Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на масло 10w60. Selenia vs The others

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 18:47.

Comment

• Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
      Е, може би в 99% от случаите на ежедневна употреба на колата това е наистина така, но ако примерно отиваш на работа с колата и спреш да си купиш баничка или вестник за 2-3 минути, и след това запалиш отново - това не би могло да се счете като студен старт, нали?
      Нали прочете, няма мазане, всъщност това е студен старт. Защо не четете. Нали си чувал за таксита на по милион километри, знаеш ли защо са на толкова километри без ремонт?
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• ...
        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 18:48.

Comment

За 2-3 минути престой масленият филм си стои все още навсякъде по маслената магистрала, но както и да е.
          Таксита ползвам изключително рядко, може би не повече от 1-2 пъти в годината, но може би за късмет все попадам на нови. Не ми се вярва да има таксита на по милион километри дори и в обрулената ни държава.
          Има таксита които карат много без ремонт, едва ли е милион, причината е че не ги гасят, няма студени стартове, един студен старт се равнява на 300 км пробег. Всичко това е че всеки път палиш без да има добро мазане за кратко.

Comment

• ...
            Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 18:48.

Comment

• Както споменах по нагоре не пиша дефиниции нито определям словосъчетания, запознах ви с тях. Изморих се да дъвчем едно и също.

Comment

• ...
                Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 18:49.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  Колега, късият вариант е, че тука е "Общ технически " раздел, а не нещо средно между "Общи приказки" и "Купувам-продавам" . От писанията ти разбираме, че само американските масла струват и нищо друго, а освен това се внушава вина на тия, които не са готови да платят по-високата цена за прехвалените масла, но виж ти имаш пари, а тия които ги нямат.....
                  Когато влизаш в една такава дискусия е редно да знаеш, кой имаш насреща. code, bili boi и аз си изкарваме хляба с тези неща. Ecotronic е на ниво над гаражните брътвежи. Аз и Били се занимаваме с наистина тежки двигатели работещи с идиоти в зверски условия. За нас няма тайни с промиващи препарати и добавки от сорта на Ресурс. Благодарение на него много мотори си удължават живота с няколко хиляди часа.
                  Хубаво е , когато не се дрънкат баналности, а се казват нови неща. Обаче внушенията, които правиш в едно друго време, когато бях модератор на раздела. щяха да ми дадат основание за един кратък бан, за да имаш време да попрочетеш раздела и да помислиш.
                  И запомни!
                  Производителите на моторите, а не на колите дават най-вярната препоръка за маслата.
                  Ето за пример случаят с каляската на жената. Понеже е Фиат са лепнали Ени и Селения Голд.
                  Истината е, че моторът е Пежо и си иска френските масла препоръчани от Пежо.
                  Изобщо, разбирам ентусиазма ти, но имай уважение към останалите, ако искаш и теб да те уважаваме.
                  Успех!
                  Не си ме разбрал съвсем правилно. Аз казах не един и два пъти, че всеки има право да сипва каквото сметне за добре. Колегата попита какво масло бихме му препоръчали. Аз му препоръчах такова, каквото според мен е добре. После почна някаква дискусия относно американските масла, в която ми се налагаше да ви обяснявам "защо американски масла"? Не натрапвам на никой, нито твърдя, че само мойто е истина.

А на колегите с изтропали спаркове не вменявам вина. Някои от тях дори не са виновни за това. Ама просто като си "рацер" значи би трябвало да имаш пари, защото ако нямаш ще си пазиш колата и ще си я караш нормално, аз така го разбирам. Ако пък имаш пари и пестиш от маслото, то пестиш от грешното нещо. Това е мое мнение и не ангажирам никой с него нито целя да обидя хората, които сипват по-евтино масло.

И накрая искам да кажа, че за времето, през което пиша тука във форума нито съм целял да обидя някой, нито съм проявявал неуважение и насреща винаги съм получавал помощ и информация от колегите. А тук-там някой злостен коментар го подминавам винаги без коментар, и мисля, че повече хора трябва да го правят, за да не се получават дебилни дискусии като тази за студения старт, която още от "Общи приказки" я видях и се пренесе сега и тук..

