Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно масло за скорости

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет относно масло за скорости

Здравейте колеги, никак не съм наясно с маслото за скорости, но обмислям да сменя мойто. Ръчна кутия 146-ца. Оригиналния вискозитет е 75в90. Имам шум откъм скоростите и се чудя, след 20+ години експлоатация дали трябва промяна във вискозитета. При -15-20 градуса усещах, че скоростите ми влизаха много трудно, ако има значение.
    Благодаря предварително!
    Last edited by pyle; d.m.y г., 19:39.

Скоростите ти влизат трудно при ниски температури, защото двете жила, свързани със скоростния лост са се наиграли, а може проблемът да се крие в иглените лагери на скоростния лост.
    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
      Скоростите ти влизат трудно при ниски температури, защото двете жила, свързани със скоростния лост са се наиграли, а може проблемът да се крие в иглените лагери на скоростния лост.
      Като цяло не сменявам маслото заради трудното влизане при -20 а заради шума или тракането, ако мога така да го нарека когато колата е на 5-та предавка с тяга от мотора, на върната газ няма проблем, а и не знам кога за последно е сменявано. Доколкото знам не е с жила, а на лостова система.

Comment

Поне на 146-ца 1.6ТС е с жила, ама знае ли човек...
        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Недей сменя вискозитета,ако искаш да сменяш сложи добро масло,но със същия вискозитет (видях една ланчия муса със по-гъсто масло дето чака 10-15 минути сутрин във студа преди да може да тръгне).
          Със лостова система са само 2.0 бензин.
          alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
          alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

При Музата също замръзват жилата, по-вероятно е от жила.
            Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

В крайна сметка никой не препоръча някакво добро трансмисионно масло.

Вискозитетът е ясен 75W90.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Bardahl-XTG 75W90М

http://www.bardahl.bg/bg/product/a/6137
                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Аз си купих Castrol Syntrans Multivehicle 75w90 и другата седмица го слагам и ще дам отзиви, но като цяло е сред най-доброто, което може да се избере.
                  www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
                    Аз си купих Castrol Syntrans Multivehicle 75w90 и другата седмица го слагам и ще дам отзиви, но като цяло е сред най-доброто, което може да се избере.
                    Защо избра GL4? При положение,че се препоръчва GL5,за хипоидни зъбни колела,каквито са нашите.
                    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Те на всички коли са хипоидни по принцип

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                        Те на всички коли са хипоидни по принцип
                        Поредната глупост породена от ниска техническа култура.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Защото за 1.8TS по книжка си дават да е с GL4, a с GL5 яде синхронизаторите, поне нещо подобно бях чел някъде из форума.
                          www.t-auto.bg

Comment

Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
                            Защото за 1.8TS по книжка си дават да е с GL4, a с GL5 яде синхронизаторите, поне нещо подобно бях чел някъде из форума.
                            За кутията на 1,8ТС явно съм го проспал ...аз колкото информация за ГЛ5 и ГЛ4 съм намирал и чел,част от хората казват,че ГЛ5 съсипва синхронизатори,но друга част са на мнение,че ГЛ5 припокрива ГЛ4 и че не е вярно...
                            На едни масла ГЛ5 нищо не пише за хипоидни предавки,на други си го пише..сега всички ГЛ5 ли са еднакви...не мога да им хвана края говоря за масла с еднакъв визкозитет.
                            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                              За кутията на 1,8ТС явно съм го проспал ...аз колкото информация за ГЛ5 и ГЛ4 съм намирал и чел,част от хората казват,че ГЛ5 съсипва синхронизатори,но друга част са на мнение,че ГЛ5 припокрива ГЛ4 и че не е вярно...
                              На едни масла ГЛ5 нищо не пише за хипоидни предавки,на други си го пише..сега всички ГЛ5 ли са еднакви...не мога да им хвана края говоря за масла с еднакъв визкозитет.
                              Не зная честно да ти кажа. Може и да са глупости това за синхронизаторите. В нета всеки си драска, всеки си мисли, че разбира най-много, затова си слагам каквото и дават в книжката и така.
                              www.t-auto.bg

Comment

Working...
                              X