If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не съм виждал щека, само една пробка имам под стойката на акумулатора. Къде да я търся тая щека ?
Със 6ст скоростна кутия съм.
Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Не съм виждал щека, само една пробка имам под стойката на акумулатора. Къде да я търся тая щека ?
Със 6ст скоростна кутия съм.
Пробките са отдолу и отзад на кутията не отгоре
При мен щеката се вижда като се погледне надолу там дето е казанчето(черното )за маслото на волана. Някъде отстрани на жилата дето са,смисъл там някъде при мен поне де
Щеката е точно такава както е на илюстрацията дето съм дал
Дълга ( стърчи ) 7-8 см и отгоре е кръгал пръстен
-------------------------------------------------------------------------------
Между другото и твоята кола е с щека Alfa Romeo 156SW 2.4JTD/20V
Също така отгоре не можеш да я стигнеш.Вдигаш колата отпред от двете страни лягаш отдолу и тогава имаш достъп с ръка
Нямам щека, намерих мястото където трябва да е но уви...
Намира се под жилата и абс модула, в зоната над диференциала. Намерих също и пробката за изтокване, другата предполагам е близо до оста на лагерпомпата (там има нещо като пробка или поне на такова прилича)
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Нямам щека, намерих мястото където трябва да е но уви...
Намира се под жилата и абс модула, в зоната над диференциала. Намерих също и пробката за изтокване, другата предполагам е близо до оста на лагерпомпата (там има нещо като пробка или поне на такова прилича)
Според E-learn, няма щека при теб. Само тапи за наливане отгоре и за източване отдолу.
Много на кофти място е, ако влизаше телефона щеше да има снимка. Едвам си мушнах цялата ръка покрай генерацията и рейката, напипах го и после го видях и отгоре ама зор си беше.
Та сега..., изтоквам от долу а после откъде и колко да налея аджеба, дейба и тъпи жабари. На другите се сещам, точиш от долната, наливаш от контролната докато текне и газ.
Ок няма да спорим....нека човека каже най добре как е при него.Но доколкото разбирам аз ,има дупка отгоре но няма щека,която може и да е махната или паднала.Но дори и да гледам за неговата в Autodata съм сигурен 100 % ,че и неговата има щека понеже на всички 6 степени кутии е така.При 5 степените може и да няма понеже и аз съм чел в нета ,че наливат през страничната пробка маслото
Много на кофти място е, ако влизаше телефона щеше да има снимка. Едвам си мушнах цялата ръка покрай генерацията и рейката, напипах го и после го видях и отгоре ама зор си беше.
Та сега..., изтоквам от долу а после откъде и колко да налея аджеба, дейба и тъпи жабари. На другите се сещам, точиш от долната, наливаш от контролната докато текне и газ.
Два литра ти трябват.Взимаш едно маркуче ,което да влезе в отвора на пробката ,мушкаш го в бутилката,накланяш я и правиш едно отворче, за въздух ,с ножче или каквото имош остро и тва е..източих всичко от задната пробка,която е и по-ниско....другата е по-високо и по-голяма на диаметър,предполагам и от там се налива.....на мен лично отгоре ми е много лесно.
Два литра ти трябват.Взимаш едно маркуче ,което да влезе в отвора на пробката ,мушкаш го в бутилката,накланяш я и правиш едно отворче, за въздух ,с ножче или каквото имош остро и тва е..източих всичко от задната пробка,която е и по-ниско....другата е по-високо и по-голяма на диаметър,предполагам и от там се налива.....на мен лично отгоре ми е много лесно.
На 156 2.4 140 с 5 степенна също има щека.
Всички който са с щека се налива точно от там като се извади щеката и в отвора се пъха маркуч както си го описал никакви други пробки.Те са за източване само и са две едната от който е като магнит и там се полепва металния прах от зъбните колела ако има такъв отделен при работа.За това се отвиват и двете и се почистват хубаво
Едната пробка е шестограмен ключ 10 другата е 12
Comment