Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно масло за скорости

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не съм виждал щека, само една пробка имам под стойката на акумулатора. Къде да я търся тая щека ?
    Със 6ст скоростна кутия съм.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
      Не съм виждал щека, само една пробка имам под стойката на акумулатора. Къде да я търся тая щека ?
      Със 6ст скоростна кутия съм.
      Пробките са отдолу и отзад на кутията не отгоре
      При мен щеката се вижда като се погледне надолу там дето е казанчето(черното )за маслото на волана. Някъде отстрани на жилата дето са,смисъл там някъде при мен поне де
      Щеката е точно такава както е на илюстрацията дето съм дал
      Дълга ( стърчи ) 7-8 см и отгоре е кръгал пръстен
      -------------------------------------------------------------------------------
      Между другото и твоята кола е с щека Alfa Romeo 156SW 2.4JTD/20V
      Също така отгоре не можеш да я стигнеш.Вдигаш колата отпред от двете страни лягаш отдолу и тогава имаш достъп с ръка
      Last edited by eproHD; d.m.y г., 14:58.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
      sigpic

Comment

Какво стана намерили се тази историческа щека ? Или вече тихомълком всички са в клуба на знаещите
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        sigpic

Comment

Нямам щека, намерих мястото където трябва да е но уви...
          Намира се под жилата и абс модула, в зоната над диференциала. Намерих също и пробката за изтокване, другата предполагам е близо до оста на лагерпомпата (там има нещо като пробка или поне на такова прилича)
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

На по-старите кутии има ли щека или нещо, което да се проверява нивото?

Comment

Нямам щека, намерих мястото където трябва да е но уви...
              Намира се под жилата и абс модула, в зоната над диференциала. Намерих също и пробката за изтокване, другата предполагам е близо до оста на лагерпомпата (там има нещо като пробка или поне на такова прилича)
              Според E-learn, няма щека при теб. Само тапи за наливане отгоре и за източване отдолу.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Щека има само Ц530.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Според E-learn, няма щека при теб. Само тапи за наливане отгоре и за източване отдолу.
                  Има според Autodata
                  Хайде по сериозно !
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                    Има според Autodata
                    Хайде по сериозно !
                    Че аз съм сериозен.

Прочети пак, какво съм написал.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Много на кофти място е, ако влизаше телефона щеше да има снимка. Едвам си мушнах цялата ръка покрай генерацията и рейката, напипах го и после го видях и отгоре ама зор си беше.
                      Та сега..., изтоквам от долу а после откъде и колко да налея аджеба, дейба и тъпи жабари. На другите се сещам, точиш от долната, наливаш от контролната докато текне и газ.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Че аз съм сериозен.

Прочети пак, какво съм написал.
                        Ок няма да спорим....нека човека каже най добре как е при него.Но доколкото разбирам аз ,има дупка отгоре но няма щека,която може и да е махната или паднала.Но дори и да гледам за неговата в Autodata съм сигурен 100 % ,че и неговата има щека понеже на всички 6 степени кутии е така.При 5 степените може и да няма понеже и аз съм чел в нета ,че наливат през страничната пробка маслото
                        sigpic

Comment

Много на кофти място е, ако влизаше телефона щеше да има снимка. Едвам си мушнах цялата ръка покрай генерацията и рейката, напипах го и после го видях и отгоре ама зор си беше.
                          Та сега..., изтоквам от долу а после откъде и колко да налея аджеба, дейба и тъпи жабари. На другите се сещам, точиш от долната, наливаш от контролната докато текне и газ.
                          Два литра ти трябват.Взимаш едно маркуче ,което да влезе в отвора на пробката ,мушкаш го в бутилката,накланяш я и правиш едно отворче, за въздух ,с ножче или каквото имош остро и тва е..източих всичко от задната пробка,която е и по-ниско....другата е по-високо и по-голяма на диаметър,предполагам и от там се налива.....на мен лично отгоре ми е много лесно.

На 156 2.4 140 с 5 степенна също има щека.
                          Attached Files
                          Last edited by undy; d.m.y г., 21:37.
                          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                            Два литра ти трябват.Взимаш едно маркуче ,което да влезе в отвора на пробката ,мушкаш го в бутилката,накланяш я и правиш едно отворче, за въздух ,с ножче или каквото имош остро и тва е..източих всичко от задната пробка,която е и по-ниско....другата е по-високо и по-голяма на диаметър,предполагам и от там се налива.....на мен лично отгоре ми е много лесно.

На 156 2.4 140 с 5 степенна също има щека.
                            Всички който са с щека се налива точно от там като се извади щеката и в отвора се пъха маркуч както си го описал никакви други пробки.Те са за източване само и са две едната от който е като магнит и там се полепва металния прах от зъбните колела ако има такъв отделен при работа.За това се отвиват и двете и се почистват хубаво
                            Едната пробка е шестограмен ключ 10 другата е 12
                            Last edited by eproHD; d.m.y г., 21:53.
                            sigpic

Comment

Така е по лесно, защото тече бавно.
                              Click image for larger version

Name:	DSC01359.jpg
Views:	1
Size:	94.4 Килобайта
ID:	2345409
                              Никой не знае защо не се сменя маслото в ръчна скоростна кутия.
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                                Така е по лесно, защото тече бавно.
                                [ATTACH]153147[/ATTACH]
                                Никой не знае защо не се сменя маслото в ръчна скоростна кутия.
                                Сменя се сменя се само,че на 120 000 км !
                                sigpic

Comment

Working...
                                X