Здравейте колеги. Искам да попитам компетентните колеги, дали е нормално да са разположени така асиметрично каналите. Ще се карат за предни.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за асиметрични гуми
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеНормално е Павка, вече го разнищихме във фейсбукаAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеЗа мен няма нищо нормално в това да си сложиш от едната страна гума която да изкарва водата навън а от другата гума която да я събира под себе си. Освен ако не искаш да изпиташ странни усещания при първия проливен дъждsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеEми не си купувай такива гуми. Ако можеш да ги сложиш по друг начин сподели, щото на мен са ми идвали с такива гуми и друг начин нямаAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
На гумите има и някой от следните надписи:
out side, side fasing, out wards.Last edited by lordliness; d.m.y г., 19:31.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Според мен това са предна лява и задна лява гума.
Колкото и да са асиметрични и да пише външна/вътрешна страна каналите загребват и изхвърлят в страни от калника.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеАз асиметрични гуми съм слагал още на ладата. Но не е в това въпросът. Както правилно е казал колегата производителят обикновенно слага стрелки за посоката. А пък ако няма в дадения случай бих си обърнал гумата на обратно за да изхвърля водата под колата а не да я събира. Вярно няма да е естетично но пък ще е по-стабилно на мокро.Зарязваш всякакво разсъждаване и я слагаш както си пише на гумата - OUT, IN и т.н. - това според мен е най-правилното, пък защо едните канали сочат напред могат да ти кажат само малка група руски учени ..
Аз не бих си купил такива гуми, най-малкото защото изглежда странно.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
И аз мисля, че двете гуми са от една страна (лявата) поради вида на водоизхвърлящите канали.
Т.е тези гуми следва да имат означена и страна на монтаж и посока на въртене.
Несиметрични гуми при които водоизхвърлящите канали са симетрични, следва да имат указана само страна на монтаж.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеИ аз мисля, че двете гуми са от една страна (лявата) поради вида на водоизхвърлящите канали.
Т.е тези гуми следва да имат означена и страна на монтаж и посока на въртене.
Несиметрични гуми при които водоизхвърлящите канали са симетрични, следва да имат указана само страна на монтаж.
Каналите изхвърлят еднакво. Нокиан са купени и монтирани от един от големите търговци на гуми.Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:31.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеНе съм чул някой да произвежда леви и десни гуми, на моя нокиан има надпис за посока и за страна, никъде не пише сложи тази гума в дясно. Защо ли са пропуснали?
Каналите изхвърлят еднакво. Нокиан са купени и монтирани от един от големите търговци на гуми.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment