If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
чип за JTD - какво точно прави и откъде ги вади тез коне...?
И още нещо : добре е да почне да се прави разлика между чип и ремап.Функцията и на двете е абсолютно една и съща,само че при чипа се слага нов носител с оптимизирания софтуер-чип,а при ремап-а се презаписва новия софт върху стария без да се слага нов носител.Това го казвам щото всеки трети взе да казва "чипосах" се. Да ама не.
Добре .. при мен на Пунтото са 2 чипа , които трябва да се сменят , ремапват или чипосат или както и да е там , но единия го нямаха като физически носител и беше презаписан , флашнат или нещо друго такова ... а другия беше чисто нов, девствен , празен , неформатиран даже
Сега аз какво да казвам на хората , като ме питат дали имам чип ? Май е най-добре да ги убедя , че съм фифти-фифти чипосано-ремапнат ?
Здравейте!Един въпрос към Bobo: как става точно това увеличение на налягането?Говоря за двигател JTD105 ,при който няма електронно управление на турбината!При JTD110 доколкото зная турбото е с променлива геометрия и се управлява от компютъра на колата,но при Фиат Браво JTD105 не е така!
Говоря за фиатовското JTD!!!
Поздрави!
Малко ъп по темата...а и още нещо: много ми се иска Bobo да ми отговори на въпроса по-горе! Понеже в нашия форум се разигра мнооого интересен спор точно по този въпрос и искам да разбера отговора на човек занимаващ се именно с това-ремап по OBD на компютъра. Аз лично съм замислил тази процедура,но трябва да си ревизирам мотора първо и след това. Поздрави!!!
При JTD ремапа само на турбото ли влияе, защото аз лично бих желал колата да стане по-динамична между 1000 и 2000 оборота, но това едва ли ще се получи ако просто кара турбото да надува повече.
При JTD ремапа само на турбото ли влияе, защото аз лично бих желал колата да стане по-динамична между 1000 и 2000 оборота, но това едва ли ще се получи ако просто кара турбото да надува повече.
Точно в този диапазон не може да очакваш чудеса, защото там просто пушекът не е достатъчен за да завърти ефикасно турбото, макар и с променлива геометрия.
Иначе освен надува, се пипало и по горивоподаването Абе хвърляй се на ремапа и тва е
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Гледам много са изписало Аз понеже съм виждал по телевизията да дават за тия неща да ви кажа При комонреил дизелите се увеличава налягането на турбината и се вдига мощността съответно зависимост от това колко надува. Ефекта - по-голям въртящ момент и мощност в коне. Странични ефекти при старите коли - всички турбопътища се натоварват и ако има слабо място има вариянт да изпляка от някъде Всяка турбина има карта на ефективност при определен бууст, ако имате чип който е истински надува на турбината остава в ефективната част на картата и по този начин здрава турбина не се товари реално Температурата в горивната камера определено се повишава НО свястния чип е сметнат така че с подходящо количество НАФТА мотора да може да поддържа безопасни стойности на температурата в цилиндъра и двигателят да не грее. Якостните характеристики са пряко свързани с условията които описах по-горе ако те се спазват бутално-мотовилковата група остава в безопастност Въпроса за съединителя е логичен, но и глупав - съединителя естественно ще се товари повече но живота му неможе да се скъси с повече от 20% при нормална експлоатация При истински чип разхода реално пада поради по-добрите динамични характеристики на колата и поради правилното и перфектно балансиране на аванса и горивото (при сток кола това е съобразено с хиляди норми за екология и безопастност) Писна ми да пишем глупости Накратко ако колата е читава без чип и си е ок всичко по нея няма никакви ядове слагайте и се не бойте
Бобо да те питам къде според теб човек може да си сложи от така истинските и правилно пресметнати чипове на своята колица ам?
Ууу забравих за колегата дето си мисли че менте чиповете правят същото трябва да кажа че силно се е убъркал С менте чип колата може да роди на първото извънградско
Пичове чипнах си палавницата
Тая работа свърши Петко-KGB от BlackAngels е требе да ви кажем, че братлето мноу ги усеща бацета...щом от моята леко сгодна женица напраи няква коренно различна жадна за адвентчър и кипяща от пауър зверщина, която така лепи, така лепи че всеки път когато натисна педала дъхът ми секва....
Още веднъж Петко ЕВАЛА бате голем си да знаеш
Миналия път с Киро идвахте за малко до Филибето, но в неделя требе да знаеш, че нема да се разминете, така лесно с бирите
Здравейте Алфа-маниаци!
Честита Коледа на всички!
Не знам дали тук е мястото, но бих искал да споделя, че в ******* сложиха чип на колата ми - 147 jtd 115hp: ефектът е омайващ!! Горещо препоръчвам на всички пичове с читави jtd да сложат!! Просто колата "пОлОде" ) много съм доволен
Last edited by hsr; d.m.y г., 10:24.
Основание: реклама
Здравейте Алфа-маниаци!
Честита Коледа на всички!
Не знам дали тук е мястото, но бих искал да споделя, че в ******* сложиха чип на колата ми - 147 jtd 115hp: ефектът е омайващ!! Горещо препоръчвам на всички пичове с читави jtd да сложат!! Просто колата "пОлОде" ) много съм доволен
Парите няма да ги каже, щото са 3х на това, което може да се намери тук по форума. Пък и какво да очакваме от потребител с 1 пост, на който първото му мнение е реклама
156 2.4JTD '99 - продадена
Nissan Murano '05 - не знам дали някога пак ще се кача на кола
Сигурно и за 1 ракия някой ще направи ремап в тази криза, но какво ще роди колата след това, никой не знае.
Хубав чип или препрограмиране под 300 лв. няма. Може да е 290, но за под 150 - 200 лв. може да си купите родилка.
Все пак приказката "Хубаво и евтино няма" не съм я измислил аз.
Comment