Съжалявам за дългия пост, ама трябваше да ви кажа някои неща

п.С: А и понеже спомена за участниците в дискусията. Точно Били ме светна за всичките тия неща и ми даде материал за четене, за което съм му благодарен. Ако някой иска да се качи на едно две нива нагоре в разбирането на маслата, може да му пише, а не да отказвате да приемете всякаква друга информация различна от вашата.
                  Last edited by bobi1997; d.m.y г., 07:35.
                  Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
                  Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

• За да не навлизам в полемики, в които изпадаш, виж да кажем ЕПА как дефинира понятията за студен и топъл старт.
                    Друг въпрос за разсъждение- защо големите двигатели имат мазане до всички крайни точки преди запалването на двигателя, но пак се води, че правят студен старт?
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

......Някак си обаче не знам защо сега той не споменава, че предното му изречение преди този цитат беше: От Оксфорд също пишат глупости:......
                      Очевидно не се схванал иронията, която вложих в написаното. След като моите обяснения не бяха приети, посочих тези от уикипедия, но ми бе казано, че и те не са верни, защото "в уикипедия може да пише всеки". Поради това реших да прибегна до въпросната ирония.

Явно силно ме надценяваш щом смяташ, че мога да си позволя да категоризирам нещо написано от Оксфорд.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• ...
                        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 18:51.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Има таксита които карат много без ремонт, едва ли е милион, причината е че не ги гасят, няма студени стартове, един студен старт се равнява на 300 км пробег. Всичко това е че всеки път палиш без да има добро мазане за кратко.
                          Смешко, новите автомобили със start & stop система според твоята логика ще изкарат не повече от 10000км
                          Last edited by italfen; d.m.y г., 05:41.
                          Now: 156 2.5 V6 24V
                          Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

• Тошко, Тошко, дано поне електротехниката си научил. Има едни хора, наричат се машинни инженери, те са наясно с тези неща и са го предвидили когато са създали двигателя. Можеш ли да сравняваш по здравина двигател на семейна кола с двигател на камион, автобус, локомотив и други подобни машини? Като гледам как разсъждаваш според теб са напълно еднакви по качества. Смешно, много смешно.
                            Last edited by lordliness; d.m.y г., 06:10.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                              Тошко, Тошко, дано поне електротехниката си научил. Има едни хора, наричат се машинни инженери, те са наясно с тези неща и са го предвидили когато са създали двигателя. Можеш ли да сравняваш по здравина двигател на семейна кола с двигател на камион, автобус, локомотив и други подобни машини? Като гледам как разсъждаваш според теб са напълно еднакви по качества. Смешно, много смешно.
                              Не е нужно да съм научил електротехниката за да знам принципа на действие на система която е още от 80те години. Никъде не съм сравнявал автобуси, камиони или локомотиви - даже не знам защо въобще ги намеси..?! Заради изкуствените ти гордост и самочуствие само се заяждаш, мрънкаш и овърташ. Прогреса и еволюцията на човека се дължи на това, че обменя и споделя опит и информация към другите! За 10 страници спорене извади някаква смешна изрезка за която дори не написа от кой автор и учебник е!
                              И нямам идея защо се обръщаш към мен именно, аз не те познавам! И да сме се запознавали някъде - нямам желание да познавам и комуникирам с такива и други хора като теб!
                              Now: 156 2.5 V6 24V
                              Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

• Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                                Не е нужно да съм научил електротехниката за да знам принципа на действие на система която е още от 80те години. Никъде не съм сравнявал автобуси, камиони или локомотиви - даже не знам защо въобще ги намеси..?! Заради изкуствените ти гордост и самочуствие само се заяждаш, мрънкаш и овърташ. Прогреса и еволюцията на човека се дължи на това, че обменя и споделя опит и информация към другите! За 10 страници спорене извади някаква смешна изрезка за която дори не написа от кой автор и учебник е!
                                И нямам идея защо се обръщаш към мен именно, аз не те познавам! И да сме се запознавали някъде - нямам желание да познавам и комуникирам с такива и други хора като теб!
                                Не всички двигатели са еднакви както си мислиш, за това ги споменавам, но дори и това просто нещо не разбра, всеки според това за какво е направен, някой ден когато станеш машинен инженер( това не става в автомобилни форуми) ще поговорим пак за масла и двигатели.
                                Колкото и да подскачате студения старт е факт и вашите коли ще имат винаги студени стартове, а не само зимата както си мислите.
                                Last edited by lordliness; d.m.y г., 07:29.

Comment

Working...
                                X