Известие

Collapse
No announcement yet.

Повече масло в двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
    Ще потърся, алфисте-идеалист, и ще я прочета.
    Аз винаги се вслушвам в мненията на другите.
    Току-виж нещо добро станало и тогава, когато човек най-малко очаква.
    А на теб пък препоръчвам да научиш следното: "И най-умният си е малко прост" - Уилям Шекспир.
    Ако случайно си мислиш, че се имам за много умен, то това е невярно.

И аз си имам правило, подобно на това, което е изказал г-н Шекспир.
    То гласи:

Колкото повече знам, толкова повече не знам.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:33.

Comment

Ще ви кажа при мен как е ама на кой му пука.Маслото се мери след известен престой на колата/най-правилно сутрин преди тръгване.Понеже моята като я карам и спра за 5 минути някъде и после като запаля на таблото информацията за маслото е с една чертичка по малко.От това следва,че ако в тоя момент го провра на щеката ще покаже по малко количество,и според горе споменатото следва маслото да се мери след известно време..но не и след 1-2 мин.Бай
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
          Ето как се проверява нивото на маслото: http://www.eko.bg/Text.aspx?menuitemid=440&lan=1.

Обърнете внимание още на първата стъпка, че не трябва маслото да е все още топло, тъй като различните температури носят различна информация за нивото му.
          Друго, което се сещам да допълня е, че тогава цялото масло все още не се е стекло в картера.

---------- Post added at 15:27 ---------- Previous post was at 15:26 ----------

Колега, съвсем прав си и поне аз оценявам чувството ти за хумор. Ами ако и картерът е пробит, тогава?
          Това от препратката го е писал някои който освен че нетрябва да му е това работата ами и го е написал с повече грешки от мен!!! А точка 9 и това "дърте" дето е написано там все още го издирвам като термин какво значи...
          sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

...
            Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:34.

Comment

...
              Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:35.

Comment

Аз обясних, защо ниво на масло се мери на топъл мотор (1 - 2 минути след като е работил).

Някой ще даде ли логично издържани аргументи против тази теза?

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

От къде тръгнахме, къде завихме и къде се спряхме. Леле, и то защото човека попита дали е проблем, че маслото му е "х" мм над максимума.
                  Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                    От къде тръгнахме, къде завихме и къде се спряхме. Леле, и то защото човека попита дали е проблем, че маслото му е "х" мм над максимума.
                    Нали за това говорим. Точно като се мери на студено може да се отчете ниво над максимума а на топло - под.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз винаги си го гледам на поизстинал двигател.
                      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

...
                        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:35.

Comment

Според моя майстор, прекалено многото масло може да направи повече проблеми от недостатъчното масло. Аз ги виждам по друг начин нещата и едни 100 гр. отгоре мисля, че не са проблем, но мойте знания в сравнение с неговите по въпроса са нищожни. Въпросът е дали в случая при колегата става дума за 100 грама или за 500 гр., щото 5 мм при различните коли отговарят на различно количество. Ако искаш да си перфектен, колега, върви да ти изсмучат маслото до максимума.

П.П. И един много як лаф, който няма връзка с темата, но много ме кефи и само се чудя къде да го изплескам: Ако от една английска или италианска кола не тече масло, значи в нея няма масло

Comment

Ето, какво е написано в "инструкцията" към която г-н Гайдаров така любезно постна линк:

Проверете нивото на масло, когато е хладно. Маслото спада, когато е топло и се разширява, когато е охладено. Различните температури носят различна информация.

Ето какво пише в анализ на Shell, касаещ коефициента на температурно разширение на моторно масло:

Temperature, °C -15 0 20 40 60 80 100 120 140
                            Density kg/m3 908 899 887 875 863 851 839 827 815

това означава коефициент на температурно разширение на моторното масло (не се конкретизира, какво) е положителен.

Извод, който всеки (или почти) може да си направи:

1 - Плътността на моторното масло се понижава с повишаване на температурата (както е за повечето течности).

2 -Щом плътността намалява, означава, че обемът му се увеличава

Как ще обясниш това Гайдаров?
                            Пак ли с висшия си разум?
                            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:39.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

...
                              Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:37.

Comment

За мен нямаш грижи.

Нито държа нещо на теб да обяснявам, нито пък черпя информация от хора като теб.

Това на което държа обаче е да спреш да публикуваш във форума заблуждаваща информация или да пускаш линкове към такава.

Ти си вреден за този форум!

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X