Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на масло 10w60. Selenia vs The others

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
    За Twin Spark ли става въпрос?
    А другите двигатели не греят ли и те? Или само на ТС-а като му отвориш капака и вътре може да си "изпечеш пиле"? И това да е "представата" за това какво се случва с маслото.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
      А другите двигатели не греят ли и те? Или само на ТС-а като му отвориш капака и вътре може да си "изпечеш пиле"? И това да е "представата" за това какво се случва с маслото.
      Обсъждаме бензиновите двигатели на Алфа, а не там каквото си карал през лятото с 5w30, щото съм сигурен, че е на 99% дизел иии да! по-малко грее от всеки един бензин
      Now: 156 2.5 V6 24V
      Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

• Има го и момента на какви обороти мотора поддържа дадена скорост. По магистралата падам под 5000 оборота само когато съм зад тир, а лятото при 40с на асфалта определено не ми се ще да карам с масло под 50 горен индекс. Отделно спарковете масово се карат на газ, при която колектора се напича още повече и става наистина жега под капака.

Comment

• Отделно спарковете по принцип си имат проблем със масленото охлаждане.
          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
            Обсъждаме бензиновите двигатели на Алфа, а не там каквото си карал през лятото с 5w30, щото съм сигурен, че е на 99% дизел иии да! по-малко грее от всеки един бензин
            Ами какво правим с последните алфови бензинови двигатели, които им дават да се карат с масло пак на 30?
            Или в техния кош вече не може да печеш пиле, а може да си държиш леда за уискито?

п.п. Не позна - бензинката си я карам с 5-30.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
              Ами какво правим с последните алфови бензинови двигатели, които им дават да се карат с масло пак на 30?
              Или в техния кош вече не може да печеш пиле, а може да си държиш леда за уискито?

п.п. Не позна - бензинката си я карам с 5-30.
              Щом го дават да се кара с 5w30 го караме с такова! Дори в книжката на 147 се препоръчва 5w30 като е предназначено за климат с по ниски температури. Коментирам го няколко страници по-назад ->

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...61#post1535561

Аз лично не бих карал лятото с такова масло, ако имам алтернативен вариант който покрива спецификациите на производителя.

Comment

• Аз ще се включа към дискусията като страничен наблюдател с неголям опит с различните масла, със следния въпрос - прави ми впечатление, че сред марките масла, които изредихте почти не се споменава Селенията. Каква е причината за това, само по-високата цена или и като качество нещо?
                Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
                Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

• Моите съображения за да не ползвам предписаното от производителя масло са:

1 - Считам, че за 20 г. технологията за произвоство на масла се е развила и предлага по-качествени продукти.

2 - За мотор на около 200К e редно да мина на малко по-висок вискозитет.

Поради това съм се ориентирал към Castrol FST 10W60.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• В такъв случай, например за моята кола - 1.6 боксер на 108 хил. км по километраж, не гори масло (гледахме я при Румен и той самия ми каза, че според него тази кола не е на много километри), как да се процедира? Предписват 10в40 и в момента сложихме такова, но за лятото си мислех да заложа на 10в50 (искаше ми се Селения Абарт ама цените са космос, така че ще е на Тотал). Какви са евентуалните плюсове/минуси при 10в50 и употребата му при не чак толкова износен мотор, без да се препоръчва фабрично от производителя?

Comment

• Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщение
                      В такъв случай, например за моята кола - 1.6 боксер на 108 хил. км по километраж, не гори масло (гледахме я при Румен и той самия ми каза, че според него тази кола не е на много километри), как да се процедира? Предписват 10в40 и в момента сложихме такова, но за лятото си мислех да заложа на 10в50 (искаше ми се Селения Абарт ама цените са космос, така че ще е на Тотал). Какви са евентуалните плюсове/минуси при 10в50 и употребата му при не чак толкова износен мотор, без да се препоръчва фабрично от производителя?
                      Лично мнение е, че Тотал е много ниско качествено масло. Ориентирай се към среден клас масло - Bardahl, Motul

Comment

• ОК, мерси колега. По принцип ако обера банка преди лятото с удоволствие бих хвърлил 200 лв за 4 литра Селения Абарт , но в такъв случай ще е по-скоро Бардал..

Comment

ОК, мерси колега. По принцип ако обера банка преди лятото с удоволствие бих хвърлил 200 лв за 4 литра Селения Абарт , но в такъв случай ще е по-скоро Бардал..
                          Следвай тренда, сега се обират банкомати със сгъстен въздух.
                          Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                          Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                          Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                          Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                            Отделно спарковете масово се карат на газ, при която колектора се напича още повече и става наистина жега под капака.
                            Те тук вече падам от стола в тази тема!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

В такъв случай, например за моята кола - 1.6 боксер на 108 хил. км по километраж, не гори масло (гледахме я при Румен и той самия ми каза, че според него тази кола не е на много километри), как да се процедира? Предписват 10в40 и в момента сложихме такова, но за лятото си мислех да заложа на 10в50 (искаше ми се Селения Абарт ама цените са космос, така че ще е на Тотал). Какви са евентуалните плюсове/минуси при 10в50 и употребата му при не чак толкова износен мотор, без да се препоръчва фабрично от производителя?
                              5W30,5W40,ако караш на газ слагаш Low или mid-saps масло.Това са ти вискозитетите за боксера.
                              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                                5W30,5W40,ако караш на газ слагаш Low или mid-saps масло.Това са ти вискозитетите за боксера.
                                5в30 си мисля, че ще го хапва малко, защото поначало чисто теоретически и конструктивно, боксеровия двигател би трябвало да има една идея по-голяма консумация на масло, но може и да бъркам.

А като цяло - значи горен индекс 40 не би трябвало да ме притеснява през лятото в жегите по магистралата? (не се падам любител на високите скорости, но с оглед на късата кутия със 130-140 ще съм около и над 4к оборота и следователно температурното натоварване си е сериозно)

п.С: Конкретният боксер е без газова и не мисля и да слагам.

Comment

Working...
                                X