Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за асиметрични гуми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за асиметрични гуми

Здравейте колеги. Искам да попитам компетентните колеги, дали е нормално да са разположени така асиметрично каналите. Ще се карат за предни.
    Attached Files
    sigpic
    Subaru Legacy 3.0 H6
    Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
    0888 511 533 - Бонев

на гумите на борда е указана посоката на въртене ИЛИ кой е външния борд на гумата. това трябва да се спазва.
    точка

Comment

Според мен горепосочените гуми са предна и задна от една страна!
      Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Нормално е Павка, вече го разнищихме във фейсбука
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
          Нормално е Павка, вече го разнищихме във фейсбука
          За мен няма нищо нормално в това да си сложиш от едната страна гума която да изкарва водата навън а от другата гума която да я събира под себе си. Освен ако не искаш да изпиташ странни усещания при първия проливен дъжд
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
            За мен няма нищо нормално в това да си сложиш от едната страна гума която да изкарва водата навън а от другата гума която да я събира под себе си. Освен ако не искаш да изпиташ странни усещания при първия проливен дъжд
            Eми не си купувай такива гуми. Ако можеш да ги сложиш по друг начин сподели, щото на мен са ми идвали с такива гуми и друг начин няма
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
              Eми не си купувай такива гуми. Ако можеш да ги сложиш по друг начин сподели, щото на мен са ми идвали с такива гуми и друг начин няма
              Аз асиметрични гуми съм слагал още на ладата. Но не е в това въпросът. Както правилно е казал колегата производителят обикновенно слага стрелки за посоката. А пък ако няма в дадения случай бих си обърнал гумата на обратно за да изхвърля водата под колата а не да я събира. Вярно няма да е естетично но пък ще е по-стабилно на мокро.
              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

На гумите има и някой от следните надписи:
                out side, side fasing, out wards.
                Last edited by lordliness; d.m.y г., 19:31.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

каналите са от външната страна. т.е водата се оттича под колата втф.
                  Ама и на двата ми комплекта гуми са така
                  ALFA 156 1.9JTD '98
                  ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Зимните ми нокиан са така, мисля че си изхвърлят навън, не съм ги загледал много много.

Comment

Според мен това са предна лява и задна лява гума.
                      Колкото и да са асиметрични и да пише външна/вътрешна страна каналите загребват и изхвърлят в страни от калника.
                      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                        Аз асиметрични гуми съм слагал още на ладата. Но не е в това въпросът. Както правилно е казал колегата производителят обикновенно слага стрелки за посоката. А пък ако няма в дадения случай бих си обърнал гумата на обратно за да изхвърля водата под колата а не да я събира. Вярно няма да е естетично но пък ще е по-стабилно на мокро.
                        Те тогава ще я втасаш Зарязваш всякакво разсъждаване и я слагаш както си пише на гумата - OUT, IN и т.н. - това според мен е най-правилното, пък защо едните канали сочат напред могат да ти кажат само малка група руски учени .. Аз не бих си купил такива гуми, най-малкото защото изглежда странно.
                        sigpic

Comment

И аз мисля, че двете гуми са от една страна (лявата) поради вида на водоизхвърлящите канали.

Т.е тези гуми следва да имат означена и страна на монтаж и посока на въртене.

Несиметрични гуми при които водоизхвърлящите канали са симетрични, следва да имат указана само страна на монтаж.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            И аз мисля, че двете гуми са от една страна (лявата) поради вида на водоизхвърлящите канали.

Т.е тези гуми следва да имат означена и страна на монтаж и посока на въртене.

Несиметрични гуми при които водоизхвърлящите канали са симетрични, следва да имат указана само страна на монтаж.
                            Не съм чул някой да произвежда леви и десни гуми, на моя нокиан има надпис за посока и за страна, никъде не пише сложи тази гума в дясно. Защо ли са пропуснали?
                            Каналите изхвърлят еднакво. Нокиан са купени и монтирани от един от големите търговци на гуми.
                            Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:31.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                              Не съм чул някой да произвежда леви и десни гуми, на моя нокиан има надпис за посока и за страна, никъде не пише сложи тази гума в дясно. Защо ли са пропуснали?
                              Каналите изхвърлят еднакво. Нокиан са купени и монтирани от един от големите търговци на гуми.
                              Сега вече знаеш, че има и асиметрични гуми с посока на въртене (иначе казано - леви и десни).

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X