Известие

Collapse
No announcement yet.

Толкова ли е лош 2.2 ГТС ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Толкова ли е лош 2.2 ГТС ?

Питането ми е следното тоя мотор (при брера) 2.2 , толкова ли е дефектен ?
    Колата наистина ли е мъртва с него ?
    Колко би излезнало първоначално обслужване ?Краткото ми питане е заради възможността ми да си закупя такъв

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
    Колко би излезнало първоначално обслужване ?Краткото ми питане е заради възможността ми да си закупя такъв
    Недей ма
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Статистиката сочи,чи се сменят бубини, инжектори и вериги почти толкова често колкото на дизела ангренажа, отделно дето не върви за 185 коня и с тая ск кутия е доскопен според мен.
      Иначе и аз предпочитам бензин, затова и небсе хвърлих да взема 159ка и нче ми е мечта тая кола
      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Брерата е уникална...Как може толкова уникална кола, да има толкова лош мотор. И в мен искри прехвърчат, ама за дизел не съм много навит. А така се надявам, че колкото повече остаряват, някой ще каже "вече има по-евтини части, не е чак толкова зле тоя двигател и в един английски форум еди кой си...я направил..."
        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
        by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
          Брерата е уникална...Как може толкова уникална кола, да има толкова лош мотор. И в мен искри прехвърчат, ама за дизел не съм много навит. А така се надявам, че колкото повече остаряват, някой ще каже "вече има по-евтини части, не е чак толкова зле тоя двигател и в един английски форум еди кой си...я направил..."
          Дали ще доживееш

---------- Post added at 15:55 ---------- Previous post was at 15:52 ----------

Слушай кво брато,не е чак такова лайно,но си е лайно.Такъв мотор си заслужава евентуално да се вземе,ако му знаеш историята,на малко км.,и си сигурен че му е сменяно маслото на време,демек кола от Бг,купувана от АИ евентуално.Бобините гърмят като на всеки бензинов Опел,ако имаш късмет може да изкараш 70-80 000 км. с една бобина,дюзи гърмят но рядко.Главния проблем е с газоразпределението и веригата от рядка смяна на масло,оттам идва всичко.

П.С.Ся да не скочиш и после да кажеш,ама той така ми каза
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Зимай бре.

Фърляй се надолу с главата.

Само механиците тук да кажат какви разходи да очакваш като цифра, та да си знаеш и ако ти отърва се фърляй.

Ама като ще е 2.2, защо да не е селеспийд: https://www.youtube.com/watch?v=PszpXYGlyj4 - на такава колко зъби точих и най-накрая дизелова 159-ка...

Не съжалявам де ...
            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
              Зимай бре.

Фърляй се надолу с главата.

Само механиците тук да кажат какви разходи да очакваш като цифра, та да си знаеш и ако ти отърва се фърляй.

Ама като ще е 2.2, защо да не е селеспийд: https://www.youtube.com/watch?v=PszpXYGlyj4 - на такава колко зъби точих и най-накрая дизелова 159-ка...

Не съжалявам де ...
              Хахаххахаха разходите при тази кола са временна константа,може да ги няма,а може и да те разори,тамън да си купиш още поне 2 такива коли

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                Дали ще доживееш

---------- Post added at 15:55 ---------- Previous post was at 15:52 ----------

Слушай кво брато,не е чак такова лайно,но си е лайно.Такъв мотор си заслужава евентуално да се вземе,ако му знаеш историята,на малко км.,и си сигурен че му е сменяно маслото на време,демек кола от Бг,купувана от АИ евентуално.Бобините гърмят като на всеки бензинов Опел,ако имаш късмет може да изкараш 70-80 000 км. с една бобина,дюзи гърмят но рядко.Главния проблем е с газоразпределението и веригата от рядка смяна на масло,оттам идва всичко.

П.С.Ся да не скочиш и после да кажеш,ама той така ми каза
                Е има уж една на 30к км .. ама тя не ми е в бюджета....
                Мисълта ми Мъри е ако чета форума на спарка трябва да ми играят обороти, да е изтропал мотора... и тем подобни глупости. за 5 години в мен, само консумативи са сменяни за близо 100к км около 20 на година като последната не е слизала от ''магистрали'' и си покрива заводския разход и съм си хепи
                Не каза колко излиза първоначалния купон по мотора (обслужване)

Comment

Като гледам целият кит не струва повече от на дъртия ТС ремъците и ролките - ebay ,а и няма опасност да се скъса и да направи всичко на салата!?
                  Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                  Fiat Bravo II 1.4 90hp
                  sigpic
                  Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Мисълта ми Мъри е ако чета форума на спарка трябва да ми играят обороти, да е изтропал мотора... и тем подобни глупости. за 5 години в мен, само консумативи са сменяни за близо 100к км около 20 на година като последната не е слизала от ''магистрали'' и си покрива заводския разход и съм си хепи
                    Аз изтропали CF1 не съм виждал до сега, сигурно има, но са много по-малко случаите от колкото тези след 98г.

Изчакай още малко хем да паднат цените хем повече лев да се събере и гледай за TBi - е моят съвет
                    Now: 156 2.5 V6 24V
                    Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Ако няма шумове от веригата и не записва грешки за вариаторите и газоразпределението,е едно масло и филтри,колко да е обслужването..........................

---------- Post added at 10:22 ---------- Previous post was at 10:21 ----------

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
                      Като гледам целият кит не струва повече от на дъртия ТС ремъците и ролките - ebay ,а и няма опасност да се скъса и да направи всичко на салата!?
                      Абе чак да не се къса,ама ако някой банан забрави да се опъне,пак си става салата,но в пъти по-скъпа от тази на който и да е ТС 16в.

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Ако няма шумове от веригата и не записва грешки за вариаторите и газоразпределението,е едно масло и филтри,колко да е обслужването..........................

Абе чак да не се къса,ама ако някой банан забрави да се опъне,пак си става салата,но в пъти по-скъпа от тази на който и да е ТС 16в.
                        Вариаторите заедно с валовете ли са, че не ги откривам като отделна част?
                        Fiat Bravo II 1.4 90hp
                        sigpic

Comment

Отделно са, държат се към валовете с един голям болт.
                          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
                            Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                            Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                            Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                            Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                              Отделно са, държат се към валовете с един голям болт.
                              Да ,200 паунда бройката... ако и живота им е колкото на ТС-овия ,трябва да се внимава с тях.
                              https://www.shop4parts.co.uk/?name=s...5516&sku=59567
                              Ей го и другия ,малко по евтин е...
                              https://www.shop4parts.co.uk/?name=s...705&sku=180130
                              Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                              Тоя е за TС колега ,а ние обсъждаме мотор от другия век
                              Last edited by mochko1; d.m.y г., 23:51.
                              Fiat Bravo II 1.4 90hp
                              sigpic

Comment

Working...
                              X