Известие

Collapse
No announcement yet.

ДОТ на гуми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ДОТ на гуми

Здравейте колеги,
    Днес си купих гуми 2ра употреба ДОТ 1513. Всичко чудесно, но като ги поразгледах по-подробно ми направи впечатление маркировката(1513), изглежда като допълнително залепена. Иначе чисто визуално гумите си изглеждат за за написания ДОТ(грайфер, мустачки, "свежест" на каучука). За мен не ми е позната подобна практика за замаскирване на ДОТ. Та въпроса ми е какво мислите, дали е преправен ДОТ-а?
    http://prikachi.com/images.php?images/460/7692460W.jpg
    http://prikachi.com/images.php?images/462/7692462H.jpg
    http://prikachi.com/images.php?images/463/7692463J.jpg
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 01' ex
    SAAB 9-3 SS 1.9TiD
    sigpic

Нещо кривички тези цифри бре,или си втълпявам.
    Май е имало интервенция.
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Ей тва българина само мошенгии са му в главата.
      Към колегата който е пуснал темата,на мен също нещо ми намирисват тези цифри на ДОТ-а.

Comment

Пренабити ми изглеждат...и то много левашки
        Alfa 159 2,4 JTDm Q4
        ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
        ex Alfa 156 1,9 JTD
        ex Alfa 75 1,8

Comment

Да, вижте другите цифри! Намерили са цаката гадовете.
          Last edited by HeBpo3a; d.m.y г., 20:32.
          146 1.6 Boxer 103 EX
          155 1.7 TS 115 EX
          145 1.9 JTD 105 +Chip - Maximum Overdrive EX
          156 1.9 JTD 115 +Chip - Maximum Overdrive, My Love

Comment

Според мен не са пренабити виждал съм и др подобни
            sigpic 156 2.4 JTD 136hp

Comment

Цифрите все едно са писани на ръка.
              Да не са някакъв регенерат.
              Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:17.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

И според мен някой е творил ДОТ.
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

И аз смятам че са пренабити.
                  Много фирми взимат на безценица от вън нови гими със стар дот !
                  На запад при птп застрахователя гледа дота и на три годишни гуми застраховката отпада ( така са ми казвали)
                  На служебния пикап ни бутнаха 2010 г , но късно видяхме.
                  Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                  159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                  NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Марката и модела са Accelera X-Grip, т.е. не е от "скъпарските" за да има смисъл да си играе някой да ги преправя. Поне това ми е логиката, след като нови струват 146лв/бр. Търсих из нет-а на тази марка други гуми как изглежда ДОТ-а, но нямаше хубави снимки, а на тези на които се виждаше е пак така като долепено. Аз ги купих от обява тип "Спешно ме отървете от тях, че пречат" за 100лв двете, т.е. някой да си е играл да ги преправя за да изкара ~20тина лева повече отколкото ако ги бе пуснал за 80лв с ДОТ 09 примерно. Другото което се опитах да намеря е самия модел от коя година се произвежда но пак греда. И пак, аз лично за пръв път се сблъсквам с евентуална такава практика с преправяне на ДОТ.
                    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 01' ex
                    SAAB 9-3 SS 1.9TiD
                    sigpic

Comment

Определено не е заводски този ДОТ. Аз имам едни зимни гуми с ДОТ 01, сигурно лесно ще стане 11.
                      1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

не е да,вносителите изкупуват какви ли не гуми на промоция и се договарят с производителя да ги пренабие обаче нарочно се прави така да не остане контрата в производителя,трябваше колега да напишеш от къде си ги купил кой е вносителя и каква марка са щото нито виждам каква е гумата нито нищо само топлия печат 15 седмица на 2013 та година,отстрани седи отвора дето е пълнена гумата,мене ДОТ не ме притеснява изобщо и въобще дота не кара колата като гумата е на читав производител нема проблем да е на 10 години вервай ми,има производители който работят с гаден каучук евтин не наблягат на построяване на бордове на телове на конци а наблягат на реклами на календари и промоции и клиента се съска че е взел егати тупалката а то е кенеф,гледай как ти седи колата на пътя па кво пише нека си пише,гледай шарката това е показателно от коя до коя година се прави тая шарка по лесно е от колко да гадаеш дотовете

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                          И аз смятам че са пренабити.
                          Много фирми взимат на безценица от вън нови гими със стар дот !
                          На запад при птп застрахователя гледа дота и на три годишни гуми застраховката отпада ( така са ми казвали)
                          На служебния пикап ни бутнаха 2010 г , но късно видяхме.
                          Не е вярно, отделно 3 годишна гума си се смята за сравнително нова. Гледа се грайфера.

Comment

Явно са си така. Стига теории на конспирацията.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...3972826237022#

Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

Китайски гуми........те всичките са менте, за какво да си играят .......
                              Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Working...
                              X