Известие

Collapse
No announcement yet.

Толкова ли е лош 2.2 ГТС ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
    Да ,200 паунда бройката... ако и живота им е колкото на ТС-овия ,трябва да се внимава с тях.
    https://www.shop4parts.co.uk/?name=s...5516&sku=59567
    Ей го и другия ,малко по евтин е...
    https://www.shop4parts.co.uk/?name=s...705&sku=180130

Тоя е за TС колега ,а ние обсъждаме мотор от другия век
    Ами на ТС-а няколко спестени смени на масло не му се отразяват на работата. Започва да трака, но продължава да работи. Докато на Опел-ския мотор от несмяна на масло, вариатора се скапва до положение да спре да работи. Оттам инжекциона започва да набива постоянно грешки, колата умира. Много стриктно се следят положенията на вариаторите в тия мотори на Опел.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
      Ами на ТС-а няколко спестени смени на масло не му се отразяват на работата. Започва да трака, но продължава да работи. Докато на Опел-ския мотор от несмяна на масло, вариатора се скапва до положение да спре да работи. Оттам инжекциона започва да набива постоянно грешки, колата умира. Много стриктно се следят положенията на вариаторите в тия мотори на Опел.
      В такъв случай това не важи ли за всички модерни VVT двигатели? Какво е положението при Хонда, Волво...?
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Fiat Bravo II 1.4 90hp
      sigpic
      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Викенда, ще се метна на неколко 2.2 да ги видя, и си мисля......... дано не бъда разочарован от вървежа
        Не съм пилот, ама ако е по спряла работа от ГТВ-то, то няма никакъв смисъл в начинанието

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
          В такъв случай това не важи ли за всички модерни VVT двигатели? Какво е положението при Хонда, Волво...?
          Хонда май са си добре, Волво е малко шантава работата при тях, ползват вариатори като на Рено, понякога протичат. Протича масло. Но се случва рядко това.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
            Викенда, ще се метна на неколко 2.2 да ги видя, и си мисля......... дано не бъда разочарован от вървежа
            Не съм пилот, ама ако е по спряла работа от ГТВ-то, то няма никакъв смисъл в начинанието
            Любопитен съм да изкажеш мнение след като тестваш.И аз имам интерес към този мотор.
            Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Working...
            X