Известие

Collapse
No announcement yet.

Халогенна крушка с БЯЛ цвят?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Халогенна крушка с БЯЛ цвят?

Здравейте колеги,
    Тъй като оригинална D1S ксенонова крушка струва доста пари, мисля да сложа DRL модул дето ми пуска дългите на 20%, за да си джъткам така през деня. Само че много ме дразни колко жълто ми светят дългите... Та въпросът е каква халогенна крушка да си взема, за да свети максимално бяло?
    Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
    Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
    Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
    Alfa Romeo 146 ti

Студено бяла светлина свети бяло - 6400 к.Топло бялото свети жълтеникаво почти като слънчева светлина те са под 4000к.Казваш искам студено бяла и пробваш и те така.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от SwappeR Покажи съобщение
      Здравейте колеги,
      Тъй като оригинална D1S ксенонова крушка струва доста пари, мисля да сложа DRL модул дето ми пуска дългите на 20%, за да си джъткам така през деня. Само че много ме дразни колко жълто ми светят дългите... Та въпросът е каква халогенна крушка да си взема, за да свети максимално бяло?
      Каквато и халогенна крушка да сложиш, силно се съмнявам, че на 20% от мощността си ще свети в бяло.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Каквато и крушка да вземаш, като я пуснеш на 20-30% все ще свети жълто.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Мда така е, аз не знам що останах с впечатление че иска дневни светлини.Бяло свети като си достигне работната температура, при по ниско напрежение жичката не се загрява достатъчно и почва то зачервяване до различни нюанси до бяло на пълна мощност.Ако си с биксенон на късите дългите фарове може да ги направиш с диодни крушки и да се включват като габарити, така ксенона денем нямча да свети вечер като превключиш от габарит на къси ще се включи иксенона.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
            Мда така е, аз не знам що останах с впечатление че иска дневни светлини.Бяло свети като си достигне работната температура, при по ниско напрежение жичката не се загрява достатъчно и почва то зачервяване до различни нюанси до бяло на пълна мощност.Ако си с биксенон на късите дългите фарове може да ги направиш с диодни крушки и да се включват като габарити, така ксенона денем нямча да свети вечер като превключиш от габарит на къси ще се включи иксенона.
            156-цата я бях оборудвал с биксенон лупи на късите, там можеше да сложа такива диодни на дългите за бяло DRL... Ама 159-ката е със заводски ксенон и мисля, че не е биксенон със соленоид, а само къс ксенон... Но ще проверя.
            Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
            Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
            Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
            Alfa Romeo 146 ti

Comment

Не разбрах че за 159 става въпрос там не знам.Сорри.Принципно сигурно може да се смени ксенона на късите с биксенон ако има подходящ размер, кабела от дългите отива на биксенона, а на мястото на крушката на дългите слагаш диодна крушка и връзваш за габарита и си караш така.На моята 156 пробвах едни диодни крушки за габарит, осветяват добре фара и илюзията че си на къси е пълна ма трябва малко преправяне на цокъла и да реша проблема с индикирането на изгоряла крушка.

Comment

Working...
              X