Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на масло 10w60. Selenia vs The others

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 20К км. със Yacco VX1000LL,30К км. със Red Line.Много добър студен стар много по-добър от което и да е 10W40 или 10W60,това се усеща особенно добре във студено време.Мотора утихва много по-бързо,които си е играл да отваря капака на колата си и да е слушал мотора как работи със масла от различни вискозитети знае за какво говоря.
    Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 21:02.
    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• По-добре 5W50. Ама каквото и да избереш, трябва да е качествено.

Comment

• Карам със такова и не мисля да го заменям.Повече няма да си правя експерименти със различни вискозитети и различни масла.Стига толкова.

Comment

• Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
          По-добре 5W50. Ама каквото и да избереш, трябва да е качествено.
          Да, този вариант 5w50 сякаш ще е най-удачен за спарковете. Сега гледам Motul 5w50 Sport на цена 108лв за 5л. Мисля да го пробвам! После ще пиша впечатления
          Now: 156 2.5 V6 24V
          Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

• Аз и с 5W50 и с 10w60 съм карал. Както и с 5w40. Всичко зависи, как и къде караш колата. Ако си основно градско, няма значение какво ще е маслото. Ако обаче често имаш магистрално или извъндградко, по-добре да е с по-висок вискозитет.

Comment

• Спарковете нали имат малко капризи относно смазването? 5-цата няма ли да е много тънка?
              Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
              Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
              Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

• Първата цифра показва вискозитета на маслото, при отрицателна температура. Колкто по-малка е тази цифра, толкова по-ниска температура издържа маслото, преди да стане като боза.
                Втората цифра след W, показва вискозитета при висока температура. Колкото по-голяма е цифрата, маслото е по-устойчиво и не става твърде рядко. Тази втора цифра показва, и какъв е вискозитета при 100 градуса на маслото. Ако колата се кара по магистрала и редовно във високи обороти, трябва да имаш 50 или 60 като втора цифра.
                В конкретния случай, 5W50 е от -45 до +40 градуса.
                5W40 е от -45 до +30-35 градуса.
                Това е околната температура.

Comment

• Да, знам за това, но нали като вземеш една 5-ца и една 10-ка и ги разклатиш си личи как 10-ката е по-гъста. Задния индекс го знам, че е за температурата, но нали така някои сипват на JTD-тата 10w40, защото им горят масло с надеждата да спре, а попринцип колата си се кара с 5. На някои много разбити бензинки съм чувал да слагат и 15w40.

Comment

• Зависи от маслото. Аз им гледам характеристиките и според тях, гъстотата им е почти еднаква. С минимални разлики. Лично аз не съм усещал да има разлика в паленето и работата на двигателя, а съм слагал и 5W40 и 10W60 и 5W50. Но си прав, има лека разлика в гъстотата.

Comment

• Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщение
                      Да, знам за това, но нали като вземеш една 5-ца и една 10-ка и ги разклатиш си личи как 10-ката е по-гъста. Задния индекс го знам, че е за температурата, но нали така някои сипват на JTD-тата 10w40, защото им горят масло с надеждата да спре, а попринцип колата си се кара с 5. На някои много разбити бензинки съм чувал да слагат и 15w40.
                      Това че 10-ката ти изглежда по-гъста не означава че е по-добра от петицата,както така също има 0-W40 които се доближават по показатели до 5W40 масла което не означава че има по-лоши смазващи качества.

Comment

• Общо взето със всичко може да се кара спарка, в зависимост от околната температура и начина на каране.

От 0в40 през 5в30(за по-новите), 5в40, 5в50, 10в40, 10в50 до 10в60.

За БГ мисля че 5в40 е идеалната среда, хем не е твърде скъпо, хем е пълна синтетика, хем е ОК на студено.
                        Aз съм с 10в60 сега, нямам гараж и на студено усещам че и е много тегаво на колата докато загрее. За следващата смяна съм взел 5в40.
                        156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                          Тук е момента да попитам - Някой кара ли Twin Spark с 5w40 и как му се отразява?
                          Понеже по каталог го дават 10w40 или 5w30.
                          С 5/40 карам почти 400 хиляди км два 2.0ТС двигателя.....единия миналата година направи 300к, другия тая година ще направи към 80к......5w40 на Яко, VX600......80% от тоя километраж е извънградско......
                          Бих бил много учуден ако някой има повече километраж на спарк с едно и също масло за толкова време......бях си снимал и биелните лагери на 300к, че реших все пак да ги сменя по едно време, че ми стана любопитно......някъде тук е снимката.......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Значи тогава 5w50 би било перфектното масло за тоя мотор в България, като чета поста на Ферариста.

Comment

• Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщение
                              Значи тогава 5w50 би било перфектното масло за тоя мотор в България, като чета поста на Ферариста.
                              +1
                              Now: 156 2.5 V6 24V
                              Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

• Човека каза че е карал 400 000 км без проблеми с 5в40 и продължава да кара с 5в40, как стигнахте до извода че 5в50 е по-добре?
                                156 2.0TS

Comment

Working...
                                X