържат 7-8 часа пълна газ по немските аутобани. Те даже си имат лаф - Vollgasfest - демек да издържа на много продължително каране с пълна газ. Там, както знаете, няма никакво ограничение на скоростта.
Comment
-
добре бее ... алфа казват селениа, немските аутобанери викат лики моли.
добре, че русинци не казват Приста рулз.Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD
Comment
-
купих колата миналата седмица
аз нищо не разбирам, ма един пич от автокъщата ми каза, че масло се сменя веднъж на 10 000 километра и изобщо не е оферта веднъж на 10 000 да се правя на гъз за 20 кинта повече или по-малко - да слагам най-хубавото масло, дето мога да намеря
само дето аз хабер си неам кое е най-хубавото масло
та закарах я в сервиза на един роднина (дет също кара Алфа) да я обслужи
казах му, че искам некво велико масло
та той почна да ми разправя некви бая брутални случки - как повечето масло, дет се внасяло у нас идвало в цистерни наливно, като понякога дори било с изтекла трайност и просто се бутилирало с нова дата
та сипа ми некво, дето му били донесли оригинално, каза че било много хубаво - Castrol GTX 10w40
полусинтетично, само дето не знам ква е разликата между полу и съвсем синтетично
и не съм карал достатъчно, та да усетя неква разлика са с него
както и да е - колата върви, дано да е хубаво
Alfa Romeo 146 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Kontra...та сипа ми некво, дето му били донесли оригинално, каза че било много хубаво - Castrol GTX 10w40...
Просто Кастрол е силно разпростанено масло и затова всеки втори го препоръчва_______
146 JTD - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Kontra...туй че е разпространено лошо ли е ?
в смисъл - разпространено, щото е най-тънкия шит на пазара или разпространено, щото е хубаво ?
Аз за 6 литра 5W40 СелЯния дадох 84 лв с малко отстъпка. Сметни си кви пари идва на литър_______
146 JTD - ex
Comment
Comment