Известие
Collapse
No announcement yet.
За какво служи маркуча
Collapse
X
-
Този маркуч ходи до резонаторната кутия. Ако е скъсан е лошо, ще смуче въздук, който не минава през дебитомера, а това сериозно бърка работата на мотора. Ако пък самата резонаторна кутия е счупена и оттам може да смуче въздух турбината, пак е същото. Не си мислете, че отива в кутията на въздушния филтър. На него е залепена другата кутия, резонаторната, просто за компактност ползват този вариант.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеТози маркуч ходи до резонаторната кутия. Ако е скъсан е лошо, ще смуче въздук, който не минава през дебитомера, а това сериозно бърка работата на мотора. Ако пък самата резонаторна кутия е счупена и оттам може да смуче въздух турбината, пак е същото. Не си мислете, че отива в кутията на въздушния филтър. На него е залепена другата кутия, резонаторната, просто за компактност ползват този вариант.
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеТова не ти е бензинка, че да разтоварва.
Comment
-
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеБоби, а какво става като отнемеш газта и имаш нагнетен въздух в маркучите от турбото? От къде се разтоварва?
---------- Post added at 16:30 ---------- Previous post was at 16:26 ----------
Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщениенякои разтоварватAlfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
примера ми не е пряк,но бусът на брат ми Citroen Relay 130 коня разтоварва при всяка смяна,и аз го приех скептично,но той така твърди
в нета не намирам нищо по въпросаLast edited by marian2784; d.m.y г., 20:07.alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL
Comment
-
Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщениепримера ми не е пряк,но бусът на брат ми Citroen Relay 130 коня разтоварва при всяка смяна,и аз го приех скептично,но той така твърди
в нета не намирам нищо по въпросаAlfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеТи все ме апострофираш без да дадеш едно смислено обяснение. Хайде сега дай инфо за да се научим защо дизелът не разтоварва
Първо - този маркуч няма общо с разтоварването на турбината, защото е на входа ѝ. Обикновено ако има нужда от разтоварване, то блоу-оф-а обикновено се намира на изхода на турбината.
Второ - Турбина се разтоварва след като има дроселиране на двигателя. В случая няма никакво динамично дроселиране на този двигател. Дросела при този двигател служи единствено и само за мекото му гаснене.
Трето - както колегата каза, въпросното разклонение от маркуча служи за свръзка на резонаторния обем към смукателния тракт.
Четвърто - лично аз се съмнявам, че знаеш по принцип идеята на въпросния резонатор.
Пето - хайде сега в нета да четеш, за да се образоваш.
Шесто - сигурен съм, че и сега нашата комуникация минава по КАН. Нали все тая дали използваме точен протокол. Важна е комуникацията.
Седмо - прекалено си надменен, за да признаеш, че грешиш, за това по принцип не ти пиша, а просто ми създава удоволствие да те апострофирам.
Хайде лека.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
Comment