Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за най-добър тунинг проект?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за най-добър тунинг проект?

Колеги, имам следния въпрос, кой модел на алфа ромео е най-податлив на тунинг на двигател, скорости и т.н. ? говоря за бензин, ръчна кутия???
    Alfa Romeo 33 1.7 16V QV

Податливите на тунинг коли, тези, които се правят лесно и за малко пари не са италиански.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
      Податливите на тунинг коли, тези, които се правят лесно и за малко пари не са италиански.
      като е лесно, няма да е интересно, но все пак споделете опита с тунинг на модели алфа
      Alfa Romeo 33 1.7 16V QV

Comment

Без да се обиждаш, темата/въпросът ти е глупав и с необхватен отговор. Всичко зависи от това, което искаш. Следователно, колко пари имаш за целта. На света няма най-силна, най-бърза, най-червена, най-шумна и т.н. кола

http://www.facebook.com/VenturaGarage
        Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
          Без да се обиждаш, темата/въпросът ти е глупав и с необхватен отговор. Всичко зависи от това, което искаш. Следователно, колко пари имаш за целта. На света няма най-силна, най-бърза, най-червена, най-шумна и т.н. кола
          Ненка, нека не се обиждаме, все пак бяхме в един клас в Бургас ... когато бяхме трима Павел, само че аз съм по-голям 84 набор ако се сещаш кой съм
          Neno знам, че може да е малко глупав ... просто искам да опитам, тъй като 33ка трудно се поддава на тунинг на мотора и скорости, а дали 147ца или някоя друга, съдейки, че е по-ново поколение кола, е по-лесна за преработка ...
          Alfa Romeo 33 1.7 16V QV

Comment

Пробваи с Алфа 8С ще е супер

Comment

Първоначално публикувано от Pavloff Покажи съобщение
              Ненка, нека не се обиждаме, все пак бяхме в един клас в Бургас ... когато бяхме трима Павел, само че аз съм по-голям 84 набор ако се сещаш кой съм
              Neno знам, че може да е малко глупав ... просто искам да опитам, тъй като 33ка трудно се поддава на тунинг на мотора и скорости, а дали 147ца или някоя друга, съдейки, че е по-ново поколение кола, е по-лесна за преработка ...
              Павка ако още веднъж ме питаш някъде дали се сещам за теб ще ти направя колата да се събира в буркан.

33-ката си е перфектна за доработки защото колата си е с класически италиански дизайн и винаги ще изглежда добре. Проблема е, че за всичко трябват пари а повечето собственици на 33-ка не са от платежоспособните хора. В България хората с 33-ки хубави си се знаят много добре кой са и т.н. А и на мен не ми е лесно при наличието на Боби 33 като колега.

Един тъп пример. Спортна джанта хубава 17-ка е към 700 -800 лева. Т.е. за една нова джанта има възможност да си купиш в 33-ки. Но пък те за нищо няма да стават.
              Last edited by ne0; d.m.y г., 14:18.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
              Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                Павка ако още веднъж ме питаш някъде дали се сещам за теб ще ти направя колата да се събира в буркан.

33-ката си е перфектна за доработки защото колата си е с класически италиански дизайн и винаги ще изглежда добре. Проблема е, че за всичко трябват пари а повечето собственици на 33-ка не са от платежоспособните хора. В България хората с 33-ки хубави си се знаят много добре кой са и т.н. А и на мен не ми е лесно при наличието на Боби 33 като колега.

Един тъп пример. Спортна джанта хубава 17-ка е към 700 -800 лева. Т.е. за една нова джанта има възможност да си купиш в 33-ки. Но пък те за нищо няма да стават.

мн ми е интересно как 33ка се събира в буркан айде пробвай
                Alfa Romeo 33 1.7 16V QV

Comment

Аз мисля че 145 е най-удачния вариант. Евтина, лека, с един гуям мутор и малко доработки по окачване и спирачки ще е ...
                  Зависи каква идея гониш и доколко трябва да е фешън колата, т.е. не казвам че е грозна, но ГТ примерно е доста по спортно и красиво изглеждаща спрямо 145.
                  А и парите имат значение разбира се.

Пс, тази тема не е ли за друг раздел?
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                  Горе главата, нищо че е празна...

Comment

145 или GTV ... Но и 2-те не са никак леки ... докато 33-ката си е вече от леките ... За 145 има доста тунинг чарколя докато за 33 ... все едно няма
                    sigpic
                    33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                    Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

145..
                      но да е красив!
                      Last edited by toki4a; d.m.y г., 22:30.
                      155 осем хиляди клапана 16 вериги
                      0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

а GTV удачно ли е, примерно 2.0 турбо?
                        Alfa Romeo 33 1.7 16V QV

Comment

Ако ще e GTV да е 3.2 или поне 3.0 иначе няма смисъл (поне за мен). GTV-то е по-стабилно от 145 но за сметка на това е по-тежко. Много зависи, какъв точно тунинг искаш да правиш.
                          sigpic
                          33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                          Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Колега от цялата тема нищо не може да се разбере. Какво точно искаш да правиш? Искаш да турбинираш атмосферка ли? Какви коне гониш? Имаш няколко варианта.
                            1 Насаждаш 16vt или 20vt от Купе. Освен мотора ще смениш и половината кола, тоест трябва ти донор.
                            2 Турбинираш 2.0тс. Ако го караш с фабричните желаза не е желателно да го надуваш повече отколкото можеш да извадиш с 20vt само с чип и пак не се знае колко време ще изкара. Ако ще се кара с фабричните железа е най-лошия вариант според мене. Твърдо за VT в такъв случай.
                            3 Турбинираш арезе. Там цирка ще е тотален.
                            4 Щом питаш така за модел, значи кола за проекта нямаш. Тогава си купуваш едно Купе турбо и го почваш него без да се занимаваш с глупости

Ако държиш да е Алфа - 145цата е най-леката(като изключим 33 и тн), определено е по-лека от GTV, но какво значение има? Ние ли ще я караме тая кола или ти? Решавай както ти харесва на теб.

ПП: Сега се замислих, че може да имаш предвид за GTV 2.0 V6 турбо. Не се слави, като много удачен вариант. На всичко отгоре е 12V
                            Last edited by Mony; d.m.y г., 15:03.
                            Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
                            Fiat Brava JTD

Comment

Колеги, мисля че темата е за ключ след като завърша работата си по 33ката ми (коята хич не е малко) ще си търся GTV. GTV-то ми харесва много като дизайн и мисля, че ще е добре за проект.
                              Alfa Romeo 33 1.7 16V QV

Comment

Working...
                              X