Известие

Collapse
No announcement yet.

Регулатор за празния ход - проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

OK. Ще го имам впредвид.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Монтирах джаджата, ресетнах и адаптирах дросела, и ефектът е същия, като отпреди цялата интервенция.
      Ще търся друга машинка.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Монтирах джаджата, ресетнах и адаптирах дросела, и ефектът е същия, като отпреди цялата интервенция.
        Ще търся друга машинка.
        Евала за мерака и усилията,ама другия път слушай патило.
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          Евала за мерака и усилията,ама другия път слушай патило.
          Меракът да вникна в същността на проблема се и наличен винаги
          Усилията пък не са кой знае какви.
          След като сменя машинката, предстои да разбера в какво точно е бил проблема - в моторчето или в потенциометрите.
          Моторчето го тествах обстойно и не установих никакъв проблем с него. Потенциометрите ми дават по-ниски стойности от тези, които е посочил колега тук.

Накратко - проблемът вероятно ще се реши със смяната (отново ти благодаря за насоката). Няма лошо в това и да науча нещо покрай това.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Меракът да вникна в същността на проблема се и наличен винаги
            Усилията пък не са кой знае какви.
            След като сменя машинката, предстои да разбера в какво точно е бил проблема - в моторчето или в потенциометрите.
            Моторчето го тествах обстойно и не установих никакъв проблем с него. Потенциометрите ми дават по-ниски стойности от тези, които е посочил колега тук.

Накратко - проблемът вероятно ще се реши със смяната (отново ти благодаря за насоката). Няма лошо в това и да науча нещо покрай това.
            Естествено че няма лошо,на теб съм готов да помогна винаги,щот си клавиатурен пич/все пак на живо не се познаваме/.Проблема е в потенциометрите !!!!!
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              Естествено че няма лошо,на теб съм готов да помогна винаги,щот си клавиатурен пич/все пак на живо не се познаваме/.Проблема е в потенциометрите !!!!!
              И аз мисля, че проблемът е в потенциометрите и по-точно в този малкия - за празния ход.
              Първо адаптацията мина едва от третия път. После след като покарах 10 - 15 км нито веднъж не светна дюзата, нямаше и записана въпросната грешка. Тъкмо си помислих, че проблемът е решен, когато както бяха устойчиви оборотите на празен ход, ги разклати за момент и записа грешката. Изчистих я и без да паля, само пуснах тест на idle actuator - а. Тестът не мина и веднага пак записа грешката.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Има едно предаване - да продадеш колата си.Та там стягаха едно Мазерати и имаха проблем с празния ход.Подмениха потенциометъра с магнитен датчик.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Абе и аз го гледах това предаване с Мазератито,но май нещо рециклираха по потенциометрите,даже и камера не го снима че било тайна на пича дето го отремонтира.

Comment

Проблемът е решен.

Смених машинката с читава такава, която Zaryto ми изпрати.

Сърдечно му благодаря.

Иска ми се да има повече човеци, като него.

Адаптацията мина от раз, не се записва грешка и всичко с работата на мотора е 6.

Единствено тестът (Idle actuator) продължава да не минава и не зная на какво се дължи това (никога преди не съм правил този тест).

В тази връзка моля някой да каже дали при него този тест минава. (ECU - то е M1.5.5, дроселът е със жило).

Благодаря на всички колеги за съветите и насоките.

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:01.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Колега, и аз преди време си играх с такова моторче и стигнах до извода, че проблемът е в белите пластамаски, които предават усилието от моторчето към дросела. Просто с времето се износват.
                      '05 166 V6
                      '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Проблемът е решен.

Смених машинката с читава такава, която Zaryto ми изпрати.

Сърдечно му благодаря.

Иска ми се да има повече човеци, като него.

Адаптацията мина от раз, не се записва грешка и всичко с работата на мотора е 6.

Единствено тестът (Idle actuator) продължава да не минава и не зная на какво се дължи това (никога преди не съм правил този тест).

В тази връзка моля някой да каже дали при него този тест минава. (ECU - то е M1.5.5, дроселът е със жило).

Благодаря на всички колеги за съветите и насоките.

Абсолютно същия тест и при мене не мина. Смених моторчето, поне оборотите се кротнаха, няма грешки, адаптацията мина, но въпросният тест не. Иначе и моята е Bosch M1.5.5, дросел със жило.
                        Алфа...всичко друго е компромис!
                        http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
                        Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
                        Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
                          Абсолютно същия тест и при мене не мина. Смених моторчето, поне оборотите се кротнаха, няма грешки, адаптацията мина, но въпросният тест не. Иначе и моята е Bosch M1.5.5, дросел със жило.
                          Благодаря за информацията. Подозирам, че въпросният тест по някаква друга причина просто не минава и това няма общо с някаква неизправност по този механизъм.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

...
                            Last edited by 156; d.m.y г., 13:59. Основание: невярна информация
                            '05 166 V6
                            '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                              Опитвам се да си спомня дали при мен минаваше теста... Май беше 50:50 - един път минава друг път не.
                              Обаче съм сигурен, че проблемът е в тия белите втулки - те предават въртящия момент от моторчето към клапата чрез триене. Хем трябва да са достатъчно натегнати, хем трябва и да приплъзват, ако шофьорът реши да подаде газ. Точно като при моторизираните потенциометри на някои аудио уредби от 90-те е. Та там е целият проблем с тази джаджа - като се поизносят малко и ту работи, ту не. Ще ми е интересно някой колега да сподели дали минава теста с чисто ново МПХ...
                              А някой да има идея за рециклиране ? Аз продадох вече ТС-а ама тая тема още ме гложди
                              Не се разчита на сцеплението между двете бели втулки за предаването на момента от редуктура към клапата. Връзката е твърда - еднопосочна. Втората втулка трябва да се върти свободно спрямо първата за да може потенциометърът за празния ход да не мърда, когато клапата е отворена над градусите, съотватстващи на максимално отвореното положение за празен ход. Тогава се върти само потенциометъра за TPS - а.
                              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 12:23.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

аха, ясно ... тогава се извинявам за подвеждащата информация горе... само остана въпросът дали тестът е бъгав и никога не минава. И още нещо - кое все пак се разваля в тая джаджа, ако приемем че потенциометрите дават добът контакт и моторчето работи?
                                '05 166 V6
                                '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Working...
                                X