If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Айде минавайте на супер кар - кеф ти лява кеф ти дясна.http://www.westcoastcorvette.com/p-3...-emt-tire.aspx Снощи писах че гумаджията е виждал такива /симетрични по отношение на монтажа/но не е получавали продавал.Което значи че все пак се произвеждат.Досега какво карахте.
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Не виждам никакъв смисъл да сравнявате различни по замисъл гуми.
Сега някой може да сложи картинки и на предни и задни гуми.
А най- големите направо да си пратят СВ- в Мишлен. Ще ги вземат направо за водещи инженери.
Дискусията беше правилно ли са монтирани гумите от пост номер едно.
Отговорът е ДА.
@ecotrnic:
Въпросът с главата го задай първо на себе си.
Няколко поста по-назад някой добре обясни за asymmetric и directional tyres.
Да, наистина има леви и десни гуми и те са от тези снимки, които ти показваш.
Само дето са някаква екзотика и съм почти убеден, че не караш нито от тези за макадам, нито онзи космически GoodYear.
Аз няма повече да накърнявам инженерната чест на пишещите тук, за да не ги карам да изпадат в дълбоки размисли, какъв точно цинизъм да изтърсят в отговор.
Успех в живота пожелавам на всички.
Гумите които наричате леви и десни( по същество те имат посока на въртене и страна на монтаж) нямат широко приложение и няма да имат защото затрудняват логистиката и търговците.
Това си е правилния монтаж!
А щом големите производители ги произвеждат масово значи са тествани и така трябва!
Тези гуми обхващат по-голям диапазон на атмосферните условия! Влажна, суха, много мокра настилка, всяка ивица си има своето предназначение!
За недоверчивите решението е просто!
Щом не ти харесва дадена гума (шарка) просто не си е купуваш!
Всеки производител си има различни модели гуми, за да си избере всеки какво е най-добро за условията при които кара и стила му на шофиране......
@ecotrnic:
Въпросът с главата го задай първо на себе си.
Няколко поста по-назад някой добре обясни за asymmetric и directional tyres.
Да, наистина има леви и десни гуми и те са от тези снимки, които ти показваш.
Само дето са някаква екзотика и съм почти убеден, че не караш нито от тези за макадам, нито онзи космически GoodYear.
Аз няма повече да накърнявам инженерната чест на пишещите тук, за да не ги карам да изпадат в дълбоки размисли, какъв точно цинизъм да изтърсят в отговор.
Успех в живота пожелавам на всички.
Колега няма нужда да се напъваш да им обясняваш!
Няма да те разберат.....
В БЪЛГАРИЯ СМЕ......
А за тези които твърдят, че има ЛЕВИ и ДЕСНИ гуми за масово производство, но моля ви се спрете да четете машинативно и помислете кой производител би си го ПОЗВОЛИЛ.....
Доста скъпичко би им излязло!!!
Щом ви се струва, че дадена гума не е за вас просто не я КУПУВАТЕ!
Една темичка в която Лорда да е прав!
Чак ни моааа да повярвам......
sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Гумите които наричате леви и десни( по същество те имат посока на въртене и страна на монтаж) нямат широко приложение и няма да имат защото затрудняват логистиката и търговците.
Много правилно казано.
Накратко - асиметричните посочни гуми имат малко по-добри характеристики от безпосочните, но много силно затрудняват продавачи и купувачи.
Накратко - асиметричните посочни гуми имат малко по-добри характеристики от безпосочните, но много силно затрудняват продавачи и купувачи.
Както казваш може би малко по- добри и не си струва да се прявят масово, ако другите бяха опасни едва ли някой ще ги прави. Сигурно не си виждал такива, но аз карам с подобни поне седем години и не ми се е случвало да пробуксуват на сняг.
Както казваш може би малко по- добри и не си струва да се прявят масово, ако другите бяха опасни едва ли някой ще ги прави. Сигурно не си виждал такива, но аз карам с подобни поне седем години и не ми се е случвало да пробуксуват на сняг.
Не говорим за буксуване а за аквапланинг. В такава ситуация, всяка изпомпваща настрани водата гума създава реактивна сила с посока обратна на водната струя. Когато посоките на изпомпване на левите и десните колела са разнопосочни и въпросните сили са разнопосочни. Това води до резултантна сила 0. Когато посоките на изпомпване са еднакви, двете сили се сумират и резултантната не е 0 и се стреми да отклони колата няляво или надясно. Освен това гумите чиито канали придвижват водата назад и настрани изпитват по-малко съпротивление от тези, които я изпомпват напред и настрани. Това води до появата на въртящ момент, който се стреми да кара колата да завива.
Не е нужно да си инженер конструктор в Michelin за да проумееш това.
Това може и да е несъществено, но в критична ситуация и малкото камъче преобръща каруцата.
И защо си мислиш, че тези които проектират гуми не се съобразяват с физичните закони. Мисля, че те знаят по- добре кое как става и кое е безопастно.
Въпросът беше правилно ли са монтирани гумите на първата снимка.
Очаквам кратък еднозначен отговор- да или не.
И касата с бира.
И защо си мислиш, че тези които проектират гуми не се съобразяват с физичните закони. Мисля, че те знаят по- добре кое как става и кое е безопастно.
Въпросът беше правилно ли са монтирани гумите на първата снимка.
Очаквам кратък еднозначен отговор- да или не.
И касата с бира.
Умните хора разсъждават, имат критичен поглед върху света и не се доверяват насляпо на чужди разсъждения.
В тази връзка аз очаквам кратък отговор на кратък въпрос:
Кой от двата дискутирани вида гуми са по-добри за сигурността на пътя?
Умните хора разсъждават, имат критичен поглед върху света и не се доверяват насляпо на чужди разсъждения.
В тази връзка аз очаквам кратък отговор на кратък въпрос:
Кой от двата дискутирани вида гуми са по-добри за сигурността на пътя?
На твое място веднага бих написал отворено писмо до всички производители на гуми и да ги запозная с моите разсъждения и в какви опасни заблуди живеят те.
Въпросът в темата не е да сравняваме гуми, а дали е нормално да се монтират така точно определен модел.
На твое място веднага бих написал отворено писмо до всички производители на гуми и да ги запозная с моите разсъждения и в какви опасни заблуди живеят те.
Въпросът в темата не е да сравняваме гуми, а дали е нормално да се монтират така точно определен модел.
Comment